MEBVİTAMİN UNUTULAN ŞİFRELER

Kodla Büyü

akyurek38

Üye
Arkadaşlar geçen yıl mebvitaminden üye olan öğrencilerimizden bazıları, bu yıl şifrelerini ve gizli sorularını unuttukları için mebvitamine giremiyorlar. Bunun bir çözümü varmı. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.Geçen yılı bırakın 10 dk. önce kaydolan öğrenciler bile şifrelerini ve özel sorularını unutuyorlar.(4. sınıf öğrencileri için oldukça normal aslında). Bence öğretmenlere öğrenci şifrelerini sıfırlama yetkisi verilmeli.Bunun için ben e-posta atmayı düşünüyorum.

böyle bişey başıma geleceğini tahmin ettiğimden bütün öğrencileri kendim kaydetmiştim ama bazı akıllı öğrencilerim şifrelerini değiştirmeye kalkmasalar çok daha iyi olacak:)

duygu03' Alıntı:
böyle bişey başıma geleceğini tahmin ettiğimden bütün öğrencileri kendim kaydetmiştim ama bazı akıllı öğrencilerim şifrelerini değiştirmeye kalkmasalar çok daha iyi olacak:)

Hocam kalabalık bir okuldaysanız her öğrenciyi sizin kaydetmeniz zor olduğundan nasıl yapılacağını gösterdim.Böylece en azından kaydı becerebilenler için ben uğraşmamış oldum ama işte sonuçta da ucuz etin yahnisi de pek oldu :)

Bir öğretmen arkadaşımızın geçen yıl kaydını yapmıştım. Okulda ve evde sorun yaşamıyordu. Bugün geldi "bildiğim bütün şifreleri denedim evden giremiyorum" diyor. Neden olabilir sizce? Şifreyi yanlış yazma ihtimali dışında ne gibi bir neden olabilir ki? Ya da şifresini değiştirmenin bir yolu yok mu?

RoboTek' Alıntı:
şu an öğrenci girişi var mı kullandınız mı?

Hocam az önce kendiminkini denedim okulda açıldı bir problem yok. Öğretmen arkadaş, daha önce kullandığı şifre ile artık mebvitamine evden giremediğini söylüyor.

Aynı sorun bizde de vardı. Avea öğretmen hattını aradım: (0555) 555 24 11. Onlar beni aradılar aynı gün. Müdürün sayı no verilmiş bir dilekçe fakslamasını istediler. Vitamin şifrelerini unutan öğrenciler konulu.Dilekçeyi gönderdik verdikleri numaraya. Bütün gizli sorular ve bütün okulda kayıtlı olan öğrencileri faksla gönderdiler.

Arkadaşlar öğenciler MEb vitamine giremiyor okuldan. Okul interneti Bakanlığa bağlı değildir diye uyarıyor.

umay06' Alıntı:
Aynı sorun bizde de vardı. Avea öğretmen hattını aradım: (0555) 555 24 11. Onlar beni aradılar aynı gün. Müdürün sayı no verilmiş bir dilekçe fakslamasını istediler. Vitamin şifrelerini unutan öğrenciler konulu.Dilekçeyi gönderdik verdikleri numaraya. Bütün gizli sorular ve bütün okulda kayıtlı olan öğrencileri faksla gönderdiler.

Öğretmenler için de aynı numarayı aramak gerekecek herhalde.

Arkadaşlar ben mebvitamin.com'un danışma hattını aradım bu konu ile ilgili olarak. Bana dedilerki: şifresini unutan öğrencilerin TC'sini resmi bir yazı eşliğinde fakslayın. yani şifreyi unutan öğrencilerin listesini yapacaksınız müdüre onaylatacaksınız onlarda şifreyi sıfırlayacaklar yada şifreleri gönderecekler.

RoboTek' Alıntı:
bendeki mesele şu an "bu siteye öğrenci girişleri sadece kamuya bağlı ilköğretim okulllarından yapılabilir" uyarısı veriyor neden acaba?
Robotek Hocam bu sorunu 15 tatilinden önce pek çok okul yaşadı. Siz de destek hattını arayıp arıza kaydı yaptırın.Sonra onlar sorunu çözüp size geri dönüyorlar.Ben artık sorunsuz girebiliyorum.
Ama şu şifre meselesi sıkıntılı hakikaten. Öğretmenleri geçtim de 4. sınıf çocuklarının unutması çok doğal. Dilekçe fakslatmaları ise resmen traji komik.Bu kadar sistem kur, uzaktan eğitim hazırla bunun için birşey düşünme. Bu devirde hala bürokrasi. Öğretmenlere öğrencilere yeni şifre atama yetkisi verilebilir pekala.

BBNET
Geri