Medya okuryazarlığı bilişim dersine entegre etmek

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Medya okuryazarlığı kitabını indirdim ve bizim dersimizle özellikle ilk dönem ki konular arasında ilişki olduğunu fark ettim. Hazırlayacağım yıllık plana Medya okuryazarlığı dersinin kazanımlarından bazılarını da eklemeyi düşünüyorum. Sonuçta öğrencilerin medyayı bilinçli kullanmasını sağlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle dikkatimi çeken birkaç konuyu sizinle paylaşayım;

Televizyonun etkileri
Kim neyi ne kadar izliyor
REKLAMLARI SORGULUYORUZ
İnternet kullanmayı öğreniyorum
İnternette nelere dikkat etmeliyim
Medya ve Etik
Medya bizi değiştirebilir mi?

Siz ne düşünüyorsunuz?öğretmen klavuz kitabını http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/EDersKitabi/ indirebilirsiniz

Türkçe ve sosyalcı lar yedirmezler hocam.
Norm meselesi dışında, ders konuları ile Ne alaka ise işte.

medya okuryazarlığı klavuz kitabından örnek bir üniteyi resim olarak sizlerle paylaşıyorum. sizde internetten medya okuryazarlığı klavuz kitabını indirerek orada bilişim dersi ile örtüşebilecek olan konuları belirleyerek kullanabilirsiniz bu konuda sizden gelen fikirleri merak ediyorum.

Ekli dosyalar

• aile-çocuk-televizyon.png
    aile-çocuk-televizyon.png
    137.6 KB · Görüntüleme: 660
botecii00' Alıntı:
yok 2013 programı medya okuryazarlığı 6,7,8 lerde seçmeli olarak yer alan bir ders.
Medya Okuryazarlığı dersi yeni ders çizelgesinde 7. ve 8. sınıflarda haftada 2 saat olarak 1 defa seçilebilecek bir derstir. (7. veya 8. sınıfta)
Pek çok BT Öğretmeni bu derse hiç de yabancı değildir.
Sanırım siz bu kitabı ilk kez incelediniz. Şu anda sadece 8. sınıflarda 1 saat olarak seçilebilen Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi (1-8 Basamak) kitaplarındaki konularla benzer ve bağlantılı konular olduğunu fark etmişsinizdir.
8)

Geri