Memory Parity Error Mavi Ekran Hatası

Kodla Büyü

prentice

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra bazen de ilk açılışta mavi ekran hatası veriyor. Hata ekranı aşağadaki gibi. Nette baktım biraz Ram hatası veya Ramlarin çakışmasıyla ilgili olabilir diyor. Sorunun çözümü ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• mek.jpg
    mek.jpg
    88.8 KB · Görüntüleme: 2,076
Ramları yeni taktın sanırım. Ramler anakarta uyumlu değildir. Anakartın desteklediği ram hızlarını tercih edin.
Örneğin anakart 400 mhz destekliyor sen 533 mhz , 667 mhz ...takıyorsan bu soruna neden olabiliyor.

hasari' Alıntı:
Ramları yeni taktın sanırım. Ramler anakarta uyumlu değildir. Anakartın desteklediği ram hızlarını tercih edin.
Örneğin anakart 400 mhz destekliyor sen 533 mhz , 667 mhz ...takıyorsan bu soruna neden olabiliyor.
Laptop için RAM yükseltmesi yaptım. Ama 2 hafta sorunsuz kullandım. Peki biostan parity hatalarını kapatsam sorun olur mu bilgisayar için.

prentice' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Laptop için RAM yükseltmesi yaptım. Ama 2 hafta sorunsuz kullandım. Peki biostan parity hatalarını kapatsam sorun olur mu bilgisayar için.
Sorun olmaz ama uyumlu ram kullansanız daha iyi olurdur.

Geri