:-1: :!: :!:apusaoglu' Alıntı:Arkadaşlar uzun süredir tartışıp duruyoruz, MEB bizi ne yapcak diye. Son maaş ayarlamasından sonra umarım okulda / ilçede memur yapar. Çünkü maaşları öğretmenleri geçti. Yani yırttık anlayacanız
birçoğumuz derslerini geri isteseydi eylemlerde 200-300 kişi olmazdık.evrim0626' Alıntı:amaç sadece para mı? bence birçoğumuz paradan daha çok derslerini geri istiyor.
mse' Alıntı:Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım Erdal DEMİRKIRAN
Bir kartal hikayesi
Bir rivayete göre; dört tavuk, bir kartal yuvasına gidip bir yumurta çaldılar. Yumurtayı kümese getirdiklerinde, kümeste bulunan diğer tavuklar gördükleri bu yumurtanın çok büyük bir tavuğa ait olduğunu düşündüler. Zaman geçti, yumurtayı getirenler de unuttu, onlar da bu yumurtanın büyük bir tavuğa ait olduğuna inandılar.
...Bir anne bulundu yetim yumurtaya, kuluçka başladı. Kısa bir zaman sonra yumurta kırıldı. İçinden simsiyah kanatlı, ilginç gagalı tuhaf bir tavuk çıktı...Herkes çok mutluydu, böylesini ilk defa görmüşlerdi. Anne tavuk, dersler vermeye başladı yavrusuna: "Bak yavrum, yerden bulduğun böceği şöyle ye! Arpayı, buğdayı böyle yel". Anne tavuk her gün yeni şeyler öğretiyordu yavrusuna. Büyük tavuk annesinin her söylediğini yapıyordu. Tehlikelere karşı nasıl davranacağını jiajığretti annesi: "Bak yavrum, eğer kedi buradan gelirse aksi istikamete doğru kaç, şuradan gelirse buraya kaç..."
Büyük tavuk büyüdükçe güzelleşiyordu. Oldukça
uzun kanatları vardı. Ara sıra diğerleri onun kanatlarına
bakmak için geliyorlardı...
Bir gün anne tavuk yavrusuna havadan gelen tehlikelere karşı kendisini nasıl savunacağını anlatırken büyük tavuğun gözü, gökyüzünden süzülerek korkunç bir ihtişamla geçiş yapan bir başka canlıya ilişti.
Anne bu ne? dedi büyük tavuk.
Ha o mu? O kartal yavrum, kuşların padişahı...
- Ne de güzel uçuyor!
- Evet yavrum! Ama sen sakın ona özenme. Asla
onun gibi olamazsın! Sen bir tavuksun. Senden
önce baban, deden, amcan, hepsi ona özendi;
ama hiçbiri onun gibi uçamadı... Sen bir
tavuksun ve bir tavuk gibi yaşamalısın.
O günden sonra büyük tavuk, ömrü boyuncia arka bahçede kartalın ihtişamlı geçişini izleyip iç çekti... Ve her seferinde "Keşke ben de bir kartal olup uçabilseydim!"
dedi. Yine bir gün siyah kanatlı büyük tavuk ihtişamlı kartalı izlerken ölüp gitti... Onu bir tavuk gibi defnettiler ki hakikatte ölen bir kartaldı.
"Bir kartal gibi doğup, bir tavuk gibi yaşayan ve kartallara özenip sonunda bir tavuk gibi ölen binlerce kartal var."
Genç arkadaşlara her zaman sesleniyorum, biz bu işin içindeyiz 10 senedir, artık vazgeçemiyoruz, körelmeyin, bizim gibi tavuklaşmayın.
Arkadaş sadece memur zammı ile öğretmenlerden fazla almaya başlayan memurlara değinerek hükümete sitem etmişmfk' Alıntı:birçoğumuz derslerini geri isteseydi eylemlerde 200-300 kişi olmazdık.evrim0626' Alıntı:amaç sadece para mı? bence birçoğumuz paradan daha çok derslerini geri istiyor.
sen bedeva çalışmak istiyorsan istifanı ver gel bizim okulda benim yerime çalış sana çay ısmarlarım.evrim0626' Alıntı:amaç sadece para mı? bence birçoğumuz paradan daha çok derslerini geri istiyor.
:alkis:amaç sadece para mı? bence birçoğumuz paradan daha çok derslerini geri istiyor.
ya hocam kusura bakma ama art niyetli olduğunu düşünüyorum ben bedava çalışalım dedim mi? amaç sadece para mı dedim. yani bizim derdimiz sadece para değil diyorum! öncelikli konumuz bizim branş için derslerin geri gelmesi bence. diğer önlemler geçici olur bizim için. yarınını göremeyen bir branş olarak. ayrıca hocam sizin okulda yardıma ihtiyacın varsa yine seve seve gelirim yapmadığımız iş değil elimize yapışmaz bizler her yaptığımız işten karşılık bekleyen kişilerden değiliz.sen bizim okula gel yardım edilecek bir sıkıntımız yok şuan ama yinede çay ısmarlarız...hipopotam' Alıntı:sen bedeva çalışmak istiyorsan istifanı ver gel bizim okulda benim yerime çalış sana çay ısmarlarım.evrim0626' Alıntı:amaç sadece para mı? bence birçoğumuz paradan daha çok derslerini geri istiyor.
hipopotam' Alıntı:hizmet tabikide ama bütün memurlara ekstradan fazla e ödeme yapılırken öğretmenlerin tiye bile alınmaması çok manidardır
yıl 1923 Atatürke soruyorlar başkanım vekil maaşlarını ne yapalım die verdiği cevapta manidar öğretmenleri geçmesin yeter.
şehir efsanesi ben sana birşey daha anlatayım cumhuriyetin ilanı yıllarında bir öğretmen maaşıyla 40 tam altın geliyordu eğer kıyaslamak istiyorsan sana verilen değeri kıyasla şimdiki maaşınla 2 tane ancak alabiilirsin 690*2=1400 tl küsür yani anlayacağınn senin dünyadan haberin yok gözün boyanmış olabilirsin ama Allah hidayete erdirsin. demeki kek derslerim var o herkeste yok işte formatörü olanı var olmayanı var diğer branşlarda bile kek ders olmadan hatta haftada 11-12 saatle norm fazlası okulunda takılan öğretmenler var.tayinci42' Alıntı:hipopotam' Alıntı:hizmet tabikide ama bütün memurlara ekstradan fazla e ödeme yapılırken öğretmenlerin tiye bile alınmaması çok manidardır
yıl 1923 Atatürke soruyorlar başkanım vekil maaşlarını ne yapalım die verdiği cevapta manidar öğretmenleri geçmesin yeter.
şehir efsanesi ya bunlar..