internet üzerinden sanal ticaret yapmanın gerçek ticaretten hiçbir farkı yok hocam. Ticaret yaparken fatura kesmek ve vergi ödemek zorundasınız. Işte işin bu kisminda devreye 657 sayılı devlet memurları kanunu giriyor ve ticaret yapmanız yasak. Ama herhangi bi şikayet olmadığı müddetçe gizliden gizliye vergi ve fatura işlerine bulaşmadan sahibinden.com ve gittigidiyor gibi sitelerden ticaretinizi yapabilirsiniz. Ama yaptığınız ticaret sayısı üç haneli rakamlara ulaşınca maliye ensenize yapışıyor ve karakola çağırıp savunma istiyor, ceza yiyebiliyorsunuz. Internette gittigidiyorda faturasız ticaret yapan yüz küsür ticaret yapmış adamların karakola çağırılma haberlerini bulabilirsiniz.(gerçekliği tartışılır, orası ayrı) Ceza yazarken bi de bakıyorlar ki devlet memurusunuz, eyvah eyvah. Ben internette çıkan o haberleri görünce sahibinden'e ve gittigidiyor'a mail attım, ticaret yapınca ceza yer miyim diye. Iki site de bana "bilmem kaç sayılı vergi kanununa göre faturasız ticaret yapmak yasak, vergini ver" gibisinden cevap verdiler.