Memurlara çok çirkin

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Masanın üstünde bir istek, ayrıca bir öneri var. İstek, kamu çalışanları sendikalarına ait, memura yüzde 22 zam istiyorlar.

Öneri hükümete ait, yüzde 4+4 veriyor. Arada çok fark var.
Bu çok fark bir sabah ansızın bir komplo ile ortadan kalkıyor.
AKP’nin arka bahçesi, Memur-Sen ile Çalışma Bakanlığı memurlarla ilgili toplusözleşmeyi diğer taraflara haber vermeden ansızın imzalıyor. Çok çirkin, çok ayıp, çok hile, çok komplo.
Günümüzde hükümet etme mantığına aslında uygun.

Vergi dilimi nedeniyle, 175 lira zaman içinde eriyor. 175 lira 2014 Ocak ayında 119, gelecek eylülde 111 liraya düşüyor.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24485898.asp

zamların açıklandığı akşam çok değerli ahmet bey şunu söyledi tvde "tüm zamlarla birlikte öğretmenimiz 525 lira zam alacak" o zaman %25 i buluyor. bu adam tamm bir yalancı. iyi zam almışız değilmi ebs savunucuları?...

İçinden en ağır küfürler edipte, buraya yazamayanlar...

Öğretmen olan insan bunları yer mi?

Kısa ve Net : Allah belalarını versin YALANCI pislikler...

bu başlığa etiğimbirsenli olup eleştiri yazanları nefretle kınıyorum. önce sendikandan istifa et sonra eleştir.

ashax' Alıntı:
bu başlığa etiğimbirsenli olup eleştiri yazanları nefretle kınıyorum. önce sendikandan istifa et sonra eleştir.
EBS'de fikir ve ifade özgürlüğü yok mu!..
nerde kaldı "ileri demokrasi"!...
yoksa,
insanların üye oldukları sendikalarının yöneticilerini eleştirmesinin size -ve sizce- ne sakıncası var!

‘Memuru masada sattılar’

“Memur masada satılmıştır” diyen Koncuk, toplu sözleşmenin Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ile Bakan Çelik arasında yapıldığını,
zamlar belirlenirken 2015’in hiç göz önüne alınmadığını, 2014’te verilecek brüt 175 liranın da memura 150 lira olarak yansıyacağını,
oranların taleplerinin çok altında kaldığını söyledi.
Öğretmenlerin muadili olan mesleklerde görev yapanlar 800-900 lira alırken,
öğretmenlere 150 lira eğitim öğretim tazminatı verildiğine dikkat çeken Koncuk,
mağdur edildiklerini kaydetti.

‘Mikrofonu kapatıldı’
Akman, “Bakan kendisine sorulduğunda benim için ‘yetkili değil, eylem yapmaya gelmiş’ demiş.
Benim hazirun cetvelinde ismim var. Toplantılara katılıyorum” dedi.
http://www.kamudanhaber.com/memurlar/to ... 12527.html

teksen' Alıntı:
ashax' Alıntı:
yoksa,
insanların üye oldukları sendikalarının yöneticilerini eleştirmesinin size -ve sizce- ne sakıncası var!

masada satılacağı görüşmelerden önce belli olan bir sendikadan bahsediyoruz. Siz sendikanıza ne kadar güveniyorsunuz hükümetin verdiğini direk kabul etmedimi. O kadar eleştiyosanız geçen görüşmelrden sonra istifa ettirseydiniz kıymetli yöneticilerinize...

ashax' Alıntı:
teksen' Alıntı:
ashax' Alıntı:
yoksa,

masada satılacağı görüşmelerden önce belli olan bir sendikadan bahsediyoruz. Siz sendikanıza ne kadar güveniyorsunuz hükümetin verdiğini direk kabul etmedimi. O kadar eleştiyosanız geçen görüşmelrden sonra istifa ettirseydiniz kıymetli yöneticilerinize...
hocam,
benim üye olduğum sendika yetkili olarak görüşmelere katılsaydı büyük ihtimal maddi olarak aynı kazanımları elde ederdik.

ama,
benim üye olduğum sendikaların yöneticileri bu şekilde bi fırıldak çevirseydi ben onları savunmazdım ve hatta eleştirirdim.

Diğer sendikalar imza atmasınlar o zaman, neden imza etmişler. Ayrıca şu çok net görüldü ki, %30 zam verseler bile yine aynı yorumlar yapılacak.

Erbakan %50 zam Verdi, 28 şubatta hangi işçi ve memur sendikası erbakani sahiplendi, hepsi darbe saksakcisiydi. Eminim bu anlaşmayı diğer sendikalar yapsaydı, bu yorumlar olmazdı. Türkiye de kimlerin sendikacılık yaptığını çok ıyi biliyoruz, en azından ebs yakan yıkan tarafta değil.

Ebs li değilim.

serkanaytekin' Alıntı:
Diğer sendikalar imza atmasınlar o zaman, neden imza etmişler. Ayrıca şu çok net görüldü ki, %30 zam verseler bile yine aynı yorumlar yapılacak.

Erbakan %50 zam Verdi, 28 şubatta hangi işçi ve memur sendikası erbakani sahiplendi, hepsi darbe saksakcisiydi. Eminim bu anlaşmayı diğer sendikalar yapsaydı, bu yorumlar olmazdı. Türkiye de kimlerin sendikacılık yaptığını çok ıyi biliyoruz, en azından ebs yakan yıkan tarafta değil.

Ebs li değilim.

Tabi canım eleştirmeye hakkımız yok ki! O yapmadı bu yapmadı diyelim sürekli, bunlar niye yapsın bîzim hakkımızı yeme sırası bunlarda değil mi? Bu adamlar bizim hakkımızı savunmaya gelmedi ki yemeye geldi!
Şuda çok net görüldü ki bu öğretmen milletînde bu kafa varken % 5 i bile rüyada görür sonra da bunun için yetkili olmayanları suçlarız... Hırsızın hiç suçu yok çünkü...
Artık kimin kimin şakşakçısı olduğuda aşîkar...

Mantıklı düşünebilmek için herhangi bir sendikaya üye olmaya gerek yok...!

Eğitim hizmet kolunda 19 talepten sadece 1'i kabul edildi
egitim-haberleri-f8/egitim-hizmet-kolunda-19-talepten-sadece-1-i-kabul-edildi-t115491.html

Bunun içinde tebrik etmek lazım adamları, 19 talep yapıp 1 tanesîni almakda tarihe geçecek bir başarı sayılması gerek deği mi?

serkanaytekin' Alıntı:

Ebs li değilim.

Katılıyorum , samimi olup zamı az bulanlar var onlara saygılıyım. Ama çoğunluk malesef ideolojik bakıyor. Hükümeti nasıl zor durumda bırakırım olarak bakılıyor. Hükümet yüzde 100 verse yinede bakış açıları değişmez.

teksen' Alıntı:
ashax' Alıntı:
teksen' Alıntı:
ashax' Alıntı:
yoksa,

hocam,
benim üye olduğum sendika yetkili olarak görüşmelere katılsaydı büyük ihtimal maddi olarak aynı kazanımları elde ederdik.

ama,
benim üye olduğum sendikaların yöneticileri bu şekilde bi fırıldak çevirseydi ben onları savunmazdım ve hatta eleştirirdim.

biz ve bizim gibi geri kalmış doğu toplumlarının tipik özelliğidir eleştiriye tahammülsüzlük.
böyle toplumlarda otoriteye koşulsuz bağlılık, itaat önemlidir. böyle davrananlar övülür, sevilir, bu davranışlar pekiştirilir.
bi şeyin nedenini niçinini, akla ve mantığa uygun olup olmadığını sorgulamak değil, sorgulamadan, koşulsuz kabul etmek yüceltilir.

bireysel olarak psikolojik yönüne bakacak olursak;
yönetici konumunda olsalar bile,
kendilerinin en ufak şekilde bile eleştirilmesini istemeyen kişiler,
duygusal anlamda olgunlaşmayan insanlardır, böyle kişiler eleştiriye tahammül edemezler.

oysa eleştiri olmadan gelişme olmaz.

Gelecek iki yılda bir sürü seçim-referandum var. Daha yüksek rakamlar vereceklerini umuyordum. Hükümetin elindeki anketlerdeki rakamlar çok sağlam olacak ki memurları, emeklileri ve ailelerini önemsemedi. Hem çalışma bakanı hem de milli eğitim bakanı toplumu memurlara ve öğretmenlere düşman etmeye yönelik sayı oyunları ile yapılan komik zammı büyük gösterme derdindeler. Toplamda 10 milyona yakın oy potansiyeli olan kamu personeli emeklisi ve ailelerinin nasıl olsa en az yarısından oy alacaklar.

Öğretmene ek ödeme zaten gecikmiş bir uygulama idi verdikleri rakam çok komik. Diğer memurlara yapına zammın da 3+3 ve ilave enflasyon farkından hiç bir artısı yok.

Yeni anayasa ile başkanlık sistemi ve yerel yönetimler yasası getirilip memurların iş güvenceleri eyaletlerin seçilen valilerine-vilayet meclislerinin insafına kaldığında bakalım ne yapacaklar.

Kara Kule 61' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

Ebs li değilim.

Katılıyorum , samimi olup zamı az bulanlar var onlara saygılıyım. Ama çoğunluk malesef ideolojik bakıyor. Hükümeti nasıl zor durumda bırakırım olarak bakılıyor. Hükümet yüzde 100 verse yinede bakış açıları değişmez.

Kusura bakmayın ama ideolojik bakıyor dedikleriniz EBS üyeleri, 10 sene önce 5000 olan üye sayısı sizce nasıl 250.000 oldu...!
Siz herşeye ters açıdan bakıyorsunuz, ondan size öyle geliyor. Biraz da eğitimci açısından bakarsanız bu kadar eleştiri az bile...
Şuraya baksanıza bunu mu takdir edeceğiz?

Eğitim hizmet kolunda 19 talepten sadece 1'i kabul edildi
egitim-haberleri-f8/egitim-hizmet-kolunda-19-talepten-sadece-1-i-kabul-edildi-t115491.html

Daha öncekiler şöyle yaptı böyle yaptı diyeceksiniz şimdide ama şuan yetki başkalarında değil, tamam başkaları alsın yetkiyi onlarda bize aynı durumu yaşatırsa onlar da aynı şekilde eleştirilir...

Yapıcı bir tenkit, akıllı insanları güçlendirir.
Ahmakları öfkelendirir.

Napolyon

teksen' Alıntı:
Herkes bilir.
Hz. Ömer, İslam’ın ikinci halifesidir. Hayatında “cennete gideceksin” diye müjdelenen 10 kişiden biridir.
Halifeliği 10 yıl sürdü.
Adaletten ayrılmadı.
Kendisine “faruk” lakabı verildi. Faruk; haklıyı haksızdan ayıran anlamına gelir.
Hz. Ömer ile ilgili halkın kulaktan kulağa ulaştırıp günümüze getirdiği çok hikaye vardır.
Bunlardan birinin adı da; “Allah’tan kork Ömer” başlığını taşır:

“Hz. Ömer bir adamla konuşuyordu.
Nasıl olduysa adam:
-Ey Mü’minlerin Emiri, Allah’tan kork(!) sakın(!) diye haykırdı.
Ortam kalabalıktı.
Dinleyenlerden biri öne çıktı.
Hz Ömer’e öğüt veren adama dedi ki:
-Sen, Allah’tan kork diye Mü’minlerin Emiri’ne mi ihtar ediyorsun?
Hz. Ömer dayanamadı.
Araya girdi.
Söze karışan adama:
-Bırak sen söze karışma.
Bana Allah’tan kork diye güzel bir ihtarda bulunuyor.
Bu ne güzel nasihattır,
dedi ve ilave etti:
- Bana sizler tarafından hayırlı ihtarlar yapılmadıkça sizlerde hayır yoktur.
Bizler de sizlerden gelen hayırlı ihtarları kabul etmedikçe,
güzel karşılayamadıkça bizde de hayır yoktur.

İdare adamlarının en alçağı,
en haydudu idare işlerini omuzlarına aldığı topluluktaki insanların namussuzluğa sapmalarına sebebiyet verenlerdir.
(Mustafa Fahreddin Akabalı, Hz. Ömer Diyor ki, sayfa 51-52)

xxx

Hz. Ömer, faruk bir adam.
Yaşadığı çağın değişimcisi.
İleri demokratı.
http://tr.necatidogru.com/index.php?opt ... &Itemid=27

karaltan' Alıntı:
başta müslüman bir adam olunca dinden örnekler verirsiniz, başka biri geçince vermezsiniz
hocam öncelikle "siz" derken kimleri kastediyorsunuz anlayamadım!

"başta müslüman bir adam" demişsiniz,
ben şahsen kimsenin hangi dinden olduğunu ne merak ederim,
ne de kim olursa olsun, o kişinin dinini ilişkimin düzeyini belirlerken bi kriter olarak değerlendiririm.
bi kişinin,
neye inandığı ya da neye inanmadığı tamamen o kişi ile ilgilidir.
ve bu kişinin kendi tercihi ve kararıdır.
ben ilişkilerimde doğruluğu ve dürüstlüğü dikkate alırım.
doğru ve dürüst olmayan insan ne olursa olsun, neye inanırsa inansın,...
başkalarına zararı olduktan sonra...

ayrıca;
"başka biri geçince vermezsiniz" derken,
kimleri kastediyorsunuz!
ve kastettiğiniz o kişilerin "müslüman" olmadıklarını mı düşünüyor sunuz!
"müslüman" olup olmadıkları sizin için neden bu kadar önemli!

arkaas 6 yıllık öğretmenim her sene memura müjdeli haber zam gelii v.s lan maaşa bakıyorum hazırki maaşdan daha düşük yok vergi ilimi yok bilmem ne kesintisi herşeyin hayırlısı olsun

Geçen yıl hakem heyetinde üyesi olan tüm sendikalara kızıyordum. Masayı terketme cesareti göstermeden hükümetin önerisine seve seve imza atmışlardı. Sonra da birbirleri ile dalaşmaya başlamışlardı. Hepsi suçlu idi. Hepsine kızıyordum.

Bu yıl ise yetkili sendika daha 2. görüşmede kimseye danışmadan hükümetle anlaşıp işi hakem heyetine götürmeden direk imza atarak satmış. Alınan oran hükümetin teklifi olan 3+3 ten hiç bir farkı yok. 3-4 haneli sayılarla 4 işlemi yapabilecek düzeyde matematik bilen birisi önüne kağıt kalem alıp yaptığında aynı hesaba geldiği görülüyor. Eş, çocuk yardımları, vergi dilimi tabanının aynı kalması ve öğretmenlerin ek dersinin de zamsız olduğu düşünüldüğünde taban maaşa yapılan zam da öğretmene verilen ek ödeme de enflasyon oranı kadar bile tutmuyor.

Milyonlarca insanın emeğinin, kul hakkının alenen yendiği ortada iken hala işin içine din karıştırılarak bu haksızlığı yapanların müslüman olduğu söylenilip savunulabilmesini hayretle karşılıyorum.

Geri