Merkezde ortaokulmu ilçede EML mi

Kodla Büyü

pcomarnet

Üye
İyi günler arkadaşlar.Isparta'nın Senirkent ilçesinde Endüstri Meslek Lisesinde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktayım.Evim Isparta merkezde olduğu için git-gel yapıyorum.Merkez ilçe arası uzaklık ise 75 km tabi bir hayli zor oluyor hergün gidip gelmek.Size sormak istediğim merkeze tayin istemeyi düşünüyorum fakat merkezdeki endüstri meslek liselerinin hiç birinde boşluk yok.Olan boşluk orta okul ve genel liselerde.Bu okullara geçsem maaşım ne kadar düşer yani bizim teknik öğretmelikten dolayı aldığımız bir tazminat vardı ya onu net olarak bilen varmı acaba onu orta okula geçince almıyoruz sanırım ? Ekdersi sormuyorum bile muhtemelen maaş karşılığı girerim.Sonuç olarak SİZCE İLÇEDE EML mi MERKEZDE ORTAOKUL mu ?

merkeze giderseniz büyük ihtimalle BTR olursunuz. olmazsanız maaş karşılığını geçebilmeniz zor. BTR olursanız haftalık 18 saat ek ders veriliyor. siz 29 saat ekders alıyorsunuz.
29-18 = 11 saat ek ders kaybı
11*4 = 44 saat eder, fazla günleri sayarsanız ortalama aylık 50 saat ekders kaybınız olur.
50*90 450 TL ORTALAMA ekdersten kaybınız olur. maaştan tazminatla kaybınız fazla olmaz 50-100 arası bir kaybınız da ordan olur.

eml de her ne kadar öğrenci seviyeleri türkiye genelinde düşük olsada BTR olup ilköğretimde susun demekter iyidir. daha çok kendinizi öğretmen hissedersiniz. bunun yanında koordinatörlük göreviniz de varsa en az 1 günü de okuldan uzak işletmelerde geçiriyorsunuzdur. işletmeleri merkezde seçme imkanınız varsa 1 gün gitgelden kurtulursunuz.

kurumunuzu bilmiyorum ama açık lise, döner sermaye vb. uygulamalarda varsa ordan da maddi kaybınız olacaktır.

birde şu var siz 75 kilometreyi ortalama 1 - 1,5 saatte alıyorsunuzdur (kendi aracınız varsa) istanbulda o süreyi insanlar hergün trafikte geçiriyor ve normal olarak kabul ediyor :) ama arabam yok diyorsanız bence ilçede kalıp aradaki ücret farkıyla kredili bir araba alın :)

eklemeyi unuttum. yukarıdaki hesap BTR olup FULL ekders aldığınız düşünülerek yapıldı. birde sadece maaş karşılığı derse girerseniz ve BTR olamazsanız/olmazsanız aradaki ücret makası çok daha fazla açılacaktır. 1000-1200 e kadar çıkabilir...

Bende EMLden ayrılma derim hocam.. Isparta merkezde yoksa daha yakın ilçeleri seçmenizi tavsiye ederim. Gönen, atabey, eğirdir..

Değerli meslektaşlarım haklısınız ama şuanki okulumda da full ekders almıyorum 4 bilişimciyiz okulda ve 250 lira civarı yol parası gidiyo ki seneyede burda kalırsam yeni evliyim eşimden ve evimden çok fazla ayrı kalmak istemediğim için daha az ders isticem.Aslında sizle aynı düşünceler içerisindeyimde o yüzden sordum.En azından merkeze gelsem 3 yıl sonra il içi isteğe bağlıdan bi yerlerde eml açılırsa isterim diye düşünmüştüm ama ?

Yani şubatta il içi eş durumu isticem ve eşim merkezde olduğu için sadece merkezi isteyebiliyoruz ya yoksa farklı bir hak verirlerse açılırsa eğer atabey eğirdir gönen de eml yazarım tabi öncelik.

Geri