Mesai'deki Fatih Kursu ücretini alıyoruz.Belgeler

Kodla Büyü

fırtına086

Aktif Üye
hizmetiçi eğitim kapsamında açılan kurslarda ders vermekle görevlendirilen EBİTEFO'LARın asli görevi olduğu için kurs ücreti vermeyin diyor 2. maddede. Ama asli görevi olmayan okul formatörlerine ayrıca ek ders ücreti verin diyor 3. maddede. mesai saatinde olduğu için okuldan aldığı ek dersinin yanına ayrıca kurs ücretini de ödeyin diyor.

TARTIŞMA BİTMİŞTİR. Şimdi bu genelgeyi alın ve müdürlerinize, şube müdürlerinize gösterin, kurs ücretinizi alın.

Ekli dosyalar

• ek1.JPG
    ek1.JPG
    101.3 KB · Görüntüleme: 1,724
  • eka.JPG
    eka.JPG
    116.1 KB · Görüntüleme: 1,724
Re: Fatih kursu ücretini alıyoruz...belgeler.

yukarıdaki genelgenin 3. maddesinde de "çalışma esasları arasında kurs vermek olmayan formatör öğretmenleri AYRICA ek ders ücretinden yararlandırın" diyor. Olay bitmiştir. Şimdi bizim cesaretli olup hakkımızı aramamız lazım.

inşallah adamlara laf anlatamıyoruz. Şimdi ne diyecekler bakalım

formatörlük kalktı yalnız rehber öğretmen değilmiyiz.inşallah demzler hocam bu yazı formatörler için siz btr siniz :)

hocam ben mahkemeye vereceğim.formatörlüğüm yok halk eğitim öğretmeniyim kurs saatleri dışında vermeme rağmen yine de bir öğretmen bu kadar ek ders alamaz gerekçesiyle vermediler. insan yerine koyup itiraz dilekçesi verdim ona da sanki halk eğitim bana bu kursları açmış gibi saçma sapan cevap vermişler. mahkemeye vereceğim artık ne halleri varsa görsünler. ben madde göstererek alırım diyorum onlar ezberden alamazsın diyor bakalım sonuç ne olacak.

trueandfalse' Alıntı:
formatörlük kalktı yalnız rehber öğretmen değilmiyiz.inşallah demzler hocam bu yazı formatörler için siz btr siniz :)
hocam bakanlık bu genelgeyi,hizmetiçi eğitim kursu vermeyi okul formatörlerinin asli görevi zannedip kurs ücretini ödemeyen illere yazmış.

ebitefolar HİZMETİÇİ eğitim kursu vermek asli görevleri arasında olduğu için kurs ücreti alamıyor genelgenin 2. maddesi gereği.
AMA,
HİZMETİÇİ eğitim kursu vermek BT rehber öğretmeninin, Halk Eğitim Öğretmenlerinin asli çalışma esaslarında yok. o yüzden mesai satinde olsa bile MADDE 7 VE MADDE 16 A'YA GÖRE,
MESAİ SAATİNDE AÇSANIZ BİLE HEM KURS ÜCRETİNİ HEM EK DERS ÜCRETİNİ ALIYORSUNUZ

çünkü

MADDE 16: VALİLİKÇE KURSA GİDEN ÖĞRETMEN OKULDAKİ DERSİNİ "YAPMIŞ SAYILIR" VE OKULDAKİ EK DERSİ ÖDENİR,
MADDA 7: HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSU AÇAN ÖĞRETMENE HAFTALIK 30 SAAT EK DERS VERİLİR.

ama sizi ayakta uyutuyorlar.

Valla ben adana da aylardır uğraşıyorum bu kursun ekdersini alabilmek için göstermediğim yönetmelik yazı kalmadı inandıramadım hiç kimseyi tozutmak üzereyim :)
en son bimer e yazdım cevap bekliyorum dahada ödemezlerse dava açacam gibi duruyor.

Adanada olupta mesai saatlerinde açıp ücretini alabilen varsa bi pm atarsa sevinirim.

bexo' Alıntı:
Valla ben adana da aylardır uğraşıyorum bu kursun ekdersini alabilmek için göstermediğim yönetmelik yazı kalmadı inandıramadım hiç kimseyi tozutmak üzereyim :)
en son bimer e yazdım cevap bekliyorum dahada ödemezlerse dava açacam gibi duruyor.

Adanada olupta mesai saatlerinde açıp ücretini alabilen varsa bi pm atarsa sevinirim.
MEB bilgi edinmeye http://www.meb.gov.tr/bilgiedinme/bilgiedinme.asp de başvurun hocam , kesin cevap veriyorlar, sonra burada paylaşın, ben gönderdim bakalım nasıl cevap gelecek.

bu evrakları düzenleyen arkadaşlara teşekkürler benim ilçe il ek ders verilecek diyor benim okulum sağolsun bana neye göre verecez bu ek dersi diyor sanki onlara kaldı neymiş mesai saati içindeymiş o zaman egzersizlere 5 kuruş ödenmesin hepsi mesai saatinde

benim bulunduğum ilçede de sorun yapmışlardı kursun ekdersini. hizmetiçinin sitesindeki yazıyı gösterdiğimde bunda imza yok bişey yok buna göre hareket edemem demişlerdi bir de. Bu yazı kapak oldu. Ekleyen arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Yazıyı gönderdim mem'e, ertesi gün ekdersini yazın öğretmenin diye haber göndermişler :)

teion' Alıntı:
benim bulunduğum ilçede de sorun yapmışlardı kursun ekdersini. hizmetiçinin sitesindeki yazıyı gösterdiğimde bunda imza yok bişey yok buna göre hareket edemem demişlerdi bir de. Bu yazı kapak oldu. Ekleyen arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Yazıyı gönderdim mem'e, ertesi gün ekdersini yazın öğretmenin diye haber göndermişler :)
hangi il hocam

ben sinir hastası oldum adam mesai saati içerisinde olmaz diyor başka da bir şey demiyor neymiş o kadar çok ek ders alıyormuşum sadece 3 saat verebilirmiş 18+15(her gün için 3 saat) ildeki başka bt rehber öğretmenleri tam alıyor ek dersini ben alamıyorum ya milletin gözüne bizim ek dersimiz çok geliyoır müdürle uğraş müdür yardımscısıyla uğraş şube müdürüyle uğraş yoruldum yıldım usandım ne yaparlarsa yapsınlar

fırtına086' Alıntı:
teion' Alıntı:
hangi il hocam

aksaray

İşin tuhaf yanı bizim ilçe bu yazıya göre ek ders vermiyor.Bize bakan şube müdürü bu yazıya göre görevlendirme ve çalışma esaalarınızda bu kurs vardır, diyerek onay ücretsiz çıkartıyor.buna ne yapacağız?...

maser01' Alıntı:
İşin tuhaf yanı bizim ilçe bu yazıya göre ek ders vermiyor.Bize bakan şube müdürü bu yazıya göre görevlendirme ve çalışma esaalarınızda bu kurs vardır, diyerek onay ücretsiz çıkartıyor.buna ne yapacağız?...
hocam çalışma esaslarınmızda hizmetiçi kursu vermek yok. bt rehber öğretmenliği genelgesindeki çalışma esasları bölümünü okutun şube müdürünüze.

hocam kurs ödemesini alan illerdekiler hangi il olduğunu yazarsa emsal olur bizim için söyleriz şu iller ödemiş diye, bakmayın siz koydum bunları buraya bu mevzuat maddelerine göre ödenmesi gerektiğini biliyorum ama bizim ildeki şube müdürleri de kabul etmiyor kurs ücretini, aynı anda 2 tane ekders verilmez diyor bu maddeleri vermeme rağmen, ama gerekçesini de söylemiyor. ben de avukata gitmekte bulucam galiba çareyi, ne hallere düştük ya. BALIKESİR

Peki valilik oluru ne olarak çıkıyor ucretsiz olarak mı ? Ucret talebini yazılı talep edin, zaten ucret alamıyorsanız kurs da vermeyin olsun bitsin

hocam valilik onayını nasıl ucretsiz diye alabilirler kendilerine gelince fazlasıyla yazsınlar bize gelince yok yok boyle bir şey hocam sonuna kadar hakkınızı arayın..

Valilik onayı ücretsiz çıkıyor.O zaman kurs vermem diyorum bu seferde kursları toplu halde kaymakam onaylandığı için sıkıntı yaşarsınız diyorlar.Şu anda zoraki veriyoruz.ama en yakın zamanda mahkemeye başvuracam.

maser01' Alıntı:
Valilik onayı ücretsiz çıkıyor.O zaman kurs vermem diyorum bu seferde kursları toplu halde kaymakam onaylandığı için sıkıntı yaşarsınız diyorlar.Şu anda zoraki veriyoruz.ama en yakın zamanda mahkemeye başvuracam.
kurs ücreti çizelgesi okuldan mı gidiyor yani muhasebeye

fırtına086' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/her-telden-f29/fatih-projesi-kurslari-ucretimi-sonunda-yaptirdim-t101258.html
bir arkadaşımız almış
o benim 8)
ödenmemesini gerektiren kanun veya yönetmeliğin tarafıma bildirlmesini arz ediyorum diye bi yazı yazın çakılıp kalıyorlar :+1:

Geri