Meslek Derslerine 1den fazla öğretmen girmesi

Kodla Büyü
Okulumda 46 saat ders var ben tek bilgisayar öğretmeniyim bu sene bi tane ücretli öğretmen alacaz. Müdüre derslere gelecek ücretli arkadaşla birlikte girelim hem ders daha verimli olsun hem de ders saatlerini tamamlayabiliriz diye söyledim fakat öğretmen fazla olursa olabilir dedi. Konuyu araştıran var mi hocalarım ücreti öğretmenle derslere birlikte giremiyor muyuz?
 
Hocam gurup sayısı tamam net ama sınıflar illa ki guruplara bölünecek demiyor, şartlar uygun olursa müdür uygun görürse diyor bazı müdürler de bana göre gerek yok ya da uygun değil diyor...

Bu durum; bazı müdürlerin gereksiz egosundan, müdür olma kapasitesi olmadığı halde müdür olmasından (diğer bir deyişle, cahil cesaretinden) kaynaklanıyor sayın hocam. Grup oluşturma şartı öğrenciye bakar ve norm yönetmeliğine göre zorunluluktur: yönetmelik maddesine açıklama yazmaya gerek yok; zira, ilgili madde emir kipi ile biter!

Benzer durumu bizde yaşamıştık zamanında. Sözlü açıklama yapmanıza gerek yok, yazılı başvuru ile çözmeniz daha mantıklı olur. Biz dilekçe yazdığımızda: dilekçe henüz idareye ulaşmadan, dilekçe yazıldığı bilgisi idareye ulaşmış; idarece, şube müdürlüğünden “acil” bir şekilde bilgi alınmış ve üstüne “tatlı niyetine” şube müdüründen fırça yenilmiş; yine “acil” bir şekilde (patlıcan moru bir surat rengi ile) gruplar oluşturulmuş ve ders programları dağıtılmıştı.

Eğer sınıf mevcutları gerekli şartları taşıyorsa, sözlü açıklamalarla kendinizi yormayın sayın hocam; çünkü, müdürünüz liyakat sahibi olsa, sizin isteğinize kalmadan gruplar oluşturulurdu. Dilekçenizi yazın, yanınıza dilekçe verdiğinize şahit olması açısından güvenilir bir arkadaşınızı alın, dilekçeyi masasına bırakıp dilekçe kayıt numaranızı isteyin; müdürünüz, niçin grup oluşturmadığına dair açıklamayı, size değil müfettişlere yapsın.

Bu arada yeterli sayıda atelye bulunmaması, grup oluşumuna engel değildir. Şeflik yönetmeliğinde bunun da çözümü vardır; grup oluşturulup, aynı anda birden fazla öğretmenin atelye dersine girdiği atelyelere, atelye şefliği verilmez. Yani ortak derse devam edilir.
 
..
hocam bu işin şartu şurtu yok. öğrenci sayısına bakar her şey. öğrenci sayınız grup oluşturmak için yeterliyse dersi bahçede bile işleseniz birden fazla öğretmen girebilirsiniz.

megep sayılsal ders / sözel ders / laboratuar dersi ayırmamış derslerin tümü UYGULAMALI DERS statüsünde. ve uygulamalı derslerde SADECE ÖĞRENCİ SAYISI DİKKATE ALINARAK gruplara bölünür.

vakti zamanında Ticaret Turizm Eğitim Genel Müdürlüğü bir genelge çıkartı MEGEP i anlamadan bilmeden mesleki gelişim ve teknik resim gibi derslere tek öğretmen girsin diye, o zamandan beri bazı müdürler hala bunu uygulamaya çalışıyor.

diyeceksiniz ki gelde bunu müdüre anlat. O da kolay. Müdürü usulünce açıkladığınızda anlamıyorsa yazacaksınız bir dilekçe ekine de @PEGASUS hocamın ilk sayfada paylaştığı
1. BT alanı çerçeve öğretim programı
2. Norm kadro yönetmeliği (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/8301.html)
3. 2006 / 90 sayılı genelgeyi (Modüler Program Uygulamaları Hakkında Açıklamalar) (http://megeptrabzon.meb.gov.tr/MEGEP/ye ... 006_90.pdf)
ekleyeceksin vereceksin.

sonrada müdürün sana paşa paşa gruplara böl diyecek.

....... okulu müdürlüğüne
BT alanı çerçeve programında belitilen meslek derslerinin, M. E. B. Erkek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "Modüler Program Uygulamaları Hakkında Açıklamalar" konulu genelgesinin 5. maddesinde belirtildiği gibi tamamı uygulamalı ders olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Norm kadro yönetmeliğinin "Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar konulu 15. maddesine göre" uygulamalı derslerin gruplara bölünerek ders yükünün oluşumu açıklanmaktadır.
Ders programımız hazırlanırken bu hususlara dikkat edilmesine, oluşacak ders yükünün tamamının dağıtılarak ücret bakımından madur edilmemem hususunda

gereğini bilgilerinize arz ederim

Ekler
1. BT alanı çerçeve öğretim programı
2. Norm kadro yönetmeliği
3. 2006 / 90 sayılı genelgeyi (Modüler Program Uygulamaları Hakkında Açıklamalar)
................................................
bu arada 5. madde ne diyor
Çerçeve öğretim programlarında alan/dal dersleri içinde yer alan Matematik, Fizik,Kimya, Biyoloji, Geometri, Analitik Geometri, Yabancı Dil,İkinci Yabancı Dil, Psikoloji ve benzeri dersler kültür dersi, bunların dışındaki alan/dal dersleri ise uygulamalı ders olarak değerlendirilecektir.
 
Hocam merhabalar. Söz konusu dilekçeye , idarenin vereceği olumsuz cevaba karşı ne yapabiliriz?
...
merhaba hocam.
köprünün altından çok sular aktı. her yıl yönetmelik değişti. sizin durumunuz nedir tam bilmiyorum. böyle olunca da her öksürene aynı reçete verilmiyor :)
kısaca özet geçersen bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışayım.
 
Geri
Üst