Meslek Liselerinde ŞOK değişiklik

Kodla Büyü

nereyegidiyorum

Aktif Üye
Milli Eğitim Bakanlığı ne yapacağını şaşırdı.

Nabi Avcı bir ara kendisi itiraf etmişti. eğitim sistemi yap boz tahtasına döndü diye.
şimdi de saçma sapan zamanda bir değişikliğe imza attılar.
malum sene sonu yaklaşıyor ve 9. sınıf öğrencileri alan seçimi yapacak.
yıllardır isteyen öğrenci farklı bir okulda 10. sınıfa devam edebiliyordu. yapılan değişiklik bunu engelliyor.
yani şu an okuduğu okulda istediği alan yoksa, istemediği bir okula gidecek.
hadi hayırlısı bakalım
http://www.sendikahaberleri.com/Avcinin ... etay/15820

E ne yapalım yani?Öğretmene göre bir şey yok bunda.Hangi öğrenci, öğretmenlerin maaşı az, yada rotasyondan giden öğretmen için bir şey yaptı ki?
Sistemi biz yapmıyoruz ki.Bize ne?
Derdi olan öğrenciler, kendi öğrenci forumunda dertleşsin.

Şok olacak bisey yok. Zaten 130 ogrencimden 100 tanesi okula neden geldigini bile bilmiyor. Meslek liseleri bitik.

pasific' Alıntı:
Şok olacak bisey yok. Zaten 130 ogrencimden 100 tanesi okula neden geldigini bile bilmiyor. Meslek liseleri bitik.

bunun altına binlerce defa imzamı atarım..başka söze gerek yok bitikkkkkkkk

COBOL' Alıntı:
E ne yapalım yani?Öğretmene göre bir şey yok bunda.Hangi öğrenci, öğretmenlerin maaşı az, yada rotasyondan giden öğretmen için bir şey yaptı ki?
Sistemi biz yapmıyoruz ki.Bize ne?
Derdi olan öğrenciler, kendi öğrenci forumunda dertleşsin.
..
hocam bir VELİ olarak düşündüğünüzde sizi de ilgilendirir. Benim kızım 6 aylık okulla ilgisi yok ama öğretmenlik yapan birçok kişinin çocukları var ve onlar etkinleniyor

kaldı ki bu sene uygulanan yerleştirme sisteminde öğrenciler istemediği liselere MECBUREN kayıt ettirildi. şimdi o okullardan ayrılma hakları da ellerinden alınınca MECBUREN istemedikleri bir okulda okumak zorunda kalıyorlar

cubido' Alıntı:
pasific' Alıntı:

bunun altına binlerce defa imzamı atarım..başka söze gerek yok bitikkkkkkkk
bilmez tabi sen öğrencinin elinden DÜZ lise hakkını elinden alırsan, saçma sapan bir lise yerleştirme sistemi uygularsan öğrenciler istemedikleri bir okulda istemedikleri bir bölümü okumak zorunda kalınca olmayan motivasyon iyice sıfıra düşüyor
...
evet öğrenci seviyeleri gün geçtikçe düşüyor, öğrenciler daha az bilgiyle geliyor ama bunda onlar kadar (belki daha da fazla) sistemin de suçu var.

nereyegidiyorum' Alıntı:
Milli Eğitim Bakanlığı ne yapacağını şaşırdı.

Nabi Avcı bir ara kendisi itiraf etmişti. eğitim sistemi yap boz tahtasına döndü diye.
şimdi de saçma sapan zamanda bir değişikliğe imza attılar.
malum sene sonu yaklaşıyor ve 9. sınıf öğrencileri alan seçimi yapacak.
yıllardır isteyen öğrenci farklı bir okulda 10. sınıfa devam edebiliyordu. yapılan değişiklik bunu engelliyor.
yani şu an okuduğu okulda istediği alan yoksa, istemediği bir okula gidecek.
hadi hayırlısı bakalım
http://www.sendikahaberleri.com/Avcinin ... etay/15820

Bilgide eksiklik var şöyle ki ;
*AMP(Anadolu Meslek Programı)'de okuyan öğrenciler sadece kendi okullarındaki alanları seçebilecek,
*ATP(Anadolu Teknik Programı)'de okuyan öğrenciler kendi okulunda olmayan fakat başka bir okulun ATP'sinde olan bölümü tercih edebilecekler..

Tamam BARBARYAN hocam,
iyi güzel de sistemi biz belirlemiyoruz ki;
Bizler sistemin maaşlı çalışanlarıyız.Ne diyorlarsa onu uyguluyoruz.Burada Yazmakla Eleştirmekle sistem değişmez.
Özetle;
Yeni sistem genellikle, meslek liselerine öğrenci depolamak üzerine kurgulanmış ise,(Ben bunu anladım, yanlışım varsa düzeltin)
yöneticiler de ona göre kararlar almak zorunda.

*AMP(Anadolu Meslek Programı)'de okuyan öğrencilerin başka okulu tercih etmesi neden engelleniyor acaba?

Bırak öğrenci tercih ederse ve puanı yeterse gitsin. Bunun kime ne zararı var? Ben bu işi anlamadım.

COBOL' Alıntı:
Tamam BARBARYAN hocam,
iyi güzel de sistemi biz belirlemiyoruz ki;
Bizler sistemin maaşlı çalışanlarıyız.Ne diyorlarsa onu uyguluyoruz.Burada Yazmakla Eleştirmekle sistem değişmez.
Özetle;
Yeni sistem genellikle, meslek liselerine öğrenci depolamak üzerine kurgulanmış ise,(Ben bunu anladım, yanlışım varsa düzeltin)
yöneticiler de ona göre kararlar almak zorunda.
..
çok doğru söylüyorsunuz hocam. sistem tüm liselere öğrenci depolamak, eğitim değil bekçilik yapmak üzerine kurgulanıyor.

..
fakat bu bilgi yeni değil. yönetmelik ŞUBAT ayında yayınlandı. Fakat yayınlandığından beri bilinen hiç bir eğitimhaberleri sitesinde / portalında ele alınmadı. Tam Türk mantığı ile hareket ederek Yumurta kapıya dayanınca hareket etmeye başladılar.

okullarda bu yönetmeliğe göre kontenjan belirleyip sisteme giriş yaptılar.

bizler bu yönetmeliğe atıfta bulunarak ALAN / DAL tanıtımı yaptık.

yazıda anlatılmayan ve sistemi daha da karmaşıklaştıracak şeyleri de ben ekleyeyim.

geçen seneki yönetmeliğe göre A meslek lisesi 9.sınıfında okuyan öğrenci B meslek lisesi X bölümünü tercih edebiliyordu (Anadolu Meslek Programını)
şimdiki yönetmeliğe göre A mesek lisesi 9. sınıfında okuyan öğrenci sadece A lisesindeki bölümleri tercih edebiliyor. B meslek lisesi X bölümüne giremiyor (Anadolu Meslek Programını)

peki gitmek isterse!!!!
2 alternatif var
1. Puanı yetiyorsa 9.sınıf bitmeden B lisesine nakil gitmek zorunda
2. Puan yetmiyorsa 10.sınıfta A meslek lisesinde Q bölümünü mecburen tercih edecek. Okullar açılınca B meslek lisesi X bölümünde AÇIK KONTENJAN varsa nakil isteyecek. Nakiller 1. dönem sonuna kadar devam edecek
yani 1. dönem sonuna kadar yatay / dikey geçişler sistemi - idarecileri - öğretmenleri iyice sinir edecek.
ARALIK ayına kadar MOBİLYA okuyan bir öğrenci aralık ayında bir anda sizin sınıfınızda BİLİŞİM okumaya başlayabilir. Eski sınavları / eski kazanımları / eksik kazanımları düşünen yok...

AKADEMİA' Alıntı:
*AMP(Anadolu Meslek Programı)'de okuyan öğrencilerin başka okulu tercih etmesi neden engelleniyor acaba?

Bırak öğrenci tercih ederse ve puanı yeterse gitsin. Bunun kime ne zararı var? Ben bu işi anlamadım.
...
bunu sadece alan geçişinin engelleme olarak düşünme. bir düşün hocam sence neden KAYITLI OLDUKLARI OKULDAN AYRILMALARINA İZİN VERİLMİYOR !!!!
sence öğrenci - veli talebi düşünülmeden sırf AÇTIK demek için açılan İHL lerin gayrimüslümlerle doldurulan kontenjanları iyice boşalır korkusu olmasın ???

işini yap dersine gir hocam.Dediğiniz sorunları koltukta oturanlar düşünsün.
belki de her ile en az 10 organize sanayi projesi başlar ..Fabrikalar açılır.uçak otomotiv gemi motor gübre yem çırçır tohum vs.
belkide bu hazırlıklar bunun içindir.

COBOL' Alıntı:
işini yap dersine gir hocam.Dediğiniz sorunları koltukta oturanlar düşünsün.
belki de her ile en az 10 organize sanayi projesi başlar ..Fabrikalar açılır.uçak otomotiv gemi motor gübre yem çırçır tohum vs.
belkide bu hazırlıklar bunun içindir.
...
hocam 1 nisan geçti...

Bakanlık öğrencilerin okul değiştirmesi istemiyor. Bazı okulların kontenjanları kabarirken bazılarının azalmasını istemiyorlar.
ATP tercihinde problem yok.
Diğer bir secenekte 9 veya 10. Sınıfta nakil istemek.

gözden kaçırdığınız mevzu bu kararın nisan ayında alınması.

böyle bir karar hazirandan sonra alınır ki, şuanki öğrenciler etkilenmesin. yeni kayıt yaptıracaklar da ona göre okul seçsinler.

bu tamamen milli eğitimin iş bilmezliği

Meslek lisesinde öğretmen arkadaşlar geliyor ağlamaklı. Sınıfta diyor bir türlü hakimiyet sağlayamıyorum. 40 dakikam susturmaya gidiyor, üstelik bir de öğrenciler karşılık vererek ağız dalaşına giriyor. Eğitim-öğretim diye bir şey kalmamış. Siz neyi tartışıyorsunuz.

Arkadaşlar, netice itibariyle bu yapılanların bilinçli,
yani: eğitim sisteminin BERBAT olması için yapıldığı anlaşılıyor.
Yoksa bu kadar yanlış işleri kötü niyetle yapmıyorsa, ben anlayamıyorum.

yolcuhan' Alıntı:
Arkadaşlar, netice itibariyle bu yapılanların bilinçli,
yani: eğitim sisteminin BERBAT olması için yapıldığı anlaşılıyor.
Yoksa bu kadar yanlış işleri kötü niyetle yapmıyorsa, ben anlayamıyorum.
Off off sorunlar cozume kavusacagina yeni sorunlara gebe oluyor, bu nasil bir is anlamadim, artik anlamak da istemiyorum. Herseyin hayirlisi...

biz sene başında öğrencilere boşu boşuna anlattık herşeyi.
ama sonuna sistem değişebilir şimdilik böyle diye not düşmeyi ihmal etmedik çünkü biliyoruz sistemi elinde tutanların durumunu

Meslek Liseleri için sıkıntı bence daha başka..
Son sınıf öğrencim geldi ve seneye .... dershanesi özel okul olacakmış ve benim kaydımı almak istiyorlar son sınıf derslerine yüksek not verme garantili ve hafta içi hergün üniversite sınavına hazırlık (dershanenin devam etmesi) yapacaklarını söylemişler..
Öğrencide normal olarak kabul etmiş. Yönetmeliği inceleyin öyle kabul edin dedim yönetmelikte de sorun yokmuş çocuk meslek lisesi değil temel lise mezunu olacakmış. 5000TL demişler.
Peki bu ne demek? Okullarımızda bikaç yıl sonra 12.sınıf öğrencimiz kalmayacak...

BaRBaRYaN' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:

...
bunu sadece alan geçişinin engelleme olarak düşünme. bir düşün hocam sence neden KAYITLI OLDUKLARI OKULDAN AYRILMALARINA İZİN VERİLMİYOR !!!!
sence öğrenci - veli talebi düşünülmeden sırf AÇTIK demek için açılan İHL lerin gayrimüslümlerle doldurulan kontenjanları iyice boşalır korkusu olmasın ???

:+1: :+1:

Sanırım İmam Hatiplerden yoğun bir ayrılış olacağını sezdiler. Onu engellemek için, yoksa vatandaş demez mi "ulen memleketin her yerine bir sürü imam hatip açtılar, iyi okullar olacak diye binlerce öğrenciyi kaydettirdiler, şimdi millet buralardan kaçıyor". :lol:

İstemediğin bir şeyi engellemenin kesin yolu "DİKTATÖRLÜK."

Geri