meslek lisesi öğretmenleri günlük plan yapar mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kürşad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kürşad

Aktif Üye
arkadaşlar bulunduğum ilçeye bakanlık müfettişleri geldiler ve bizlerden günlük plan istiyorlar. ben bu güne kadar hiç yapmadım, yapanı görmedim, duymadım. bir fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Esasen yapılması gerekir ama liselerdeki teftiş olayı ilköğretimdeki kadar sıkı tutulmadığından ben bu zamana kadar ne yapanı gördüm, ne de hani günlük planlar diyen müfettişi

Ben hiç yapmadım, Mesleki Teknik Eğitim Yönetmeliğinde öğretmenin derse hazırlık yaptığı çalışma notu, karalamanın bile günlük plan sayıldı yazıyor (yada buna benzer birşey) Geçen sene bakanlık müfettişi denetledi beni, günlük plan istedi, bende öğrenciler için uygulama hazırlamıştım, uyulamayı gösterdim, kabul etti, sorun olmadı

Yapmak zorunlu fakat müfettiş gelmediği için yapan yok.

evet zorunluymuş ama bizim de bu sene teftiş yılımız,müdürün söylediğine göre karalama bile olsa geçerliymiş. yeterki o ders için bir yol haritan olsun.

ders.... b t t
süre.... 10 saat
tarih.... xx.xx.xxxx
konu ... işlemciler
açıklamam.... öğrencilere farklı mimarilere sahip işlemciler verilerek anakarta montajlarının yapılması sağlanacak
..........
bu bile günlük plan olarak kabul ediliyor artık

Derse girmeden önce analatacakalrınız mutlaka düşünmüşsünüzdür. Bunları başlıklar halde bir kağıda yada ajandaya günlük not alırsanız bunları gösterbilrisiniz. Ayrıca yıllık planda hangi sınıfta nerede kaldığınızı kırımzı kalemle çizin yazın, plana göre gidildiğini gösterir.

hocam yapılmıyor. modüller zaten günlük planlar yerine geçiyor. ayni zamanda ders bilgi formlari var onlarda yeterlidir.

ccaaggllaarr' Alıntı:
hocam yapılmıyor. modüller zaten günlük planlar yerine geçiyor. ayni zamanda ders bilgi formlari var onlarda yeterlidir.
hocamın dediği doğrudur. modüller ve ders bilgi formlarını müfettişe uygun bir şekilde ve uygun dille gösterip izah ederseniz bunlar ders notu ve günlük plan yerine geçer. yeterki bunlar üzerinde ogünkü konunuzun ne olduğunu ne kadarlık kısmını işleyeceğinizi vb. ifade edin.

Geri