Meslek lisesi 11. sınıf ders seçimi

Kodla Büyü

osman demirel

Site Gezgini
Geçtiğimiz yıl 11.sınıf dersleri

10 saat WTP
5 saat Grafik
3 saat Veri tabanı Org. idi.

Bu yıl
12 saat WTP
6 saat Grafik

yapmayı düşünüyoruz, derslerin max. saatleri açısından bir sıkıntı olur mu?

hocam veri tabanı org zorunlu ders değil mi? eğer değilse yapmanızda bi sıkıntı yok

hocam burada sadece web tasarımı zorunlu dal dersi diğerlerini istediğiniz gibi verebilirsiniz diyo
Her okul sektör beklentilerini, değişen koşulları ve mesleklerin gelişimini
programa yansıtabilir. Gerektiğinde 11 ve 12. sınıfta zorunlu dal derslerinin dışındaki
mesleğe özgü derslere ait modüller ve modül içerikleri değiştirilip geliştirilebilir. Bu
değişiklikler, koordinatör öğretmen, zümre öğretmenleri ve sektörden meslek
elemanları ile iş birliği içinde yapılır. Yapılan değişiklikler, okulun bağlı bulunduğu ilgili
öğretim dairesine gönderilir ve bakanlıkça uygun bulunan değişiklikler uygulanır.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI
http://www.megep.meb.gov.tr/dokumanlar/Çerçeve Öğretim Programı/BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ_11-12.pdf

hocam teşekkür ederim, bazı arkadaşlar veritabanı organizasyonu zorunlu demişti ben de bu yüzden kararsızlığa düşmüştüm verdiğiniz bilgiler faydalı oldu :+1:

osman demirel' Alıntı:
hocam teşekkür ederim, bazı arkadaşlar veritabanı organizasyonu zorunlu demişti ben de bu yüzden kararsızlığa düşmüştüm verdiğiniz bilgiler faydalı oldu :+1:
rica ederim hocam :wink:

osman demirel' Alıntı:

10 saat WTP
5 saat Grafik

Bu yıl
12 saat WTP
6 saat Grafik

Hocam megepe giriş esnasında gelen bir link var. o yazıyı bir okuyun derim. Ders bilgi formunda önerilen ders saati değiştirilemez diyor. WTP Eml için 10 saat görünüyor. Diğerlerini değiştirebilirsiniz.

kselici' Alıntı:
osman demirel' Alıntı:

10 saat WTP
5 saat Grafik

Bu yıl
12 saat WTP
6 saat Grafik

Hocam megepe giriş esnasında gelen bir link var. o yazıyı bir okuyun derim. Ders bilgi formunda önerilen ders saati değiştirilemez diyor. WTP Eml için 10 saat görünüyor. Diğerlerini değiştirebilirsiniz.
zannediyorum o yazıda geçen ifadede daha az seçemezsiniz demek istemişlerdir. 10 saati 8 saat olarak seçerseniz müfredatı yetiştiremezsiniz. ama 10 saati 12 saat olarak seçmenin bir zararı yoktur.

kselici' Alıntı:
osman demirel' Alıntı:

10 saat WTP
5 saat Grafik

Bu yıl
12 saat WTP
6 saat Grafik

Hocam bu yazıyı inceledim. 4. madde "Alan ortak dersler ve başarılması zorunlu olan derslerin içerikleri ve saatleri değiştirilmeden uygulanacaktır. Diğer alan/dal dersleri ve ders saatleri zümre öğretmenler kurulunca belirlenecektir." diyor .

Yine megep.meb.gov.tr sitesinden çerçeve öğretim programını indirdiğimizde alan ortak dersler kısımına baktığımızda 10. sınıf dersleri, dal derslerine baktığımızda ise 11 ve 12 de okuttuğumuz diğer dersler görünüyor. Bu yüzden ben sıkıntı olmayacağı kanaatine vardım.

Geri