Meslek Lisesi 11.sınıf - Yönetmelik

Kodla Büyü

DaMieN

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar,

Meslek lisesinin 11.sınıfında 16-24 kişi varsa o sınıfa 2 öğretmen girebileceğine dair yönetmeliği bulamıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşım var mı acaba?

hocam bunu bende müdürümüze teklif ettim.başka labaratuvar yok ve labaratuvarımız kucuk dedi kabul etmedi malesef.bunun kararını müdür mü veriyo yoksa yapılabilecek farklı bir şey varmı?

Bizde de tek lab var ama okula ilk geldiğim sene 2008'de pekala 2 kişi girmiştik. Yine girilebilir, bakalım...

Konunun laboratuvar sayısı ile alakası yok. Mesele uygulamalar yapılırken öğrenciye yardımcı olmak ki bu bir laboratuvarda da yapılabilir. Maalesef mesleki eğitimin ruhunu anlamamış idareciler bu tip kararları uygulamaktan korkuyorlar.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü

GRUP OLUŞTURULMASI

Sayı : B.08.0.TTÖ.0.12.03.01-219- 291/3717

Tarih : 10.10.2008

……………. VALİLİĞİNE

(Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) 16 Aralık 2006 tarih ve 26378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar”,

b) 10 Mayıs 2008 tarih ve 26872 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 18.4.2008 tarihli ve 2008/13567 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı,

c) Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği.

d) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.

e) 10.11.2006 tarihli ve B.08.0.ETÖ.0.10.02.03.00/521 sayı, 2006/90 No’lu Genelge,

f) 23/05/2008 tarihli ve B.08.0.TTÖ.0.12.04.02-274/1998 sayılı yazı.

g) 04/06/2008 tarihli ve B.08.0TTÖ.0.12.03.01-219179/2107 sayılı yazı.

Bakanlığımızca, tüm meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulamaya konulan 42 alan ve 197 dala ait modüler öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin uygulanışına ilişkin ilgi (e) Genelgenin özellikle 5. maddesinde “Çerçeve öğretim

programlarında alan/dal dersleri içinde yer alan Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Geometri, Analitik Geometri, Yabancı Dil, İkinci Yabancı Dil, Psikoloji ve benzeri dersler kültür dersi, bunların dışındaki alan/dal dersleri ise uygulamalı ders olarak değerlendirilecektir…..” ifadesi yer almaktadır.

Bu çerçevede, ilgi (b) değişikliğin Resmî Gazetede yayımlandığı 10.05.2008 tarihinden itibaren söz konusu öğretmenlerin aylık karşılığı ders görevi ile zorunlu ve isteğe bağlı ek ders görevlerinin ilgi (b) Bakanlar Kurulu Kararı değişikliğine göre Karar eki “Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Haftalık Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Çizelge”nin “Kız ve Erkek Teknik Öğretim, Ticaret ve Turizm Okul/Kurumları” ibaresinin yer aldığı başlık içerisindeki “Atölye ve Laboratuar Öğretmeni” için belirlenen görevlere göre işlem yapılacağı ilgi (g) yazı ile duyurulmuştur. Ayrıca ilgi (f) yazı ile de okul/kurum binalarının etkin kullanımı ve uygulama birimlerinin oluşturulması istenmiştir.

Ancak Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden ilgi (d) Yönetmeliğin 15/d maddesi hükümlerine göre grupların oluşturulmadığı ve norm kadroların da belirlenmediği anlaşılmıştır.

Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar 10,11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4 grup olacak şekilde oluşturulur.

Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm okul ve kurumlarımızda sınıflara ait meslek derslerinin belirtilen grup sayılarına göre tespit edilerek bu grupların okulun uygun fiziki mekanlarında ya da atölye ve laboratuarlarında bağımsız olarak eğitimlerini yapmaları

sağlanacaktır. Derslerin normları da buna göre belirlenerek sisteme veri girişleri yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve konunun İlinizde faaliyet gösteren Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurum müdürlüklerine duyurularak uygulamanın belirtilen açıklamalara göre yapılmasının sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Sadettin SABAZ

Bakan a.

Genel Müdür

DAĞITIM:

Gereği:

81 İl Valiliğine

izmirde çalıştığım ve bizzat bildiğim bir çok meslek lisesinde 21. öğrencide grup oluşturuluyor. 20 kişi olunca grup oluşturulamıyor. şimdi bu yazıya göre 16 kişi olsa bile oluşturulabilinirmi?

norm kadro yönetmeliğinde 10-11-12. için sınıflar bazında grup oluşturulabilecek öğrenci sayıları mevcuttur. örneğin 10. sınıflar için her sınıf min. 11 kişi olabilecekken 11. ve 12. sınıflar için bu sayı 8 e düşüyor diye hatırlıyorum yönetmeliğe bakmak lazım.

İşte o açık ve net yazan yönetmeliği arıyorum ben de :roll:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html
Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar

Madde 15 - (Değişik: 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.)
d) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haflalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4'ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar,
1) 9 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,
2) 10,11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 Öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,
olacak şekilde oluşturulur.
------------------------------------------------------
http://etogm.meb.gov.tr/mevzuat/2006_90.pdf

ANCAK 2006/90 sayılı genelge ile yönetmelikteki 10. sınıf grup sayıları 9. sınıflarla aynı hale getirilmiştir.
5- Çerçeve ögretim programlarında alan/dal dersleri içinde yer alan Matematik, Fizik,
Kimya, Biyoloji, Geometri, Analitik Geometri, Yabancı Dil, kinci Yabancı Dil, Psikoloji ve
benzeri dersler kültür dersi, bunların dısındaki alan/dal dersleri ise uygulamalı ders olarak
degerlendirilecektir. Buna göre, ilgi (b) Yönetmeligin 15’inci maddesine göre, daha önce
9’uncu sınıflarda okutulan uygulamalı dersler için öngörülen ögrenci grup sayısı, 10’uncu
sınıf uygulamalı dersleri için uygulanacaktır.

Sonuç olarak 11 ve 12. sınıflarda 16 öğrenci 2 grup olur. Meslek liselerinde genellikle müdürler bu işlere pek karışmaz. Alan Şefi herşeyi halleder. Grupları oluşturur, öğretmenleri dağıtır. Yeterli atelye yoksa aynı atelyede ders işlenebilir. Ancak müdürünüz aynı atelyede 2 öğretmen ders işleyemez diyebilir. Böyle gıcık müdürlerde vardır. Sizde bunlardan birine denk gelmiş olabilirsiniz. Eğer müdürünüz aynı atelyede 2 öğretmen ders yapamaz derse sizin yapabilecek bişeyiniz kalmaz.

egunay' Alıntı:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html
Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar

Madde 15 - (Değişik: 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.)
d) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haflalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4'ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar,
1) 9 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,
2) 10,11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 Öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,
------------------------------------------------------

ANCAK 2006/90 sayılı genelge ile yönetmelikteki 10. sınıf grup sayıları 9. sınıflarla aynı hale getirilmiştir.

egunay hocam 2006/90 sayılı genelgeyi inceledim ''ANCAK 2006/90 sayılı genelge ile yönetmelikteki 10. sınıf grup sayıları 9. sınıflarla aynı hale getirilmiştir.'' böyle bir durumla karşılaşmadım gözümden kaçmış olabilir.Yardımcı olur musun ... Teşekkürler ...

5- Çerçeve ögretim programlarında alan/dal dersleri içinde yer alan Matematik, Fizik,
Kimya, Biyoloji, Geometri, Analitik Geometri, Yabancı Dil, kinci Yabancı Dil, Psikoloji ve
benzeri dersler kültür dersi, bunların dısındaki alan/dal dersleri ise uygulamalı ders olarak
degerlendirilecektir. Buna göre, ilgi (b) Yönetmeligin 15’inci maddesine göre, daha önce
9’uncu sınıflarda okutulan uygulamalı dersler için öngörülen ögrenci grup sayısı, 10’uncu

egunay' Alıntı:
Sayın hocam,
Bahsetttiğiniz durum, daha önce 9. sınıfta okutulan dersler için geçerli, yani diğer alan dersleri için grup uygulaması yine 16-21 için 2 olacak şekildedir. Kırmızı renkle gösterdiğiniz yeri daha dikkatli okursanız iyi olur. Sanırım daha önce 9. sınıflarda da okutulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi için geçerlidir diye düşünüyorum.

yakuphan' Alıntı:
egunay' Alıntı:
Sayın hocam,
Bahsetttiğiniz durum, daha önce 9. sınıfta okutulan dersler için geçerli, yani diğer alan dersleri için grup uygulaması yine 16-21 için 2 olacak şekildedir. Kırmızı renkle gösterdiğiniz yeri daha dikkatli okursanız iyi olur. Sanırım daha önce 9. sınıflarda da okutulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi için geçerlidir diye düşünüyorum.
Hocam 3 yıllık sistemde uygulamalı dersler 9. sınıfta başlıyordu, 4 yıllık yeni sistemde uygulamalı dersler 10. sınıfta başlamaktadır. Bu yüzden eski sistemde 9lara uygulanan grup sayısının yeni sistemde 10. sınıflarada uygulanması şeklinde bir uygulama gerekliliğidir bu madde.
Sizin düşüncenize uyabilecek, "daha önce 9’uncu sınıflarda okutulan ve yeni sistemde 10. sınıftada var olan uygulamalı ders" yok.
Siz yinede savunduğunuz şekilde grup sayısı uygulamadan önce PGMden görüş isteyin. Çünkü hem okulun norm kadrosu yanlış olur hemde fazladan ek ders ödemesi yapılmış olur.
Ha derseniz ki: "yönetmelik genelgeden üstündür" onu bilemem!?
Aslında bu işin direk yönetmelikte belirtilmesi gerekir. Asıl olan yönetmeliktir ama burası TÜRKİYE.

egunay' Alıntı:
Sonuç olarak 11 ve 12. sınıflarda 16 öğrenci 2 grup olur. Meslek liselerinde genellikle müdürler bu işlere pek karışmaz. Alan Şefi herşeyi halleder. Grupları oluşturur, öğretmenleri dağıtır. Yeterli atelye yoksa aynı atelyede ders işlenebilir. Ancak müdürünüz aynı atelyede 2 öğretmen ders işleyemez diyebilir. Böyle gıcık müdürlerde vardır. Sizde bunlardan birine denk gelmiş olabilirsiniz. Eğer müdürünüz aynı atelyede 2 öğretmen ders yapamaz derse sizin yapabilecek bişeyiniz kalmaz.

egunay hocam nasıl yapabilecek bişeyimiz kalmaz? Hangi okulda bilişim bölümüne ait 2-3 veya 4 laboratuvar var? Hangisi okul için bu geçerli ?

Ayrıca
"Madde 9- (Değişik birinci fıkra: Ekim 2004/2565 TD)"Bu Yönergenin 7'inci maddesi esaslarına göre kurulan atölye ve laboratuvarlar valilikçe Personel Genel Müdürlüğpüne bildirilir. Personel Genel Müdürlüğünce her yılın haziran ayı içinde gelen teklifler doğrultusunda atölye veya laboratuvar şefliği norm kadrosu verilir"
Yeter sayıda fizikî mekâna ve donanıma sahip olmayan okul ve kurumlarda her atölye ve lâboratuvarda aynı bölümde en çok üç grupla eğitim, öğretim ve üretim yapılabilir. Ancak 12'den daha az öğrenci ile farklı gruplar oluşturulamaz. Fizikî mekân darlığı ve donanım eksikliği nedeniyle birden çok grubun aynı atölyede eğitim, öğretim ve üretim yapması durumunda ayrıca atölye ve lâboratuvar şefliği norm kadrosu verilmez."

Yukarda atölye ve laboratuvar şefliği ile ilgili yönerge mevcut. Yönergeler Genelgelerin daha açıklayıcı hali değil midir? Böyle bir cümle varken Okul müdürü nasıl aynı atölyede ders işleyemez 2 öğretmen diyebilir?

kaanrevan' Alıntı:
egunay' Alıntı:

egunay hocam nasıl yapabilecek bişeyimiz kalmaz? Hangi okulda bilişim bölümüne ait 2-3 veya 4 laboratuvar var? Hangisi okul için bu geçerli ?

Ayrıca
"Madde 9- (Değişik birinci fıkra: Ekim 2004/2565 TD)"Bu Yönergenin 7'inci maddesi esaslarına göre kurulan atölye ve laboratuvarlar valilikçe Personel Genel Müdürlüğpüne bildirilir. Personel Genel Müdürlüğünce her yılın haziran ayı içinde gelen teklifler doğrultusunda atölye veya laboratuvar şefliği norm kadrosu verilir"
Yeter sayıda fizikî mekâna ve donanıma sahip olmayan okul ve kurumlarda her atölye ve lâboratuvarda aynı bölümde en çok üç grupla eğitim, öğretim ve üretim yapılabilir. Ancak 12'den daha az öğrenci ile farklı gruplar oluşturulamaz. Fizikî mekân darlığı ve donanım eksikliği nedeniyle birden çok grubun aynı atölyede eğitim, öğretim ve üretim yapması durumunda ayrıca atölye ve lâboratuvar şefliği norm kadrosu verilmez."

Yukarda atölye ve laboratuvar şefliği ile ilgili yönerge mevcut. Yönergeler Genelgelerin daha açıklayıcı hali değil midir? Böyle bir cümle varken Okul müdürü nasıl aynı atölyede ders işleyemez 2 öğretmen diyebilir?
Teknik resim, mesleki gelişim vb alan teorik derslerinde gruplar mutlaka farklı mekanlarda ders işlemeli. ETOGMnin yazısı burada.
http://www.memurlar.net/haber/178303/
Uygulamalı derslerde ise: bahsettiğiniz yönerge "Alan/Atölye şefi görevlendirme" ile ilgili bir yönerge. Orada geçen o cümle size aynı atelyeye birden fazla gupla eğitim imkanı vermez. İzin vermeyen de çok müdür var. Forumu okursan bu konuda sıkıntı yaşayan öğretmenler var. Daha çok ttogm'ye (ttogm de kalmadı artık ama müdürler aynı müdür) bağlı okullarda sıkıntı çıkıyor. Diğer başlıklarda da yazdığım gibi olay müdürde biter. Müdürü ikna edeceksiniz. BAşka şansınız yok. "Ufak tefek izin işlerinizi aranızda halledin yanıma gelmeyin" diyen müdürde var, "aynı atlyeye bir öğretmen girer" diyen müdürde var. GEnel müdürlüğe bu konuda yazı yazanlara da sanırım olumsuz cevap veriliyor ki kimse forumda yayınlamadı. YAda kimse yazı yazmıyor hakkını aramıyor.

gunay hocam grup sayısı dönem içinde azalırsa örneğin 10.sınıfta 21 kişilik sınıf 20ye düşerse 2 öğretmenden 1 öğretmenemi dönülecek..yani grup oluşturma kaldırılacakmı...bununla ilgili yönetmelik varmı

arkadaşlar yokmu dönem içinde grup sayısı eksilen..yada 11lerde 16 kişiden 14e düşerse 2 öğretmenmi giriyorsunuz yine..yoksa grup tek öğretmen olarakmı devam ediyor

gurup sayısı 8 e düşene kadar ders devam eder.. 1 gurup en az 8 öğrenci dahada düşerse mülki amirim vali kaymakam.. oluru ile yinede devam eder..

egunay' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:
egunay' Alıntı:

Ayrıca

Teknik resim, mesleki gelişim vb alan teorik derslerinde gruplar mutlaka farklı mekanlarda ders işlemeli. ETOGMnin yazısı burada.
http://www.memurlar.net/haber/178303/
Uygulamalı derslerde ise: bahsettiğiniz yönerge "Alan/Atölye şefi görevlendirme" ile ilgili bir yönerge. Orada geçen o cümle size aynı atelyeye birden fazla gupla eğitim imkanı vermez. İzin vermeyen de çok müdür var. Forumu okursan bu konuda sıkıntı yaşayan öğretmenler var. Daha çok ttogm'ye (ttogm de kalmadı artık ama müdürler aynı müdür) bağlı okullarda sıkıntı çıkıyor. Diğer başlıklarda da yazdığım gibi olay müdürde biter. Müdürü ikna edeceksiniz. BAşka şansınız yok. "Ufak tefek izin işlerinizi aranızda halledin yanıma gelmeyin" diyen müdürde var, "aynı atlyeye bir öğretmen girer" diyen müdürde var. GEnel müdürlüğe bu konuda yazı yazanlara da sanırım olumsuz cevap veriliyor ki kimse forumda yayınlamadı. YAda kimse yazı yazmıyor hakkını aramıyor.

Belirttiginiz yazi ticaret meslek liselerini de kapsiyor mu?Oyle ki 2 alani olan okulda; bir alanin dersleri gruplara ayrilmasi gerekirken(yeter sayida ogrenci var), diger alan gruplara ayriliyor ve gruba ayril(!a)mayan alanda uygulamali dersler grupsuz isleniyor.Dersleri nasil verimli hale getirebiliriz?

YuLiaN' Alıntı:
hocam bunu bende müdürümüze teklif ettim.başka labaratuvar yok ve labaratuvarımız kucuk dedi kabul etmedi malesef.bunun kararını müdür mü veriyo yoksa yapılabilecek farklı bir şey varmı?

Atölye eksikliği var ise tam gün tam yıl uygulamasına geçilerek sabah 07.00 gece 24.00 ve haftasonları da dahil olmak üzere okul açık tutularak atölyeler kullandırılmak zorunda. Atölye eksikliği mazaret sayılamaz..

egunay' Alıntı:
Eğer müdürünüz aynı atelyede 2 öğretmen ders yapamaz derse sizin yapabilecek bişeyiniz kalmaz.

Tam gün tam yıl eğitime geçmek için başvurması gerekir müdürün..

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YÖNETMELİĞİ
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24804_0.html
Tam gün tam yıl eğitim

Madde 29- Kurumların bina, tesis, araç-gereç ve personelinden yararlanılarak daha çok kişiye eğitim verilmesi esastır. Bu amaçla kurumlar hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatilleri dahil olmak üzere gerektiğinde 07.00-24.00 saatleri arasında yıl boyunca açık bulundurulur.

Tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınma ve yapılacak eğitim uygulamaları ile ilgili esas ve usuller yönerge ile belirlenir.

MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARINDA
TAM GÜN TAM YIL EĞİTİM UYGULAMASINA İLİŞKİN YÖNERGE

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/39.html
Okul ve Kurumların Kapsama Alınması

Madde 7- (Değişik : ŞUBAT 2009/2617 TD) Okul ve kurum müdürlüklerince, mesleki ve teknik eğitimi daha ileri boyutlara taşımak ve daha çok insanımızın bu eğitimden yararlanmasına imkan sağlamak üzere çevrenin mesleki ve teknik eğitim ihtiyacı, fiziki kapasite, öğrenci-kursiyer potansiyeli, çevre şartları, öğretmen durumu, araç-gereç ve donatım girdileriyle bu kapsamda yapılacak faaliyetin içeriği gibi hususlar dikkate alınarak, okul veya kurumun tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınmasına ilişkin öneriler ağustos ayı içerisinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilir. Okul/kurum müdürlüklerince hazırlanan etkinlik planının uygun bulunması halinde il millî eğitim müdürlüğünün teklifi üzerine valilik oluru ile kapsama alınma kararı alınır.

tuncay_tuncez' Alıntı:
Belirttiginiz yazi ticaret meslek liselerini de kapsiyor mu?Oyle ki 2 alani olan okulda; bir alanin dersleri gruplara ayrilmasi gerekirken(yeter sayida ogrenci var), diger alan gruplara ayriliyor ve gruba ayril(!a)mayan alanda uygulamali dersler grupsuz isleniyor.Dersleri nasil verimli hale getirebiliriz?
..
artık genel müdürlükler birleşti. hepsi MESLEKİ EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ çatısında birleşti. ve tüm yönetmelikler tüm mesleki okul türleri için geçerli.

müdürünüzün ayırmama durumuna gelince; basit bir dilekçeyle yeter sayıda öğrenci varken hangi kanun ve yönetmeliklere göre grup ayrımı yapılmadan ders dağıtımı yapıldığının tarafınıza bildirilmesi konusunda bir açıklama isteyebilirsiniz.

zira norm kadro yönetmeliğine göre kurum normaları hesaplanırken öğrenci grup sayıları dikkate alınarak ders yükü ve öğretmen normu hesabı yapılır. yine bu grup sayıları ile ilili norm kadro yönetmeliğinde grupların AYRI FİZİKİ MEKANLARDA olması ile ilgili bir madde YOKTUR....

Meslek liselerindeki 11.sınıf grup sayıları ile ilgili http://mevzuat.meb.gov.tr/html/8301.html madde 15 d bendinde şöyle yazıyor.
Madde 15 d) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;

1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,

2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,

Geri