Meslek lisesi BT Bölümü

Kodla Büyü

duChamp

Üye
BT bölümü öğrencisiyim kamuda çalışmak istiyorum buna yönelik olarak üniversitede hangi bölümü seçmeliyim sizce ve bu sene sonunda Web Tasarım ve Programlama ve Teknik Servis bölümlere mevcut okulumda ben web tasarım diye düşünüyorum sizde tavsiyelerde bulunursanız sevinirim

Re: Meslek lisesi BTT Bölümü

Delikanlı öncelikle okuduğun bölümü benimsemelisin. Yani sevmeli ve öğrenmeye çalışmalısın, yoksa hemen bölüm değiştir ki ileride mutlu olacağın bir bölümde oku.

Bunu yazmamın nedeni daha bölümünün adını bilmiyosun. BTT diye bir bölüm yoktur, BT vardır.

Bilişim Teknolojileri Alanı vardır. Bölüm altında şimdilik açılabilecek 4 tane dal vardır. Bunları biliyosundur. Dal seçimi 10. sınıfın sonunda yapılır ve 11. ve 12. sınıfları seçtiğin dald okursun.

BTT ise 10. sınıfta okutulan ortak bölüm dersinin adıdır: Bilişim Teknolojilerinin Temelleri. Daha önceden haftada 8 saatlik bir dersti, sanırım 2 yıldır 4 saate indi ve 4 saat de Programlama Temelleri dersi oluşturuldu.

Velhasıl kelam BTT bölüm değil derstir. Soruna gelince;

Mevcut okulunda devam edeceksen Web Tasarımı Dalını seçmeni tavsiye ederim. En azından üniversiteyi kazanamasan bile web işlerinde kendini geliştirirsen çok iyi paralar kazanabilir, kendi işini kurabilirsin. Sana ve tüm öğrencilere başarılar diliyorum. :D

AKADEMİA' Alıntı:
Delikanlı öncelikle okuduğun bölümü benimsemelisin. Yani sevmeli ve öğrenmeye çalışmalısın, yoksa hemen bölüm değiştir ki ileride mutlu olacağın bir bölümde oku.

Bunu yazmamın nedeni daha bölümünün adını bilmiyosun. BTT diye bir bölüm yoktur, BT vardır.

Bilişim Teknolojileri Alanı vardır. Bölüm altında şimdilik açılabilecek 4 tane dal vardır. Bunları biliyosundur. Dal seçimi 10. sınıfın sonunda yapılır ve 11. ve 12. sınıfları seçtiğin dald okursun.

BTT ise 10. sınıfta okutulan ortak bölüm dersinin adıdır: Bilişim Teknolojilerinin Temelleri. Daha önceden haftada 8 saatlik bir dersti, sanırım 2 yıldır 4 saate indi ve 4 saat de Programlama Temelleri dersi oluşturuldu.

Velhasıl kelam BTT bölüm değil derstir. Soruna gelince;

Mevcut okulunda devam edeceksen Web Tasarımı Dalını seçmeni tavsiye ederim. En azından üniversiteyi kazanamasan bile web işlerinde kendini geliştirirsen çok iyi paralar kazanabilir, kendi işini kurabilirsin. Sana ve tüm öğrencilere başarılar diliyorum. :D

Haklısınız BTT(Bilişim Teknolojileri Temelleri) dersinin kısaltmasıydı :D neyse düzelttim üniversitedede bu bölümle ilgili yada ilerde rahat edebileceğim bir bölümü tercih etmek istiyorum açıkçası benim kafamda seneye web tasarımı seçmek kendimi geliştirirsem dediğiniz gibi güzel şeyler olabilir ama üniversitede biraz daha iş garantisi olabilecek bölümlere yönelmek istiyorum sonuçta alan dışı tercihte yapabiliyoruz artık puan kesmiyolar

Geri