Meslek Lisesi Dersleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan feto23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

feto23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 5 yıldır ilköğretimde çalıştıktan sonra meslek lisesine atandım dönem sonunda başlayacağım. şu anda tek sorunum meslek lisesinde bana hangi dersler verilir, malum ilköğretimde oldukça köreldik yıllardır, bu derslere nasıl hazırlanmam gerekir, bana verilecek ders ve sınıflara kim karar verir, okul müdürü mü bölüm şefi falan mı?
bunlar dışında bilmem gereken bişey yada dikkat etmem gereken önemli bi husus var mı?

Hangi dersi kimin aldığı okuluna göre değişir. Kimi okulda müdür hiç kimseyi karıştırmaz kendi yapar. Ama genelde şefle beraber öğretmenler oturur aralarında paylaşırlar.

Hangi dersler var derseniz şu an meslek lisesi bilişim bölümünde verilebileceğiniz 20-25 adet ders var. Ama gittiğiniz okulda açılmış olan dallara göre bu derslerin hepsi verilmiyor olabilir.

Hocam netten gerekli videolara bakın.Buradan arkadaşlarımızda sağolsunlar döküman paylaşıyorlar.Bunun yanında 2 kişi girerseniz derslere daha da rahat edersiniz...Öğretmen olduğunuzu hissedeceksiniz.Emin olun. Tek dezavantajı ise sürekli ders çalışmak olacaktır.

10. sınıftaki ; Programlama Temelleri, Bilişim Teknolojisinin Temelleri, Temel Elektronik, Teknik Resim, Paket Programlar, Mesleki Gelişim dersleri tüm bilişim bölümlerinde ortaktır.
11-12. sınıfta okulda bulunan dala göre o dalın zorunlu ve seçmeli dersleri anlatılır.

Geri