Meslek lisesi ekders?

Kodla Büyü

mkrkls

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kültür öğretmenlerinin ekdersi maksimum 33 saati geçemiyor. ders+rehberlik=30 saat veriliyor 3 de yandan oluyor. onlarda rehberlik neden 30 saatin içende değerlendirilirken, biz meslekçilerde rehberlik 44 saatin içinde değilde dışında değerlendiriliyor.bununla ilgili yazı var mı?bizim idare bu konuda art niyet arıyor da

sayın hocam,
meslek öğretmenleri maaş karşığı 20, ek ders karşılığı 24 saat daha derse girebilirler.
sınıf rehberlik vs ile
20maaş+24ekders+4planlama+1rehberlik'den max 29 saat ekders alabilirler

idareniz okuma yazma biliyorsa

http://www.ozkansoft.com/_download/Ek-D ... meligi.pdf

dökün yazıcıdan okusunlar, anlamıyorlarsa dilekçe ile başvurun kesin anlarlar :)

Hocam kültür dersi öğretmenleri 20 saat derse girerse ve birder rehberlik alırsa 30+1 yani
20 saat ekders alır.

15 saat zaten fazla girdiği için, 2 saat rehberlik ya da kulüp, 3 saatte dgh alır yani 15+2+3 öyle 20 saat full alırlar...

Arkadaşlar 2. dönem ders programında değişiklik yapıldı. İdare fazla ekders verdi gibi geldi bana..

29 saat ders + 1 saat rehberlikle birlikte 30 saat derse giriyorum.
16 saatte koordinatörlük verdiler. 29 saat ekders alıyorum.

Hesaplamaya gelince;
29 saat ders+ 2 saat rehberlik+ 2 saat (10+1)+ 16 koordinatörlük= 49 oluyor. Koordinatörlüğü 49 a tamamlamak için 16 verildi.

Ama ekders yönetmeliğine göre 20 saat maaş karşılığı + 20 saat zorunlu+ 4 saat isteğe bağlı alır + 3 saat (10+1) + 2 saat rehberlik ve sosyal etkinlik verilir bildiğim kadarıyla. benim almam gereken ekders 24 olması gerekirken benimki 25 oluyor.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İdarenin hesabı doğrumu.? yanlışsa ekdersler yapılmadan düzelttireyim...

SHİFT+DEL' Alıntı:
Arkadaşlar 2. dönem ders programında değişiklik yapıldı. İdare fazla ekders verdi gibi geldi bana..

29 saat ders + 1 saat rehberlikle birlikte 30 saat derse giriyorum.
16 saatte koordinatörlük verdiler. 29 saat ekders alıyorum.

Hesaplamaya gelince;
29 saat ders+ 2 saat rehberlik+ 2 saat (10+1)+ 16 koordinatörlük= 49 oluyor. Koordinatörlüğü 49 a tamamlamak için 16 verildi.

Ama ekders yönetmeliğine göre 20 saat maaş karşılığı + 20 saat zorunlu+ 4 saat isteğe bağlı alır + 3 saat (10+1) + 2 saat rehberlik ve sosyal etkinlik verilir bildiğim kadarıyla. benim almam gereken ekders 24 olması gerekirken benimki 25 oluyor.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İdarenin hesabı doğrumu.? yanlışsa ekdersler yapılmadan düzelttireyim...

29-20(maaş karşılığı =9
29/10(derse hazırlık) =2
kordinatörlük =16
Rehberlik =2
toplam =29
ama 29 alamazsın
9+0+16+2=27 burada 24 ü geçemezsin
10++1 saat alırsın
24+2=26 saat ekders alman lazım

Hocam sizin hesaplamada da bir yanlışlık var. hocam 24+2 rehberlik+2(10+1)= 28 olması lazım benim düşünceme görede.. Yani aslında 16 saat değilde 15 saat korrdinatörlük verilmesi lazımdı bana...
Tecrübeli arkadaşlar bir hesaplarsa sevinirim..

20 + 24 + 2 + 3 =49
20(Maaş karş.)
24(fiili girilen ekders + koordinatörlük+ varsa şeflik ücreti )
2 (rehberlik ve/veya kulüp ücreti (not: şefler alamaz))
3 (fiili girilen derslerden gelen Haz.Plan. ücreti 10 a 1 max 3 olur )
birde yanlış hatırlamıyorsam Ders dışı hazırlık ücreti hesaplanırken rehberlik ve/veya kulüp görevi 1 ders saati olarak ekleniyor.

SHİFT+DEL arkadaşın
ekders hesabı şöyle olmalı

9 saat ders +16 koordinatörlükten max 24 saat alabilir
2 saat rehberlik
toplamda rehberlik dahil 30 derse girdiği için 3 saat DHP
toplam 24+2+3=29

wixland' Alıntı:
20 + 24 + 2 + 3 =49
20(Maaş karş.)
birde yanlış hatırlamıyorsam Ders dışı hazırlık ücreti hesaplanırken rehberlik ve/veya kulüp görevi 1 ders saati olarak ekleniyor.

SHİFT+DEL arkadaşın

2 saat rehberlik
toplam 24+2+3=29

Hocam rehberlik fiili görevden sayılmaz. Yani 10+1 den 2 saat geliyor bana.. Ayrıca 9saat ders+ 16 saat kordinatörlükten max 24 saat alabilir yazmışsınız. Max 24 olması iin koordinatörlüğümün 15 saat olması lazım ozaman.. Benimde takıldığım nokta burası.. Bana göre 15 saat kooordinatörlük almam lazım.. toplamda da 28 saat almam lazım..

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

wixland' Alıntı:
20 + 24 + 2 + 3 =49
20(Maaş karş.)

SHİFT+DEL arkadaşın

2 saat rehberlik
toplam 24+2+3=29

İşte bu olacak...

En fazla 44 saat derse girebilirsiniz. Bunun üzeri fahridir.
29+1 saat rehberlikten bu sınırın 30 saatini kullanmış oluyorsunuz. Rehberlik dersi fiili derslerin içerisine sayılır ve sizin durumunuzda 3 saat hazırlık ve planlama getirir.
29 saat girdiğiniz dersin 20 saati maaşa sayıldığından 9 saat buradan ücret alırsınız.
Girdiğiniz 1 saatlik rehberlik, hazırlık ve planlamadan sayıldığından 30 saat derse girmiş dolayısıyla da 3 saat hazırlık planlama alırsınız.
Girdiğiniz rehberlik dersi için 2 saat rehberlik ve kulüp ek dersi alabilirsiniz.
44 saat girebileceğiniz maksimum sınır olduğundan idarenin size 16 saat değil 14 saat ek ders vermesi gerekir. Yani 30 + 14 saat dersiniz olabilir.
Dolayısıyla ek dersiniz 9 + 3 + 2 + 14 = 28 saat olabilir. 29 saat ek ders alabilmeniz imkanı bulunduğunu düşünmüyorum.
Eğer sınıf rehberliği verilmeyip, yerine ders verilmiş olsaydı, rehberlik yerine sadece kulübünüz olsaydı o zaman 30 saat ders + 14 saat koordinatörlük alır. 10 + 3 + 2 + 14=29 saat ek ders alabilirdiniz. Ancak rehberlik için girdiğiniz dersin bir nevi ek dersini alamıyorsunuz.

myesil' Alıntı:
wixland' Alıntı:
20 + 24 + 2 + 3 =49
20(Maaş karş.)

SHİFT+DEL arkadaşın

2 saat rehberlik
toplam 24+2+3=29

İşte bu olacak...

Hocam rehberlik hazırlık ve pplanlamaya dahil oluyorsa hesabınız doğru ama sadece koordinatörlük 16 değilde 15 olmalı ozaman... Yani
9(ders)+15(koordinatörlük)=24 + 3(hazırlık) +2rehberlik = 29

Yakuphan hocam sizin hesaptada şöyle bir sıkıntı var. rehberliği hem ders olarak saydınız 30+14 diyorsunuz. hemde 2 saat ayrıca hesapladınız. yani 3 saat rehberlikten ekders gelmiş oldu.. arkadaşların verdiği linkleri incelediğimde rehberlik hazırlık ve planlama hesaplanırken 1 saat olarak hesaba katılıyor ama 44 saatin içinde rehberlik katılmıyor. dolayısıyla 9+15+3+2=29 olarak düzeltilmesi lazım diye düşünüyorum ekdersimin.

sayın hocam 49 alamazsınız. Çünkü 30 saat fiili derse girmiyorsunuz.
meslek dersi öğretmeni en fazla 20+24=44 saat alabilir.
29/10 dan 2 saat alırsınız.
2 saat de rehberlikten alırsınız.
koordinatörlüğünüz 15 saat olabilir en fazla 44 e tamamlamak için.
29+15 =44 dersleriniz.
44+2+2=48 yani 28 saat ek ders alabilir.
meslek dersi öğretmeni 30 saate girmiyorsa, maximum alması gerekenden 1 saat eksik alacaktır.

SHİFT+DEL' Alıntı:
Yakuphan hocam sizin hesaptada şöyle bir sıkıntı var. rehberliği hem ders olarak saydınız 30+14 diyorsunuz. hemde 2 saat ayrıca hesapladınız. yani 3 saat rehberlikten ekders gelmiş oldu.. arkadaşların verdiği linkleri incelediğimde rehberlik hazırlık ve planlama hesaplanırken 1 saat olarak hesaba katılıyor ama 44 saatin içinde rehberlik katılmıyor. dolayısıyla 9+15+3+2=29 olarak düzeltilmesi lazım diye düşünüyorum ekdersimin.

Sayın hocam,
Hesabımda yanlışlık yok. Rehberlik dersi hazırlık ve planlama içerisine katılır ancak ek ders olarak 2 saat verilir.
Rehberlikle beraber siz 30 saat fiilen derse girmiş olursunuz. Bunun karşılığında da 3 saat hazırlık ve planlama alırsınız. Ayrıca rehberlik için 2 saat ücret alırsınız. Ancak girdiğiniz o bir saat için ayrıca ücret alamazsınız. Dolayısıyla girebileceğiniz maksimum 44 saatin 1 saati rehberlik dersi ile birlikte yok olmuş olur. Dolayısıyla 30 saat fiilen derse girmiş olsanız da bunun 20 saati maaş karşılığı 9 saati ek ders ücreti olur. 30 saat derse girmiş olduğunuz için de 14 saat maksimum koordinatörlük verilir, 30+14=44 olmalıdır.
Rehberlik gireceğiniz 44 saatlik ders sınırının içerisinde sayılır, sayılmadığını nereden çıkardınız?
Sizin 29 saat ek ders ücreti alabilmeniz için 30 saat (rehberlik olmadan) derse girmeniz, 14 saat koordinatörlük almanız ve bir kulübünüzün olması gerekir. Bu durumda 44 saat derse girmiş olursunuz. Bunun 24 saati ücret, hazırlıktan 3 saat ve kulüpten de 2 saat olmak üzere 29 saat ücret almış olursunuz. 29 saat ücret almanın tek şartı budur. Rehberlik işin içine girdiğinde 1 saatlik dersin ücreti yok oluyor. Bu nedenle rehberlik dersi, kulübü olan bir öğretmen için yüktür, bedava yapılan bir iştir.

Yakuphan hocam söyle bir yanlışlık var. Siz almam gereken 44 saat içinde rehberliği saydınız, hazırlık ve planlama içinde saydınız ayrıca +2 rehberlik ekdersi hesapladınız...

wixland' Alıntı:
max 24 alabilirsiniz hocam siz girdiğiniz 1 adet dersin veya yaptığınız koordinatörlük görevinin 1 saatini fahri (ücretsiz )yapıyorsunuz hocam.

rehberlik ve /veya kulüp görevi ders dışı hazırlık hesabına 1 saat olarak katılıyor
likteki yazıyı inceleyiniz.
http://www.memurlar.net/common/news/doc ... 001006.pdf

Hocamın verdiği linkteki dökümana bakarsak..Eğer rehberlik ders olarak veriliyorsa, hazırlık ve planlama için 1 saat ders olarak hesaplanır ancak 44 saatin içinde fiili ders olarak sayılmaz. Ayrıca da 2 saat rehberlik ek dersi alırız. Yani 29 saat ders +15 koordinatörlük+ 3 hazırlık+ 2 rehberlik= 49 saat ediyor. Yani linkteki yazıya bakarsanız. Ekders hesaplaması yaparken 44 saatin içinde rehberlik sayılmıyor.. yok olmuş olmuyor...

Merhaba.ben bir meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyim 30 saat derse giriyorum.24 saatin üstünde ek ders verilmiyormu yani ben 6 saat Boşa mı giriyorum ve ne kadar kaç saat Ücret almam gerekiyor bilen varsa beni aydınlatabilir mi. Tşkler

SHİFT+DEL' Alıntı:
Yakuphan hocam söyle bir yanlışlık var. Siz almam gereken 44 saat içinde rehberliği saydınız, hazırlık ve planlama içinde saydınız ayrıca +2 rehberlik ekdersi hesapladınız...
Evet haklısınız. Rehberlik dersi 44 saatlik maksimum dersin içerisine dahil edilmiyor.
olcay06' Alıntı:
Merhaba.ben bir meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyim 30 saat derse giriyorum.24 saatin üstünde ek ders verilmiyormu yani ben 6 saat Boşa mı giriyorum ve ne kadar kaç saat Ücret almam gerekiyor bilen varsa beni aydınlatabilir mi. Tşkler
Teknik öğretmen misiniz?
30 saat derse giriyorsunuz, koordinatörlük, şeflik vs. var mı?
Bahsedilen 24 saat, maaş karşılığı olan 20 saatin üzerine verilen ek ders saatidir.

olcay06' Alıntı:
arkadaşım 30 saat derse giriyorum diyorsun. 24 saat ek dersten bahsediyorsun. kafan güzel mi senin.

Merhaba. Teknik öğretmen 20 saat zorunlu ek dersine rehberlik saatinin sayılmadığını hangi yönetmelik maddesi gösterir? Rehberlik hariç 26 saat dersim 12 saat kordinatörlüğüm var. 2 saat eksik ders aldığımı düşünüyorum.

Geri