Meslek Lisesinde 10.sınıf Ders Karmaşası(çözümü?)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar malum Anadolu olduk..kademeli geçiş uygulanacak..fakat çözemediğim nokta şu
1- bu yılki düz 10.sınıflar eski programa göremi devam edecek..yoksa Anadolu programımı uygulanacak
2- mevcut Anadolu programlarına 10a geçenlere hangi program uygulanacak
3-her ikisinede eski programmı uygulanacak

????????????

demekki neymiş...hikaye konular açacakmışız forumda...1 tane bile cevap yoksa bu forumunda işi bitmiş demektir..
hayırlı işler

hocam biz de bu konuda arayıştayız. net bişey bulamadık. bulunca paylaşım yaparım. kolay gelsin.

hocam tek fark mesleki gelişim dersinde düz liseler anadoluya dönüştüğünde yaptığımız işlem düzleri mezun edene kadar eski sistemle devam

"Armut pis agzima dus "

gir megep.meb.tr ye her sinif seviyesi icin ayri ayri cerceve program yayinlanmis indir ona gore programini yap

"sizinki doktora gitmek yerine koca kari ilaci aramak" bilgisayar ogretmeni olmussunuz internette arastirma yapmayi bilmiyorsunuz. Biraz kendinizi gelistirin, ve sabirli olun, zannediyorsunuz ki siz sorunca herkes atlayacak, gerci bos konulara atlayan da cok ama iste kapasite ortada ...

yarın kesin öğrenmekle beraber 10 sınıflarda mesleki gelişim yok 11 de seçmeli alacaklar. 9.sınıflarda mesleki gelişim var. meslek dersi öğretmeni girecek, ama teorik ders olarak(mak 1 öğretmen.)

hocalarım derdimiz mesleki gelişim değil..derdimiz 10. sınıflara eski programmı devam edecek yeni programmı..

ben buldum bugün çözümü...ama bizim mesleki teknik eğitim gerçekten karışık bugün daha iyi anladım

bilo' Alıntı:
ben buldum bugün çözümü...ama bizim mesleki teknik eğitim gerçekten karışık bugün daha iyi anladım
Okadar laf söyleyip, çözümü bulup, buraya sadece "buldum" yazmakta ilginç fantezi olsa gerek....
NOT: Böteliyim...

ilginç olan bişey yok ..sadece araştırdım araştırdım araştırdım..gerçekten mevzuatı iyi takip eden siteler var..ama bb.net bu konuda sıfır(0) kalıyor..beni hayal kırıklığına uğratmadı burdaki arkadaşlar

bilo' Alıntı:
hocalarım derdimiz mesleki gelişim değil..derdimiz 10. sınıflara eski programmı devam edecek yeni programmı..
...
eski program ne? yeni program ne?
yok öyle bir program. eskisi yenisi hepsi TEK. sadece Mesleki Gelişim ile ilgili bir talim terbiye kurulu kararı var o kadar.
...
bilo' Alıntı:
ilginç olan bişey yok ..sadece araştırdım araştırdım araştırdım..gerçekten mevzuatı iyi takip eden siteler var..ama bb.net bu konuda sıfır(0) kalıyor..beni hayal kırıklığına uğratmadı burdaki arkadaşlar
...
mevzuatı siteler takip etmez insanlar takip eder. Bak arayınca ne kadar güzel buluyorsun. konu geçen senenin konusu. sabırsız davranacağına google a "talim terbiye mesleki gelişim" yazsaydınız 3. sıradaki megep linkinten (ki bu linkte sizi megep sayfasına yönlendirecekti) yada direk megep.meb.gov.tr sitesine girseydiniz. ANA SAYFADA YER ALAN KURUL KARARLARI kısmında 3. sıradaki kararı okusaydınız bu kadar beklemenize gerek bile kalmazdı.
...
İğneyi başkasına batırmadan önce Çuvaldızı kendimize batıralım. bilgisayar öğretmeni olarak BİZ bile google da arama yapmasını bilmiyorsak başkalarını hiç suçlamayalım
...

Ekli dosyalar

• MeslekiGelisim.jpg
    MeslekiGelisim.jpg
    237.6 KB · Görüntüleme: 951
barbar efendi siz okuduğunuzu anlayabiliyormusunuz..önce bir yazdığım soruyu okuyun ona göre cevap yazın...mesleki gelişim dersinin nerde ne zaman okunacağını bizim öğrenciler biliyor..benim meslek lisesinde yapmadığım görev kalmadı..siz rahat olun biz GOOGLE öğretmeni değiliz :puhaha:

hocam senin sorularına cevap verdim zaten.
10. sınıflar için eski program - yeni program diye birşey yok. tek değişim yukarıda paylaştığım mesleki gelişimin 9. sınıflara alınmasıydı. kaldıki bu da 2 yıllık mevzu. dolayısıyla YENİ PROGRAM DİYE BİRŞEY 10. SINIFLAR İÇİN YOK
.
meslek lisesinde yapmadığınız görev kalmadı diyorsunuz ama görevleri nasıl yaptığınız belli oluyor. Forumdakilerden serzenişte bulunduğunuz gibi biraz siz de YÖNETMELİK TAKİP ETSEYDİNİZ sizin deyiminizle ESKİ Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek programının birleştirilip YENİ Anadolu Meslek Programı adında ESKİ DÜZENDE devam ettiğini görürdünüz. MESLEK DERSLERİ AÇISINDAN hiç bir fark olmadığını anlardınız...

Neyse biz sadece öğretmenlik yapmaya devam edelim. sizde yapmadığınız görevleriniz arasına bir yenisini eklemeye...
...
sağlıcakla kalın. yeni eğitim öğretim yılında görevinizde başarılar...

arkadaş forum olayını çok yanlış anlamış :) hepimiz onun sorularını en kısa sürede yanıtlamak için burdayız zannediyor heralde.

neyse, gavurlar ne güzel demiş: don't feed the troll :)

9. SINIFLAR (YENİ SİSTEM AML-ATL)
YEni program, yani meslek liselerinin hepsinin ANADOLU TÜRÜ olması bu yıl(2014-15) sadece 9. sınıflar için geçerlidir. 9. sınıfların tümü ortaktır ve alanı yoktur. 9. sınıflarda ATL programı da yoktur. Hepsi AML 9. sınıftır.

10-11-12. SINIFLAR. ESKİ SİSTEM (EML-TL-AML-ATL)
Bu sınıflarda geçtiğimiz yıllarda uyguladığınız programlar adaln ve dallar devam ediyor. Eğer okulunuzda EML varsa bu yılda 10. sınıflar EML 10. sınıf için Alan tercihi yaptı ve yerleşti. ATL programınız varsa onlarda devam ediyor aynen. AML ve TL varsa onlarda aynen devam ediyor.

egunay' Alıntı:
9. SINIFLAR (YENİ SİSTEM AML-ATL)
YEni program, yani meslek liselerinin hepsinin ANADOLU TÜRÜ olması bu yıl(2014-15) sadece 9. sınıflar için geçerlidir. 9. sınıfların tümü ortaktır ve alanı yoktur. 9. sınıflarda ATL programı da yoktur. Hepsi AML 9. sınıftır.

10-11-12. SINIFLAR. ESKİ SİSTEM (EML-TL-AML-ATL)
Bu sınıflarda geçtiğimiz yıllarda uyguladığınız programlar adaln ve dallar devam ediyor. Eğer okulunuzda EML varsa bu yılda 10. sınıflar EML 10. sınıf için Alan tercihi yaptı ve yerleşti. ATL programınız varsa onlarda devam ediyor aynen. AML ve TL varsa onlarda aynen devam ediyor.
..
hocam sistem ÖĞRENCİLER açısından bakıldığında evet yeni ama biz BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİ tarafından bakıldığında yeni olan ne var? Mesleki gelişim demeyin. o ayrı bir genelgeyle zaten duyrulmuştu. sizin eski dedğiniz şeyin sadece ADI DEĞİŞTİ o kadar.

Benim yazdığımı alamamışsin bile ilginç olan senin araştırıp bulmuş olman değildi. Başkalarını yani gerekli hususlarda ziyade gereksiz hususlarda paylaşım yapılmasını eleştirdiğin halde çözüm bulup burda paylaşmak yerine sadece buldum yazabilmendi. Neyse canım nede olsa biz sadece gereksiz şeylere cevap yazardık değil mi unutmuşum.

Konu içinde geçtiğinden bir konuda görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Okulumuzda Teknik lise-veri tabanı dalı ve Anadolu Meslek Lisesinde -Web prog. dalı bulunuyor. Okulların Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesii olması ile bu seneki 9.sınıflarda ilerde nasıl bir durum olacak ? Yani bizim Teknik lise bölümü devam edecek mi ? Veya bütün meslek liselerinde bu okuttuğumuz Anadolu meslek-Anadolu teknik haftalık ders çizelgeleri mi ? uygulanacak.

Malum bu değişiklikten önce Anadolu kısmına öğrenci 9.sınıfta sınavla geliyordu, Teknik liseye ise 9. sınıftaki not ortalaması ile başvuru yapılıyordu. ileriki yıllarda bu nasıl olacak ?

memo-x' Alıntı:
Konu içinde geçtiğinden bir konuda görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Okulumuzda Teknik lise-veri tabanı dalı ve Anadolu Meslek Lisesinde -Web prog. dalı bulunuyor. Okulların Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesii olması ile bu seneki 9.sınıflarda ilerde nasıl bir durum olacak ? Yani bizim Teknik lise bölümü devam edecek mi ? Veya bütün meslek liselerinde bu okuttuğumuz Anadolu meslek-Anadolu teknik haftalık ders çizelgeleri mi ? uygulanacak.

Malum bu değişiklikten önce Anadolu kısmına öğrenci 9.sınıfta sınavla geliyordu, Teknik liseye ise 9. sınıftaki not ortalaması ile başvuru yapılıyordu. ileriki yıllarda bu nasıl olacak ?
.........
önceden EML havuzda. yükske puanlılar TL ye geçiyordu. AML ve ATL ye sınavla kazanıp doğrudan alanı belli olarak geliyorlardı.
şimdiki sistemde
ML + AML = AMP. Meslek ve Anadolu meslek birleşti ve eski Meslek Lisesi müfredatı uygulanacak. Öğrenciler HAVUZA gelecek. eski ML öğrencileri gibi 9. sınıf sonunda dal seçecek.
TL + ATL = ATP. Teknik ve Anadolu Teknik birleşti ve eski Teknik Lise müfredatı uygulanacak. Öğrenciler HAVUZA gelecek. eski ML öğrencileri gibi GEÇİŞ ŞARTLARINI TAŞIYANLAR TL tercihi yapacak...

bilo' Alıntı:

hocam onlar eski sisteme devam..
sadece mesleki gelişim dersi için, 11 de görecekler..
saçma gibi ama böyle.....

megep.meb.gov.tr sitesindeki, sol da yanıp sönen(ünlem) öğretim programlarına göre yapacaksınız, yani....

Geri