meslek lisesinde bilişim teknolojileri ders secimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kati

Site Gezgini
kız meslek lisesine ücretli öğretmen olarak görevlendirildim bana http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/ bu sitedeki BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI pdf dökümanından ders seçmem istendi neye göre nasıl sececem anlamadım ben bilgisayar derslerine girecem diye biliyordum. 30 saat derse girecem hangi ders olduğunu ben mi ayarlıyorum anlamadım. müdür yard çok acelesi vardı siteyi söyledi iyice oku dersleri seç dedi gitti. bana bu konuda yardımcı olur musunuz lütfen...

Re: meslek lisesinde bilgisayar bölümü sınıflarının ders secimi

hocam 10.sınıf ortak dersler olduğundan ve zorunlu okutulması gereken alan dersleri sabit belirlenmiş olduğundan bunlar

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 4 saat
Programlama Temelleri 4 saat
Paket Programlar 2 saat
Mesleki Gelişim 2 saat
Temel Elektronik Ölçme 2 saat

11 ve 12. sınıf derslerini ise o okulda hangi dallar okutuluyorsa ona göre seçeceksiniz. hangi dallar varsa aşağıda verdiğim linkten dersleri seçebilirsin.

ayrıca önemli olan bir de okulunuzun bilişim bölümünün bulunduğu lise türü. kız meslek lisesi mi, yoksa anadolu meslek lisesi mi , yani düz meslek mi anadolu meslek mi şeklide . ona göre ders saatleri değişiyor.

http://www.megepbilisim.com/

burada önerilen ders süreleri ve dersler mevcut. kolay gelsin.

çoooooooook teşekkür ederim @sekerozi süper bi yardım oldu bana bu. ben anadolu kız meslek lisesi blgsayar bölümüne giricem ders seçiminde zorlanıyordum elime bi çerçeve program tutuşturlar seç diye anlamamıştım pek. aslında ben liseyi anadolu kız meslek lisesinde bitirdim ve ben öğrenci iken bu şekilde ders ismi gecmiyordu bu yüzden zorlandım modüller karışık geldi. ama ilginz yardımınız için gerçekten çok teşekkür ederim

bir sorunum daha var kız meslek lisesinde 10. ve 11. sınıflara giriyorum. 10.sınıflardan zorunlu dersleri veriyorum birde 11. sınıflara vermem için dal dersleri içerisinden seçim yapmam gerekiyordu. bende WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA (*) birde SİSTEM BAKIM VE ONARIM (*) derslerini seçtim ama idare bana ikisinin yanında da (*) işareti olduğu için sorun çıkabilir mi acaba diye sordular ama çerceve öğretim programını okudum ama böyle bir uyarı ile karşılaşmadım ama garanti olması açısından bu konuda kesin bilgisi olan öğretmen arkadaşlarım yardım eder misiniz?

hocam aşağıdaki linkte excel belgesi var.

http://www.megepbilisim.com/haberler_du ... .asp?id=54

ikinci tavsiye edilen ders çizelgesi için tıkla.ın diyor. oradan tıklayarak excel belgesini aç. sen kız meslek dediğin için
meslek lisesi sayfasına geçeceksin. altta EML sayfası var. eğer anadolu meslek ise AML sayfası var. seninki kız meslek. ozaman EML bölümü işine yarayacaktır.

açılan EML sayfasında 4 ana dal belirtilmiş. bunlar kırmızı ile AĞ İŞLETMENLİĞİ (altında o dalın seçilmesi önerilen dersleri ve kaç saat seçilecekleri), onun altında BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS dalı ( ve dersleri ) onun altında VERİ TABANI DALI (ve dersleri ve süreleri) onun altında WEP PROGRAMCILIĞI dalı (ve seçilecek dersleri)

alan BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
seçilebilecek dallar bu yukarki 4 dal. ama bunu öğrencileriniz 11 e geçmişse seçmişlerdir. yani 1 şube 11. sınıf öğrenciniz varsa muhtemelen ya WEB PROGRAMCILIĞI dalıdır. yada VERİ TABANI. sen önce hocam okulunuzdaki müdür yada müdür yardımcısından bilişim 11 lere hangi dal açtınız diye sor. sonra dala göre verdiğim linkde gördüğün dal derslerini seç. sen eğer WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA dersi nin yanında * olması onun web dalı için GEÇİLMESİ ZORUNLU ders olduğu anlamındadır. liselerdeki dil anlatım dersi gibi diyebiliriz. aynı zamanda TEKNİK SERVİS dalı için de SİSTEM BAKIM ONARIM dersi zorunludur. zaten excel belgesini incelersen ayrıntılı kim hangi dal hangi dersleri okutuyor anlayabilirsin.

o belge daha önce verdiğim www.megepbilisim.com adresinde vardı. galiba tam incelemediniz hocam. kolay gelsin.

hocam çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun. ben bu yıl okulu bitirdim. üni'de ilkokullara staja gittiğimz için pek bilgim yok lise müfredatı ile ilgili. okulda yardımcı olanda yok bilgisi olmadığı için bana ders seç dediler sonra yanlışlık olmasın hata yapma dediler o yüzden kaygılarım çok. şimdide zümre ve yıllık plan hazırlamam gerek netten araştırıyorum boş kaldıkça ama bazen eski zümre buluyorum bazende eski zümreler değişti diye okuyorum sizin tavsiye edebileceğiniz siteler var mı yada örnek zümre yıllık planlar varmı biliyorum çok oluyorum kusuruma bakmayın

kati arkadaşım. bilgisayarbilisim.net den daha iyi bi yer bulabileceğini düşünmüyorum bu konuda :) ayrıca ilk mesajında bana anadolu kız meslek dedin. sonraki mesajında kız meslek dedin. anadolu olursa ders saatleri değişiyor farkındaysan. bu sitede yeniler var. bende ekleyeceğim tam bitirince. haftasonu bulursun. genelde herkes bitirip atmış olur. evet eskiler işine pek yaramaz. modüllerin içeriği değişti. o okulundaki meslek dersi öğrtmenlerinden yani kız meslekte diğer bölüm öğretmenlerinden sana yardımcı olan yok mu. garip doğrusu. sen aklına takılanı sor. bu sitede herkes yardımcı olur mutlaka. özellikle yeni başladığın için birazk ayrıntılı anlatıyorum. ama bi meslek dersi öğrtmeninden megep, modüller, planlar, zümreler, konusunda konuşman gerekir. tabi bunlar zamanla olur.

ayrıca konu başlığında yazmışın ya bilgisayar bölümü diye. artık bilişim teknolojileri alanı :) o eskiden di. o yüzden pek ilgi çekmiyordur başlık :)

şunu ekliyeyim. okulunuz iki liseyi de içinde barındırabilir. hem anadolu hem kız meslek düz meslek bölümü. sizin gireceğiniz bilişim alanı dersleri anadolu öğrencisi mi meslek öğrencisi mi. onu anlatmaya çalıştım. bunu mutlaka mdr yardımcısına danışın. kolay glsn

Bu konuda emin olmanızın diğer bir yoluda eski evraklara göz atmanız.Geçen sene neler yapılmış,hangi dersler seçilmiş,zümre toplantı tutanağında ne kararlar alınmış... Daha öncede yazmıştım sorumluluğunuz 30 saat derse girmek ve nöbet tutmak... Siz bölüm ya da atölye şefimisiniz? hayır çünkü ücretli öğretmenlere bu görev verilemiyor, bölümünüzde tek öğretmen olmadığınızı düşünüyorum.Öyleyse bu sorumluluğu almayın çünkü sorumluluğunuz olmadığı halde yapacağınız her yanlış işte sizi suçlayacaklardır.Hevesini ve heyecanınızı çok iyi anlıyorum,geçen sene ücretli öğretmen olarak meslek lisesinde görev yapmaya başladım bu senede sevdiler, ihtiyaç vardı yine devam ediyorum.Okulun web sitesinden tutunda laboratuarlardaki bilgisayarlar ve diğer okullardan gelen bilgisayarlarla akşamın geç saatlerine kadar ilgilendim,1 saat ücretini bile almadığım Rehberlik dersine giremediğim için laf ettiler buyrun siz anlayın gerisini... Size tavsiyem bir takım kişilerin yapması gereken işleri siz yapmamaya çalışın,sonuçta o kişiler babasının hayrına okula gelmiyorlar ve sizin 2-3 katınız maaş alıyorlar... :wink:

sekerozi hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdi okuldayım ve idarecilerimi bekliyorum. ben hem anadolu kız meslek lisesinin 10. sınıflarına kız meslek lisesinin de 11. sınıflarına giriyorum. ve bu lisede bölüm bilişim teknolojileri olarak geçiyor ama dallara ayrılmamışlar. bakalım idare ne diyecek bir sınıfta iki derside geçme zorunluğu bulunana ders seçilebiliyor mu die sorarım çok teşekkür ederim yinede

emrah hocam evet 30 saat ders verebiliyorum ama okulda bilişim teknolojisi öğretmeni yalnız benim toplamda 34 saat ders var ve 2 saatini kimya branşı hocaları ek ders olarak verecek kalan 2 saatide ben vericem hoca olmadığı için. gecen yıl da bilişim teknolojisi hocası yokmuş din kültürü ve kimya hocaları girmişler pek bişi yapmadık zümreleri yıllık planları netten indirdik dediler. yani anlayacağınız bu yıl benden çok şey bekliyorlar gibi bir durum var. ben aslında şu an görev yaptığım liseden 2005 mezunuyum anadolu kız meslek lisesinden ve öğrenci iken alan ismi dersler hepsi değişikti bu yüzdende bocalayabiliyorum. şuan iki bilgisayar laboratuarı var birisinde prizlerinde elektrik yok bir haftadır idareye söylüyorum tek söylenen şartelin açık olduğundan emin misiniz diyorlar yani elektriğini bile yapabilmemi istiyorlar hani bayan olduğum için anlamıyorum yoksa hiç gitmeden halletmek isterdim :D

hocam bildiğin anlatabileceğin dersleri seç demek istemiştir.

hocam

10.sınıf zaten ortak ve dersler sabit. düz kız meslek ve anadolu meslek grubunda da dersler aynı ve süresi de aynı

4 saat -- Bilişim Teknolojilerinin Temelleri
4 Saat -- Programlama Temelleri
2 Saat -- Paket Programlar
2 Saat -- Bilişim Teknik Resmi
2 Saat -- Temel Elektronik Ölçme
2 Saat -- Mesleki Gelişim
+
---------------------------
16 saat

11.sınıfta çocuklar 10.sınıftan üst sınıfa geçerken form doldurtulup idare tarafından dal seçtirilmesi gerekiyordu.

Ağ İşletmenliği Dalı
Web Programcılığı Dalı
Veri Tabanı Dalı
Teknik Servis Dalı

genelde kız meslek liselerine uygun tabi geneli kastediyorum Web Programcılığı dalı seçilir. yada Veri Tabanı Dalı (programlama içeriyor)

diğer iki dal endüstri mesleklere uygun. donanım ağırlıklı.

sizde dal seçtirilmiş olmalıydı. seçmedilerse siz bi dalı seçmiş kabul edin. yani burdan ancak bunu söyleyebilirim. web dalı uygun.

dal seçilmiş ise ona göre dersler seçilecek. yazıyorum dalların derslerini aşağıya.

Web Programcılı dalı için dersler

10 Saat -- Web Tasarımı ve Programlama
6 Saat -- Grafik ve Animasyon
2 Saat -- Veri Tabanı Organizasyonu
+
18saat

zaten 16 + 18 = 34 yapıyor ki idare ile uyuşuyor.

eğer dal Veri tabanı ise 10 . sınıflarda aynı ders seçilecek yine.

11. sınıf veri tabanı dalı dersleri

11 saat Nesne tabanlı programlama
5 saat Veri Tabanı
2 Saat Mesleki İngilizce
+
18 saat

hocaım kolay gelsin

Web Programcılı dalı için dersler

10 Saat -- Web Tasarımı ve Programlama
6 Saat -- Grafik ve Animasyon
2 Saat -- Veri Tabanı Organizasyonu

bu dersleri vericem hocam sizin gönderdiğiniz excel dosyasında daha net gördüm ve anladım çoook teşekkür ederim :alkis:

İşiniz zor görünüyor Hocam,bölümünüzde tek meslek öğretmeni olmak bütün sorumluluğun sizde olduğunu gösteriyor,evinizi çok özleyeceksiniz çooook :lol:

öyle demeyin yaa :( ben ücretli öğretmenim ve kpss ye tekrar hazırlanıyorum bu yüzden okul dışı zamanım çok önemli ama sizde haklısınız işim hepimizin işi çok zor ama Allah yardımcımız olsun :)

Teknik servis 12. sınıflarda 24 saat işbe dışında hangi ders seçiliyor internet prog. seçilebilir mi?

Hocam bizim okuldaki Bilişim Teknolojileri bölümünün dalı Web Programcılığı ve 12. sınıflarda haftalık 4 saat Internet Programcılığı dersi bulunuyor ama Teknik Servis dalı için seçilebilirmi bende bilmiyorum :shock:

merhaba arkadaşlar.. bu alan dal seçme konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
web dalını seçince 10 saat web 4 aar grafik ve 4 saat internet programcılığı dersi veriyoruz. ama 12.sınıf dersini neye göre seçiyoruz acaba?
birde ağ işletmenliği dalını seçersek hangi dersleri okutmamız gerekir ve 12. sınıf dersini ne seçmeliyiz yine acaba?

http://megep.meb.gov.tr/?page=ogretimProgramlari
..
yukarıdaki adresten sınıf ve alan secii yaptıktan sonra açılacak kısımdan
...ekli
Çerçeve Öğretim Programı
Yeterlik Tabloları
Ders Bilgi Formları
...
indirip inceleyin. orda gerekli bilgiler var.
bu derslerin bir kısmı BAŞARILMSI ZORUNLU (YILDIZLI) der. ve bu derslerin ders saatlerinin değişmemesi diye bakanlık genelgesi var. o derslere dikkat ederek diğer dersleri YETERLİLİK TABLOSUNDAKİ yeterlilikleri de dikkate alarak zümre olarak belirleyebilirsiniz...

Geri