meslek lisesinde çalışanlar ne kadar maaş alıyorlar?

Kodla Büyü

m.arslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
445
arkadaşlar merak ettimde içimizde meslek lisesinde çalışan arkadaş varsa maaşını ek dersle vs ne kadar aldığını paylaşabilir mi bir de kaç saat derse giriyor gerçekten cazip mi merak ettim doğrusu
 
arkadaşlar gerçekten gerekli ona göre geçiş yapacağım lütfen paylaşmaktan çekinmeyin
 
Sayın hocam,
Atölye öğretmenleri haftada 44 saate kadar derse girebilirler. Bunun 20 saati maaş karşılığı, 20 saati zorunlu ek ders, 4 saati isteğe bağlı ek derstir. Yani ders varsa bir meslek öğretmeni 40 zorunlu derse girmek zorundadır.
Büyük okullarda bu kadar ders düşmeyebilir. Küçük okullarda da bu kadar derse girebilirsiniz. Şu anki okulumda ilk geldiğimde sadece ben vardım ve fiilen haftada 45 saat derse girmişliğim olmuştu. Şu an 3 kişiyiz, daha az derse girip, koordinatörlükle ek ders açığını kapatabiliyoruz.
Meslek liselerinin rahatlığı okuldan okula değişebilmektedir. Örneğin A okulunda sınıflar gruplara ayrılıp, norm ve dersler buna göre ayarlanırken, örneğin benim okulumda gruplara ayırma işlemi yapılmamaktadır. Bu nedenle de 20-30 kişilik sınıflarda meslek eğitimi vermek zorunda kalıyoruz.
Yani meslek lisesine gitmek avantaj sağlamıyor, doğru meslek lisesine geçmek avantaj sağlıyor diyebiliriz. Aksi durumda ilköğretimde ve lisede çalışmaya ya da BTR'ye göre daha fazla çalışıp, aynı ek dersi alabilir ya da çok daha fazla çalışıp, biraz fazla ek ders almak yani mevcut durumunuzdan kötü durumda kalabilirsiniz.
 
yakup hocam aldığınız maaşı yazabilirmisiniz sakıncası yoksa ek dersli ve ek dersiz
 
Sayın hocam aldığımız maaş ilköğretim ya da diğerleri ile aynı sadece yanlış bilmiyorsam yaklaşık 100 TL gibi bir eğitim öğretim tazminatında fark var. Onun dışında kendi derece/kadememdeki bir öğretmenden farklı almıyorum. Şu an %20'lik dilimde olduğumuzdan maaşımı yazsam da doğru olmayacaktır.
Meslek lisesinde maaş yönünden değil de ek ders yönünden bir avantaj olabilir ya da grup yapıldığında ya da koordinatörlük görevi olduğunda daha az derse girip, 25-29 saat ücret almak mümkün olabiliyor. Ancak önceki mesajımda da yazdığım gibi bu avantajlar her okulda olmuyor. Özellikle idarenin yaklaşımı, bilgisi, farklı uygulamaların olması çoğu okulda bu avantajların değil, bilakis dezavantajların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Açıkçası BTR'nin şu zamanla ilgili konulardaki (08:00 - 17:00 saatlerinde çalışma gibi) belirsizlik giderilip, ücreti de 18 değil de örneğin 22 saat yapılsa ve derse girme konusunda problemler olmasa kısaca mevzuat açısından görev tanımı daha net yapılsa bir lisede BTR'yi şahsen meslek lisesine tercih ederim.
Meslek lisesinde olmak istememin tek nedeni mesleki tatmindi. Ancak öğrencilerin vurdumduymazlığı, idarelerin uygulamalarındaki saçmalıklar meslek lisesinden soğutmuş durumda. Aklı başında idaresi ve öğretmenleri olan bir lise bulsam tayin istemeyi düşünmüyor değilim.
 
100 tl civarı maaşınız artar. fakat maaş karşılığınız da 20 olur.

örneğin ben 3 senedir meslek lisesinde çalışıyorum ve yaklaşık 30 saat dersim var. yani benimle aynı saat derse giren branş öğretmenlerinden haftalık 5 saat aylık 180-200 lira az ek ders alıyorum.

yani sanıldığı gibi her meslek lisesinde çalışan çok fazla para kazanmıyor. yukarda hocamızın da dediği gibi gittiğin meslek lisesine göre çok değişir.

bi de uç örnek verelim de daha anlaşılır olsun. mesela gittiğin meslek lisesinde full derse girersen (44 saat), sınıfın da varsa 29 saat ekders alırsın.bi de açık lise, telafi eğitimi tarzı kurs varsa 10 saat de ordan alırsın. maaşın da 100 tl fazla. bu da aynı derecedeki bi btr'ye göre 850 tl fazla alman demek.
 
Dezavantajları:
Maaş karşılığın 20 saat. Aylık ortalama 20 saat (180-190TL) az ek ders. Maaşına eklenen 100-110TL yi sayarsak aylık 80-90 TL zarardasın.
Öğrenci profili düşük. İyi okullarda var tabi ama oldukça az.
Kalabalık şehirlerde ikili eğitim var genellikle. Tabi bu avantaj da olabilir. Yarım günler sana kalıyor. Bakış açısı.
Tam gün eğitim 8 - 16:30. Gerçekten tam gün.
Egzersiz yapamazsın. Ders programında yer yok. 24 saat eksik.
Çoğu okulda BT labları ve donanım eksiği mevcut.

Avantajları:
Haftalık 29 saate kadar ek ders alabilirsin. Ders ve koordinatörlük sıkıntısı yoksa 29a kadar ücret alınmaktadır. Aylık 120 saat yaklaşık.
1 gün koordinatörlük günüdür.
Dersler gruplara bölünerek işlenir. Daha az öğrenci ile ilgilenirsin. Gerçi bazen duvarlar bile anlıyor anlattığımızı, öğrencide tık yok.
Ders anlatımı az, uygulama çoktur.
Mesleki açıköğretim lisesi varsa haftada 10 saatde burdan ücret alabilirsin. 40 saat yapar aylık yaklaşık. Açık lise öğrencileri örgün eğitim öğrencilerini aratır her zaman.
 
Geri
Üst