Meslek lisesinde müdür ne yapabilir? (Resmi olarak)

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaslar merhaba
Meslek lisesinde çalışan meslekçi bir arkadaş, müdürün "geçirin" dediği öğrenciyi geçirmedi diyelim performans notları filanla...inatlaşma oldu ama yine geçirmedi diyelim... Ve müdür meslekçi öğretmene zıt gitmeye niyetlendi diyelim..

Bu durumda Resmi anlamda öğretmene veya öğretmenden dolayı bölüme yetkisini kötüye kullanarak ne gibi konuları bahane göstererek yaptırımları olabilir veya nasıl zorluklar yaşatabilir?

Konunun oraya buraya uzamasını istemiyorum sadece işin resmi çerçevede ne kadar iğrençleşebileceğini öğrenmek istiyorum...

8 yıldır hem idare hem öğretmen olarak bulunup çalıştığım için şunu söylüyorum.

Ne yapabilir idare ?
"Gözünün üstünde kaşın var" a kadar gidebilir.
Sen ne yapabilirsin ?
Aynısını :)

Eğer bir taraf suçlu değilse (ağır bir durum yoksa) Sonuç ne olur.
Herkes kaybeder, huzur kalmaz, kimse kazanamaz ve mideler bulanır, başka da bi cacık olmaz hocam.

Selamlar

madem öyle arkadaşlar neden boyun eğiyor ki bunların içinde 10-15 yıllık öğretmenler bile var... hani yeni atama olsa amenna diyecem... Deeee değil arkadaş değil...

benim gecirmemekte ısrar ettiklerim var nitekim gecirmedim de ancak gerek kultur ogretmenleri gerekse bazı bölümdeki zumrelerim müdür istedi cok ısrar etti napalım gibi bahanelerle hak etmeyen yani neredeyse boş kağıda yakın kağıt veren dersle ilgisi olmayan cocuklardan bazılarını performanslara 80 leri 90 ları dayayarak gecirdiler... ben cok rahatsız oldum...söylediğimde de herkesi geçirmedik o kadar öğrenciden bi tane iki tane... müdürü de yukarılardan sıkıştırıyorlarmış napalım... beni nerelerden arıyorlar biliyormusunuz diyorlar...

gecirin dedikleri bende degildi... velilerin zorlamalarına rağmen ben bendekileri gecirmedim ama arkadaslar mudurun dedklerine aynı seyi yapamadılar da ben de cok merak ettim bu konuyu...

ola ki yarın bigun o ogrencilerden biri bana dusse hayatta gecirmem de... ama bi acıgım filan varsa veya olabilecekse bugunden ogrenip yarın bigun karsı karsıya kaldıgımızda o acıgımın kullanılmamasını dolaysıyla bugunden onu kapatmayı isterim... ayrıca benim duruşumdan dolayı bölümün yıpratılmaması için neler yapılabilir?

bu nedenle işin resmi dayanağını öğrenmek istiyorum... elbetteki resmi anlamda hoca bu cocugu gecirmedi diye ben bunu yapıyorum demez ama hepimiz biliriz ki nedeni o olacaktır... eee bu da ancak yetkisini kötüye kullanmak olur ki bu ne kadar çirkefleşirin derdindeyim...

Sayın hocam siz kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket etmediğiniz sürece, hiçbir şey yapamaz. Öğretmen idari amirinin verdiği görevleri yapmak zorunda; ancak, kanun ve yönetmeliklere aykırı bir görev olduğu zaman yapmak zorunda değil. Öğretmenin notuna karışmak, idarenin haddi değil. Tersleşirsen en fazla canını sıkar, ders programını ters yapmaya çalışır, boş görevler verir; sende üzerine vazife olmayan işleri yapmayarak, onun canını sıkarsın. Sana karşı, kanunen veremeyeceği bir görev verirse ya da haddi olmayan işlere kalkışırsa; dilekçe hakkını kullanırsın. Kısa bir süre böyle devam eder, sonra rahata kavuşursun. Daha önce idareyle restleşmiş birisi olarak söylüyorum; idarenin her dediğini yapmadığın zaman, çok çok çok daha fazla rahat ediyorsun. Her istediğini yaptığında, bir süre sonra hatır meselesine dönüşüyor. Her görevi sana yıkmaya kalkışıyorlar. Dayanağınız kanun ve yönetmelik olduğu sürece kimseden korkmayın sayın hocam.

Hocam olay mobbinge gidiyorsa eğer, son görülen bir davada "mobbing için kanıt aranmaz" diye bir ifade yer aldı. o yüzden mobbing uyguladı diyip dava açın.

Hocam çalıştığın yerde illaki müdür senden daha fazla adam tanıyordur. Kafkas hocamın dediği gibi kaşının üstünde gözün vara kadar gider olay. Bence buradaki olay öğrenciyi geçirip geçirmeme meselesi değil. Sen notunu verdikten sonra, sınav kağıtları elinde olduktan sonra bakan gelse notunu değiştiremez. Bunu hepimiz biliyoruz.

Ancak böyle durumlarda geçirmiyorum deyip konuyu kapatamıyorsun. Öyle de yapmamak ta lazım zaten. Geçirmek istemiyorsan geçirme. Ancak üzüm yemek istiyorsan da bağcıyı döğme. Tatlı dille anlatmaya çalış. İkna et...

1702 madde 23 e göre

Kıdem indirilmesi cezası şu hallerde verilir.
1 - İmtihanlarda not takdirinde bitaraflıktan ayrılmak;
2 - Amirine karşı harekette bulunmak.

Gelde işin içinden çık ve o müdürü meşhur fıkradaki organa benzetme.

Ülkenin başına ne musibet geliyorsa insanlara küçük yaşlarından itibaren haketmedikleri halde bazı yetki ve ünvanların verilmesinden geliyor.

Benimde benzer bir olaydan sonra gözünün üstünde kaşın var meselesi ile sicilimin bozulmasına kadar durum gitmişti. O zamana kadarki bir çok delili tarihiyle elimden geldiğince topladım, şahidi, saati, tarihi vs. not ettim. Mobbing davası açtım adamın resmen kimyası bozuldu. İlden çağırıp fırçaladılar bunu. Mahkeme delil yetersizliğinden davayı bugün bozdu. Bakalım danıştay, yargıtay, aym, aihm falan araştıracaz artık.

Geri