Meslek lisesinde nedir bu günlük plan muhabbeti?

Kodla Büyü

coderfree

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben 2008 'den beri meslek liselerinde çalışıyorum, 2010 'da asker öğretmen olarak ilköğretimde görev yaptım ve şimdiye kadar hiç günlük plan istenmedi. Bugün okul müdürü bizimle toplantı yaptı ve bu sene artık meslek liselerini bakanlık müfettişleri değil, eski adıyla ilköğretim müfettişleri denetleyecek dedi. İlköğretim müfettişleri günlük plan isterler dedi ve o yüzden bizden günlük plan hazırlamamızı istedi. Tabi duruma itiraz ettim ama nafile, sanırım kendisini garantiye almak istiyor. Zaten ders yükü açısından çok yoğunum, değişen modüller de var ve bir sonraki gün ne anlatacağıma mecburen bakmak zorundayım. Okul işleri, kulüp-rehberlik evrak işleri vs. derken zaten gece 12-1 'i buluyor işlerin bitmesi. Bir de bu günlük plan işini çıkardılar başımıza.Mesleki anlamda kendimizi geliştirmeyi bir tarafa bırakın da sanırım gece uyumak da haram artık bana. Sizde durumlar nedir? Bu konuda bilgisi olan var mı? İlköğretim müfettişi denetlese bile meslek lisesinde günlük plan hazırlamak zorunlu mudur bilgilendirecek arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Yakında stresten ölüp gideceğim herhalde Allah sabır versin artık bana ve benim gibilere.

o saf müdürüne söyle ilköğretimde bile günlük plan kalmadı.

günlük plan hazırlıyorum meslek lisesindeyim. istiyorlar ama her gün için ayrı değil tabi haftalık nitelikte hazırlıyoruz isterseniz örnek gönderebilirim.

ilköğretimde öğretmen kılavuz kitabı günlük plan yerine geçiyor ve günlük plan yapmıyorlar bir de geçenlerde şöyle bir şeye rastlamıştım.

2551 sayılı Tebliğler dergisinde yayınlanan ve 2575 sayılı Tebliğler dergisinde değişiklikleri yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Ve Öğretim Çalışmalarının Plânlı Yürütülmesine İlişkin Yönergenin;günlük planları konu edinen 12. maddesinin 3.fıkrasındaki. “Öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders plânı yerine kullanılır.” Hükmü ile Meslekî Ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin “Günlük ders plânı Madde 153– b) ….. Öğretmenlerin derse hazırlık notları da günlük plân olarak kabul edilir.” Hükümlerince daha önce derse hazırlık notları ile edinilen tecrübelerin neticesinde modüler sistemdeki Megep’ce hazırlanan modüllerin günlük plan özelliği taşıması nedeniyle “kılavuz kitap, ders plânı yerine kullanılır.”, “Öğretmenlerin derse hazırlık notları da günlük plân olarak kabul edilir.” Hükümlerinden hareketle, Modüllerin günlük plan olarak kullanılabilir. Bir sonraki yıla edinilen tecrübelerin aktarılması açısından modülerin ilgili yerlerine notlar alınması yerinde bir uygulama olacaktır.

Cemal TANER' Alıntı:
ilköğretimde öğretmen kılavuz kitabı günlük plan yerine geçiyor ve günlük plan yapmıyorlar bir de geçenlerde şöyle bir şeye rastlamıştım.

2551 sayılı Tebliğler dergisinde yayınlanan ve 2575 sayılı Tebliğler dergisinde değişiklikleri yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Ve Öğretim Çalışmalarının Plânlı Yürütülmesine İlişkin Yönergenin;günlük planları konu edinen 12. maddesinin 3.fıkrasındaki. “Öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders plânı yerine kullanılır.” Hükmü ile Meslekî Ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin “Günlük ders plânı Madde 153– b) ….. Öğretmenlerin derse hazırlık notları da günlük plân olarak kabul edilir.” Hükümlerince daha önce derse hazırlık notları ile edinilen tecrübelerin neticesinde modüler sistemdeki Megep’ce hazırlanan modüllerin günlük plan özelliği taşıması nedeniyle “kılavuz kitap, ders plânı yerine kullanılır.”, “Öğretmenlerin derse hazırlık notları da günlük plân olarak kabul edilir.” Hükümlerinden hareketle, Modüllerin günlük plan olarak kullanılabilir. Bir sonraki yıla edinilen tecrübelerin aktarılması açısından modülerin ilgili yerlerine notlar alınması yerinde bir uygulama olacaktır.
Hocam bahsettiğiniz değişiklikleri okudum 2005 yılında günlük planla ilgili değişiklik olmuş ve dediğiniz gibi ilköğretimde kılavuz kitaplar olduğu için günlük plana ihtiyaç yokmuş ancak bu kılavuz kitap kelimeleri ilköğretimler için açık bir şekilde tanımlanmış hatta orta öğretim kurumlarının bazı dersleri için ingilizce vb. meb tarafından kılavuz kitap yayınlanmış ancak meslek lisesi derslerindeki modüllerin kılavuz kitap yerine geçeceği kesin mi acaba? Eğer bu konuda bir kesinlikten bahsedebilirsek o durumda plan yapmayacağım.

egunay' Alıntı:
http://www.memurlar.net/haber/194923

memurlar.net in görüşü.
Bağlantı için teşekkürler. Yarın müdürümüze durumu izah edeceğim. Umarım bu sene müfettişlerden yana sıkıntı çekmeyiz.

coderfree' Alıntı:
egunay' Alıntı:
http://www.memurlar.net/haber/194923

memurlar.net in görüşü.
Bağlantı için teşekkürler. Yarın müdürümüze durumu izah edeceğim. Umarım bu sene müfettişlerden yana sıkıntı çekmeyiz.
Bu yorumun resmi bir bağlayıcılığı yok. Sadece görüş belirtmişler ilgili konuda. Müdürünüz "plan yapılacak" dediği zaman yapmak zorundasınız.

Hocam geçen sene de benim başıma gelmişti.

Megep tarafından yayınlanan ders bilgi formlarının ders planı olarak kullanılması diye zümreye bi karar yazın olsun gitsin.

EWET ALAN DERSLERINDE DERS BİLGİ FORMLARINI KULLANIYORUZ. AMA
SEÇMELI DERSLERDE NE YAPACAGIZ HAZIRLAMAK ZORUNDA MIYIZ.MESELA BEN GIRIŞIMCILIK DERSINE ,YÖNETIM BILIMI VE BILGI ILETIŞIM DERSLERINE GIRIYORUM.BUNLARDA DA HAZIRLAMAM ŞART MI

Geri