Mesleki açık lise ekders 2 kat olması

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar
Mesleki açık lise ekders ücretinin Destekleme ve yetiştirme kursu ekders ücreti gibi %100 zamlı olarak 2 kat ödenmesi için hangi girişimlerde bulunabiliriz?

Not: Ben bu konuyu açarken okunma sayısından ziyade cevapların çok olacağını düşünüyordum. Hocam şöyle yapalım böyle yapalım cevaplarını bekliyordum ancak 633 görülme ve cevap yazan sadece 7 kişi. En kötü ihtimal her ilde 1 okul açık lise verse ve her açık lisede 1 öğretmen çalışsa şuan 81 cevap gelmeliydi. 41 i foruma üye olmamış olsa bile yine 40 cevap gelmeliydi.

katılıyorum hocam...

hem de bizim açık lisede uğraştığımız öğrenciler bir şekilde(başarısızlıktan, devamsızlıktan, disiplinsizlikten) normal eğitime devam edememiş öğrenciler. yani işimiz daha zor

yamandogan' Alıntı:
Oyunu kullanarak başlangıç yapabilir sin :D
Bir insanın kendine be sevdiklerine verebileceği en büyük armağan oyunu kullanmaktır düşüncesindeyim hocam.
Ama konuyu siyasete çekmeyelim lütfen.

kade38' Alıntı:
katılıyorum hocam...

hem de bizim açık lisede uğraştığımız öğrenciler bir şekilde(başarısızlıktan, devamsızlıktan, disiplinsizlikten) normal eğitime devam edememiş öğrenciler. yani işimiz daha zor
Aynen katılıyorum hocam ne gerekiyorsa destekçinizim.

İşte ne gerektiğini bilemiyorum hocam...
Bilinçsiz hareket etmek yerine bilinçli bir süreç olsa daha iyi olur

Arakadaşlar ben Toplu görüşme öncesi tüm sendikalara ve Müsteşara Mail olarak yazdım sendikalarında talepleri arasında da girdi ama bir sonuç çıkmadı galiba benim gibi pek yazan olmayınca dikkate almadılar.
Gelelim şimdi ne yapılabilir Müsteşar ve İnsan kaynaklaı genel müdürüne Bol bol aklımıza geldikçe her gün ama mail ve tweet atmamız lazım...

blgsyr80' Alıntı:
Arakadaşlar ben Toplu görüşme öncesi tüm sendikalara ve Müsteşara Mail olarak yazdım sendikalarında talepleri arasında da girdi ama bir sonuç çıkmadı galiba benim gibi pek yazan olmayınca dikkate almadılar.
Gelelim şimdi ne yapılabilir Müsteşar ve İnsan kaynaklaı genel müdürüne Bol bol aklımıza geldikçe her gün ama mail ve tweet atmamız lazım...
Hocam gonderdiğiniz mailleri ve sendika talepleri arasına girdiğini gösteren kaynakları paylaşabilir misiniz burdan yada özelden... Bi daha bi girişimde bulunsak

Bence örgütlenip facebookta bir grup kurulmalı ve sonrasında twitter etkinliği yapılmalı... Fax çekilmeli, vs vs... Sesi duyurmadan bu işler olmaz yoksa

cyln hocam aşağıda Bakanlığa ve tüm sendikalara gönderdiğim mailden sonra yetkili sendika toplu görüşme taleplerinden 14.maddenin 13.alt maddesinde bulunuyor ama bir sonuç çıkmadı tekrardan mail ve tweet atalım aşağıdaki maddeyi yazarak bir mail atabilirsiniz.

http://adana1.egitimbirsen.org.tr/manse ... %87IKLANDI

-Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde ve diğer günlerde saat 18.00’dan sonra yapılan yüz yüze eğitim veya yüz yüze eğitim kapsamında düzenlenen kurslarda görev alan yönetici ve öğretmenler ile açıköğretim öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde gördükleri yüz yüze eğitim kapsamında ders okutmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinin, söz konusu sürelerde yüzde 100 artırımlı ödenmesi,

İmza kampanyası başlatabilir miyiz?
Mevzuat bakımından bir engel var mı? Yoksa siviller mi başlatabilir?

sivillerin bir ilgisi yok bu işle hocam.
sendikalar yolu ile iletmemiz gerekiyor gibi geliyor bana mevcut sistemde.
yalnız sendika ayrımı gözetmeksizin tüm öğretmen arkadaşların bunu dilekçe iletmesi gerekir bence. bir de bizim bir dernek yok muydu ? Onlarla görüşebildiniz mi ?

Görüşmedim ama onların temel kuruluş amaçları sanki ilk-orta öğretimdeki(meslek liseleri dışı) bilişim öğretmenlerinin btr gibi, teknik servis gibi, ders saati gibi problemlerdi

İmza kampanyasını da baslatırsak "sen niye silsile takip etmedin" diye ceza filan yer miyiz ondan sordum

dilekçe verirsek silsile takip edilmiş olur. ben okulda arkadaşlarla da bi konuşayım bakalım. cevap yazarım inş.

1-Bakanlığın ana sayfasında yukarı sağ kısımda iletişim var onu tıklayınca açılan menüde en altta Dilek ve Öneriler var oraya yazdım.
2-Bakanlığın ana sayfasında üst kısımda bulunan menülerden BAKANLIK tıklayarak Müsteşar sayfasına girdim orada sağ tarafta E-posta linki var onu tıklayıp yazdım ki bence en etkilisi bu ne kadar çok yazarsak o kadar sonuç alırırz.
3-Sonra Twiter dan Hamza Aydoğdu İnsan Kaynakları Genel müdürü ona TWEET attım çünkü onun sayfasında E-posta linki vermemişler.
4-Başta Yetkili Sendika olmak üzere tüm sendika genel başkanlarına ve Toplu sözleşmeden sorumlu genel başkan yardımcılarına sendikaların Anan Sayfalarında Mailleri var gönderdim ve bulunduğu ildeki il başkanına anlattım ki ben Kahramanmaraş'tayım(ama bu adım Toplu görüşme öncesiydi bundan artık bi sonuç çıkmaz sadece bilgileri olsun diye ulaşabiliriz).
Sonuç olarak yapacağımız şeyler; bol miktarda mail ve tweetle 1.adım en çokta 2. ve üçüncü adımı yapmalıyız buradan bir öncelleme yapacak olursam Müsteşar ne derse o olur benceç ben her gün netteyken bi kaç kez bu mailleri atıyorum umarım bir gün dikkate alırlar sizde yaparsanız, mesela ben okulumdaki tüm Meslekçilere MAÖL ve Çıkarklıktan derse gerenlere bu maileri attırdım çözüm bence burdan geçiyor..

Açık lise ekdersinin 2 kat olması gerekir ve şunlar da sayılabilir;
Hafta içi akşam verilen hizmetiçi eğitimler,
hafta içi ve hafta sonu verilen bilgisayar kursları ve diğer kurslar.
Çünkü gece ekdersi hepsi. Olacaksa hepsi olsun.
Ha bu cümlede devam edersek halk eğitim ve diğer kursların ve derslerin de 2 kat ücrete çıkması gerekir.
Böyle olunca da silsile halinde tüm ekderslerin ücretinin 2 kat olması gerektiği ortaya çıkar.

yolcuhan' Alıntı:
Açık lise ekdersinin 2 kat olması gerekir ve şunlar da sayılabilir;
Hafta içi akşam verilen hizmetiçi eğitimler,
hafta içi ve hafta sonu verilen bilgisayar kursları ve diğer kurslar.
Çünkü gece ekdersi hepsi. Olacaksa hepsi olsun.
Ha bu cümlede devam edersek halk eğitim ve diğer kursların ve derslerin de 2 kat ücrete çıkması gerekir.
Böyle olunca da silsile halinde tüm ekderslerin ücretinin 2 kat olması gerektiği ortaya çıkar.
gündüz gece tüm ders ücretlerinin yaşanabilir ve kabul edilebilir seviyede olmasını dilerim öncelikle.
açık lise eylül-haziran arası
bu gidişle destekleme de eylül-haziran arası olacak...

aynı zaman diliminde aynı okulda aynı günde verilen böyle uzun soluklu eğitimlerin eşdeğer ücretlendirmeye tabi tutulması gerekir. o nedenle öncelikli amaç açık liseyi 2 katına çıkarmak...

Geri