mesleki gelişim dersi hakkında (önemli)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bag_or
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bag_or

Aktif Üye
sayın hocalarım,istanbulda bir kız teknik ve meslek lisesinde grafik tasarım alanında öğretmenim.
sıkıntım şu,ben maaş karşılığında diğer alanlarda ortak olarak okutulmakta olan mesleki gelişim dersleri verilerek maaş karşılığım doldurulmkatadır.giyim bölümünden bir öğretmen arkadaşım okul idaresine alanında bulunan mesleki gelişimi okutamıyacağımı söylemiş,idare bana temel dini bilimler dersleri verilerek maaşım dolduruluyor.bu hocamda bu sınıfta bu dersten ekders almaya başladı.
idareye bunun yasal yönlerini sordum.net yanıt alamadım.bu ders ortak modüler derstir dedim gene anlamadılar.varsa elinizde bu dersin tüm meslek liselerinde atölye ve lab. öğretmenlerince girildiğine dair mevzuat,görüş yazısı yayınlayabilirmisiniz.
çok sağolun

hocam talim terbiyenin öğretmenlerin girebileceği dersleri gösteren çizelgesiyle megepte alanınınızın derslerine bakın orada varsa alanınınızın dersidir siz okutabilirsiniz. dolayısıyla sizin alanınızdaki dersi başkasına vermek zorunda değilsiniz. o arkadaş ta hakkını almış

dokmeefrail' Alıntı:
hocam talim terbiyenin öğretmenlerin girebileceği dersleri gösteren çizelgesiyle megepte alanınınızın derslerine bakın orada varsa alanınınızın dersidir siz okutabilirsiniz. dolayısıyla sizin alanınızdaki dersi başkasına vermek zorunda değilsiniz. o arkadaş ta hakkını almış
hocam mesleki gelişim dersi tüm meslek liselerinde 10. sınıflarda okutulan 9 modülü ortaktır.ona bakacak olursa onlarında alanın içinde bu ders yok.
benim talep ettiğim,atölye ve lab. öğretmenlerinin hepsi bu derse girebileceğine dair bir evrak,yazı,mevzuat

Her ne kadar Mesleki Gelişim dersi 10. sınıflarda okutulan ve 9 modülü ortak bir ders olsa da
http://www.megepbilisim.com/belgeler/bilisim_hdc.pdf
adresinki BT alanı çizelgesinden de anlaşılacağı üzere bu ders alanların kendi alan ortak dersi olarak geçmektedir. Yine
http://www.memurlar.net/common/news/doc ... 072012.pdf
adresindeki çizelgeden de meslek alanlarının, alan ortak ve dal dersleri maaş karşılığı alınacak olarak görünmektedir ki bu durumda her alanın kendi mesleki gelişim dersi o alanın norm ders yükü içerisinde gösterildiğinden o dersin öncelikle o alanın öğretmeni tarafından okutulması gerektiği sonucu ortaya çıkmaktadır.
Kısaca bir dalın mesleki gelişim dersini o dalın öğretmeni vermelidir.
Ayrıca temel dini bilimler dersi sizin alanınız olmadığı için bu dersi maaş karşılığı olarak okutturamazlar, bu dersleri ek ders karşılığı vermeniz gerekmektedir.

hocam boşver girme o derse.. hatta sana verdikleri temel dini bilimlerede girme..

nasılmı..

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Aylık karşılığı ders görevi

MADDE 5- (1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,

b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,

c)
Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.

DİLEKÇE

.............................MÜDÜRLÜĞÜNE

Ek ders yönetmeliğinde madde 5'de ihtiyaç ve istek halinde alan dışı ders görevi verilebileceği açıklanmaktadır. Şahsıma verdiğiniz ders planında temel dini bilgiler dersi bulunmaktadır. bu dersi bana görev olarak verebilmeniz için bu dersi vecek bir öğretmene ihtiyacınızın bulunması ve şahsımında bu dersi vermeye istekli olmam gerrkmektedir. Alanımın dışındaki temel dini bilgiler ders görevini istememekteyim. Ayrıca mesleki gelişim dersi tüm alanlarda ortaktır. Ben maaş karşılığımı dolduramazken bu ortak alan dersinin diğer alan öğretmenlerine ek ders karşılığı verilmesi yanlıştır. gereğinin yapılmasını arz ederim.

hocam mesleki gelişim modüllerine bakarsanız en başında ALAN: TÜM ALANLAR ORTAK DİYE YAZAR.. TÜM ALANLAR İÇİN ALAN DERSİ SAYILIR.
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/

tayinci42' Alıntı:
hocam boşver girme o derse.. hatta sana verdikleri temel dini bilimlerede girme..

nasılmı..

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Aylık karşılığı ders görevi

MADDE 5- (1)
Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,

b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,

c)
Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.

DİLEKÇE

.............................MÜDÜRLÜĞÜNE

Ek ders yönetmeliğinde madde 5'de ihtiyaç ve istek halinde alan dışı ders görevi verilebileceği açıklanmaktadır. Şahsıma verdiğiniz ders planında temel dini bilgiler dersi bulunmaktadır. bu dersi bana görev olarak verebilmeniz için bu dersi vecek bir öğretmene ihtiyacınızın bulunması ve şahsımında bu dersi vermeye istekli olmam gerrkmektedir. Alanımın dışındaki temel dini bilgiler ders görevini istememekteyim. Ayrıca mesleki gelişim dersi tüm alanlarda ortaktır. Ben maaş karşılığımı dolduramazken bu ortak alan dersinin diğer alan öğretmenlerine ek ders karşılığı verilmesi yanlıştır. gereğinin yapılmasını arz ederim.

hocam mesleki gelişim modüllerine bakarsanız en başında ALAN: TÜM ALANLAR ORTAK DİYE YAZAR.. TÜM ALANLAR İÇİN ALAN DERSİ SAYILIR.
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/

:alkis:

hocam tüm modüller ortak olabilir o ayrı mesele benim alanımın dersini başka bir alanın öğretmenine vermeleri başka benim alanımda öğretmen yoksa diğer öğretmenlere verilebilir yoksa benim alanımın dersinin başkasına verilmesini ben de olsam kabul etmem. Ek dersse ek derstir benim için başka bir alanın öğretmeninin maaş karşılığını doldurup doldurmaması benim değil milli eğitimin problemidir burada amacım hocamı rencide etmek değil ama mesela ben muhasebe ve finansman öğretmeniyim maaş karşılığını doldurmayan öğretmen var diye benim ek ders aldığım bir alan dersimi başka öğretmene verdirmem bu konuda haksızlık olduğunu da düşünmem.

başka alanın mesleki gelişim dersini size vermeyip o alanın hocasına vermeleri gayet normal. fakat istemiyorsanız temel dini bilgiler dersini vermeyebilirsiniz.

Geri