Mesleki Gelişimden Kaç Modül

Kodla Büyü

ofsati

Aktif Üye
1. Sosyal Hayatta İletişim
2. İş Hayatında İletişim
3. Kişisel Gelişim
4. Girişimcilik
5. Çevre Koruma
6. Meslek Etiği
7. İş Organizasyonu
8. İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı
9. Araştırma Teknikleri

Mesleki gelişim modüllerinin tamamı bunlar. Bunlardan hepsini işlemek isterseniz mininmum ve maksimum ders saati hesabına uygun olmuyor. Hangi modülleri işliyorsunuz.

hepsini işlemek zorundasınız. Min ve max sürelerinde öğretmenin anlatacağı teorik kısımlarını baz alınız.

Evet geçen sene başında da benzer sorun ortaya çıkmış hatta resmi yazı da yayınlanmıştı. Bütün modüller işlenmek zorunda....

talim terbiyenin taze taze bir kararı var. bu sene bu mesleki gelişim tüm modülleri işlenecek.

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ UYGULAMALARI HAKKINDA AÇIKLAMA

--------------------------------------------------------------------------------

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 31.08.2012 tarih ve 142 sayılı "Ortaöğretim Mesleki Gelişim Dersi Çerçeve Öğretim Programında Değişiklik Yapılması" Kurul Kararı ile ?Mesleki Gelişim? dersi modüllerinde ve Ders Bilgi Formlarında değişiklik yapılmış. Yeni Mesleki Gelişim dersi Ders Bilgi Formlarını indirmek için tıklayınız.

KURUL KARARLARI

http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/

http://mtegm.meb.gov.tr/program/dokuman ... rarlar.rar

mesleki gelişimin modülleri değişti. yıllık planları buna göre yapıyoruz. acaba diğer derslerden modül isimleri ve içeriği değişen ders var mı? dikkatini çeken varsa bilgi verirse memnun oluruz.

Meslek gelişim son dakika bombası oldu yine modüller değişmiş sayı olarak da 8'e indirgenmiş...

mygold' Alıntı:
mesleki gelişimin modülleri değişti. yıllık planları buna göre yapıyoruz. acaba diğer derslerden modül isimleri ve içeriği değişen ders var mı? dikkatini çeken varsa bilgi verirse memnun oluruz.

Bilişimi ilgilendiren diğer meslek derslerinde bir değişim söz konusu değildir.Yeni çerçeve öğretim programlarını http://mtegm.meb.gov.tr/program adresinden indirebilirsiniz

Dersin Modülleri
İletişim 40/8
Bilgiye Ulaşma ve Veri Toplama 40/8
Girişimci Fikirler Üretme 40/8
Girişimci Fikri Geliştirme 40/8
İş Kurma ve Geliştirme 40/16
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı 40/8
Çevre Koruma 40/8
Problem Çözme 40/8

çerçeve eğitim programından bir bölüm..

Her okul sektör beklentilerini, değiĢen koĢulları ve mesleklerin geliĢimini
programa yansıtabilir. Gerektiğinde 11 ve 12. sınıfta zorunlu dal derslerinin dıĢındaki
mesleğe özgü derslere ait modüller ve modül içerikleri değiĢtirilip geliĢtirilebilir. Bu
değiĢiklikler, koordinatör öğretmen, zümre öğretmenleri ve sektörden meslek
elemanları ile iĢ birliği içinde yapılır. Yapılan değiĢiklikler, okulun bağlı bulunduğu ilgili
öğretim dairesine gönderilir ve bakanlıkça uygun bulunan değiĢiklikler uygulanır.

DALLAR
BAŞARILMASI ZORUNLU DERSLER

diye bir tabloda var çerçeve eğitimde.

girşimci fikir notları var mı?arkadaşlar bu modüller için kaynak varmı nasıl yapacağım yeni müfredata göre nasıl işleyeceğiz elimizde hiçbir döküman yok ??

meslek lisesine yeni atandım. Mesleki gelişim dersi ile ilgili elinde kaynak olan varmı. Dersi nasıl işleyeceğim bilmiyorum Elimde hiç bir kaynak yok.

Geri