Mesleki Yabancı Dil 10.Sınıfta Seçmeli Olarak Açılabilir mi

Kodla Büyü

btanir

Üye
1)Merhaba Arkadaşlar. Yeterlilik Formlarında Açık Kaynak ve Mesleki Yabancı dil Dersini İşlememiz Gerekiyor. Ders Bilgi Formlarında Derslerin 11 ve 12. Sınıfta okutulması gerekiyor yazıyor. Gelecekte Sıkışmamak için 10. Sınıfta bu dersleri seçmeli olarak verebilirmiyiz...

2) Web Programcılığı Dalı için bu ders dağılımı uygunmudur...

11. Sınıf
Web Tasarım ve Programlama 10 Saat
Grafik Animasyon 6
Veritabanı Organizasyonu 2
Zorunlu Seçmeli Mesleki Yabancı Dil 2
12. Sınıf
işletmelerde Beceri Eğitimi 24
Zorunlu Seçmeli İnternet Programcılığı 4
Açık Kaynak İşletim Sistemleri 2

mesleki yabancı dil neden mecbur?... bu güne kadar okulumuzdan mezun olan hiçbir öğrenci bu dersi görmedi. tüm alan dalların mezunlarını kastediyorum.

http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/

buradan baktım ama net bilgi yok. ben zorunlu olan dersin sadece web tasarımı ve programlama olduğunu biliyorum. web taramı dalı içi başka zorunlu hiçbir modül yok. şu ders bu ders diye bir mecburiyet neden olsunki. alan derslerinden süreleri mecburi sadece. 11. sınıfta 18 saatlik ders mecburi. gibi.

kade38' Alıntı:
peki 10. sınıflarda seçmeli olarak hangi meslek dersi seçilebilir?

Biz 10'uncu sınıflarda Mesleki Yabancı Dili seçtik, 1 ya da 2 saat mi olacak ona karar veremedik :) Yüksek ihtimalle 2 saat olacak galiba. Öğrenciler için uygun bir seçim. Bunun yanında AKİS ağır gelebilir. Zaten çok fazla seçenek de yok. Seçmeli proje ya da seçmeli sosyal etkinlik çok daha boş bir ders.

Mesleki yabancı dil de konular btt ile birbirine yakın olduğu için ben okul idaresine 10. sınıflarda seçmeli olarak verilmesini önerdim. uygun görürlerse 10. sınıfta haftalık 3 saat olarak seçeceğiz.

ne açık kaynak ne de mesleki ingilizceyi hiçbir sınıfta vermiyoruz. mezuniyette bir problem olmuyor.

Geri