Mesleki Yabancı Dil Dersi

Kodla Büyü

Parhelion

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar seneye 10. sınıflarda 3 saat seçmeli olarak bu dersi vermeyi düşünüyoruz. Kesinlikle gerekli bir ders ve çok yararlı olacağı kanısındayım. Fakat kafamızda bazı soru işaretleri var:

1- TTKB çizelgesine göre alan ve dal derslerini biz veriyoruz. Bu ders de çerçeve programda alan dersi olarak geçtiğine göre biz vermeliyiz. Fakat aynı zamanda ingilizce öğretmenlerinin verebildiği dersler içerisinde de görünüyor. Bu durumda ingilizce öğretmeni gelip bize bu ders benim diye hak iddia edebilir mi?
2- Modüller hazır değil sanırım. Fakat ders bilgi formu da yok ortalıkta..?
3- Eğer olmazsa 10. sınıfa uygun 3 saate sığabilecek alternatif bir alan dersi de yok gibi. Bu durumda siz ne seçtirmeyi düşünüyorsunuz?

Teşekkürler.

Edit: Ders bilgi formu bulunmuştur.

Benim de aklımda var ama modülü bırak ders bilgi formu da olmadığı için sıkıntılı olacaktır. Ayrıca ingilizce öğretmenleri kesin biz girelim diye atlayacaklardır derse...

Valla kim ne derse desin bu ders her ingilizce öğretmeninin verebileceği bir ders değil. Bir arkadaş data bus ifadesini veri otobüsü diye çeviren bir ingilizce öğretmeninden bahsetmişti :?

Ben de RAM denildiğini duyunca koçlarla bilgisayarın arasındaki bağlantıyı merak edenini görmüştüm.

3 saat çok olur bence 2 saat yeterli bir de 11. sınıfta bu dersi vermek daha işe yarar gibi çünkü daha çok 11. sınıfta programları kullanırken yabancı komutlarla karşılaşıyorlar. 11. sınıflarda 2 saat daha yararlı olur kanısındayım :++:

hakanbabac; o sitede web programcılığı dalı için mesleki ingilizce diye bi ders yok. gösterilmeyecek mi o ders sizin hazırladığınız plana göre...

monay' Alıntı:
hakanbabac; o sitede web programcılığı dalı için mesleki ingilizce diye bi ders yok. gösterilmeyecek mi o ders sizin hazırladığınız plana göre...

Ortak Alan'da var hocam dikkatli bakmadınız sanırım....

Merhabalar arkadaşlar,

Hakan Babaç hocamın da söylediği gibi ders bilgi formları www.megepbilisim.com da alan ortak derslerinin içerisindedir.

Bu dersi seçip seçmemek tamamen zümre kararıyla sizin bileceğiniz bir iş. Tavsiyemiz bu dersin anlatımında 2 saatin yeterli olacağıdır.

Derse girecek öğretmen hususuna gelince, bu ders neticede alan dersidir ve meslek öğretmeninin girmesi tavsiye edilir. Ama İngilizce öğretmenleri de bu derse girebilir. O kısım artık okulda idare-bölüm arasında çözümlenebilir. Bence bu hususta kafasında soru işareti olan arkadaşlar dersi seçmeden önce okul idaresiyle bu konuyu konuşup karara bağlayabilirler.

rtyucel' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,

Hakan Babaç hocamın da söylediği gibi ders bilgi formları http://www.megepbilisim.com da alan ortak derslerinin içerisindedir.

Bu dersi seçip seçmemek tamamen zümre kararıyla sizin bileceğiniz bir iş. Tavsiyemiz bu dersin anlatımında 2 saatin yeterli olacağıdır.

Derse girecek öğretmen hususuna gelince, bu ders neticede alan dersidir ve meslek öğretmeninin girmesi tavsiye edilir. Ama İngilizce öğretmenleri de bu derse girebilir. O kısım artık okulda idare-bölüm arasında çözümlenebilir. Bence bu hususta kafasında soru işareti olan arkadaşlar dersi seçmeden önce okul idaresiyle bu konuyu konuşup karara bağlayabilirler.

Ben de 10.sınıfa gidecek olan öğrenciler için 2 saat mesleki yabancı dil dersinin yeterli olacağı kanaatindeyim. Modül yazımı ne aşamada acaba?

Bu arada mesleki yabancı dil dersi 11. sınıflar için mi 10.sınıflar için mi?

arkadaşlar ünv. mezuniyet transkripte ingilizce hazırlık okuduğunuz yazıyorsa.. yada ingilizce sınavlarından başarılı olduğunuzu belirten belge varsa.... o dersi sizden alamazlar..

eğer ingilizceniz yoksa.. ve ispatınız yoksa ... ingilizce yeterli bilgisi yoktur diye dersi seçtirmeyebilir. yada başkasına verebilirler.

buradaki öncelik dersin alan dersi olduğudur.

Esef mezunları bilir, 2, 3 ve 4. sınıfta her dönem 3'er kredilik toplam 18 kredilik mesleki yabancı dil dersi aldık. Mesleki yabancı dilin gelmesi çok yerinde olmuş. İngilizce öğretmeninin yerine mesleki terimleri daha iyi bilmesi gereken "bilişim teknolojileri" öğretmeninin bu dersi vermesi daha uygun ve iyidir diye düşünüyorum.

DaMieN' Alıntı:
Ben hala 10.sınıf mı 11. sınıf mı anlayamadım...
11 veya 12.sınıflarda verilebilir. 10.sınıfların dersleri belli. çerçeve öğretim programı içerisindeki çizelgeleri inceleyiniz.

Evet ben de oraya baktım zaten 11 mi acaba diye. Fakat konu başlığındaki mesajda 10.sınıf diye okuyunca ben mi karıştırdım acaba diye düşündüm...

rtyucel' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:
Ben hala 10.sınıf mı 11. sınıf mı anlayamadım...
11 veya 12.sınıflarda verilebilir. 10.sınıfların dersleri belli. çerçeve öğretim programı içerisindeki çizelgeleri inceleyiniz.
Ders bilgi formunu şimdi gördüm. Ama biraz geç kalınmış olmuyor mu hocam 11. sınıfta? Sonuçta bu ders öğrenciyi alana hazırlayan bir ders sayılır ve 10. sınıf daha uygun gibi geliyor. Bir de çerçeve program şunu diyor:

3. SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli dersler, Talim ve Terbiye Kurulunun Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan
kararları ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Dağıtım Çizelge ekinde belirtilen
açıklamalar doğrultusunda; seçmeli genel bilgi, alan/dal ya da diğer alan/dalların
derslerinden seçilebilir
.

Şimdi burada 11. sınıfların seçmeli dersleri diye bir ayrım yapılmamış. Hatta diğer alanlardan bile seçilebilir diyor yanlış anlamadıysam. E bu durumda 10. sınıfta da seçebilmemiz lazım bu dersi..? Hadi olmadı diyelim o zaman 10. sınıflarda meslek dersi seçemiyor muyuz :? veya neler seçebiliyoruz?

Bir de ben 10. sınıflara 3 saat seçmeli konulmuş yeni programda o yüzden seçiyoruz bari tamamını doldursun niyetiyle 3 saat dedim. 2 de olabilir tabi..

Arkadaşlar bu Mesleki Yabancı Dil Dersi ile ilgili merak edilenlere tam bir çözüm gelememesi çok yazık.

Lütfen, bir arkadaşımız dersin modüllerini ve planını ekleyip, hangi sınıflara kaç saat verildiği ile ilgili bilgileri en kısa zamanda yazabilir mi?

Bu bilgileri merak eden ve kendini ona göre ayarlayacak arkadaşların sayası oldukça fazla.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

Biz de Web tasarım dalı 11.sınıflara 2 saat veriyoruz bu dersi bu yıl;ancak modüller bu yıla hazır olacak mı?? :? hazır olmasa ne anlatacaz???

Arkadaslar bu derste sinifi boluyormusunuz. Yeni geldigim okulda bu derste sinifi 3 grup yapip 3 farkli hoca giriyorda.. Benim bildigim uygulama derslerinde bolunmesi gerekmezmi

Mutef_bk' Alıntı:
Arkadaslar bu derste sinifi boluyormusunuz. Yeni geldigim okulda bu derste sinifi 3 grup yapip 3 farkli hoca giriyorda.. Benim bildigim uygulama derslerinde bolunmesi gerekmezmi

bölünür hocam. çerçeve programda alan/dal dersi gözüken derslerin hepsinde bölünür. siz bir dersin uygulama dersi olduğunu nasıl anlıyorsunuz mesela?

Mesleki gelisim dersi icinde bolunur deniyordu bi ara sonra meb yazi yayinladi bolunemez diye. Bu ingilizce derside oyle biseymidir acep diye sordum :)

bu ders için "computers and information technology" kitabından yararlanıyoruz yazarı jon marks

Geri