Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları 5.sınıf

Kodla Büyü

Kayra_Bilal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda lab yok.Akıllı tahtadan word ve excel'i anlatmaya çalışıyorum.Ama tahtalarda libreoficce programları yüklü.Bunları göstersek sıkıntı olur mu?
Labı olmayan hocalarımız bu programları nasıl gösteriyor?..

Libre ofis öğretebilirsiniz, veya eğitim için her yol mübahtır deyip microsoft office yüklersiniz. İki yol da uygundur.

erakcora' Alıntı:
Libre ofis öğretebilirsiniz, veya eğitim için her yol mübahtır deyip microsoft office yüklersiniz. İki yol da uygundur.
Hocam uygulama kısmı nasıl olacak sadece teorik anlatıp çocuklardan evdeki bilgisayarlarından tekrar etmelerini mi isteyelim.?
Bu dediklerim 6.sınıf Scratch için de geçerli.

Lab olmadan çok zor hocam. Bence word falan uygulama olmadan olmaz gibi. Akıllı tahtada code.org iyi gider gibi geliyor, öğrencilere çalışma kağıdı verirsiniz.

Word'ü sunum şeklinde resimli kesitlerden arayüz ve menülerini anlatıyorum fakat çocuklara da evde bilgisayarlarında word açıp anlattığım yerleri tekrar etmelerini menüler kısmını defterlerine yazmalarını istiyorum.Libreoffice programını kullanarak da word de benzerliklerine değiniyorum.Excel'i de o şekilde anlatmayı düşünüyorum.Labsız gerçekten zor ama ne yapalım şartlar böyle.Ayrıca kısayol menülerinin çıktılarını da vermeyi düşünüyorum.

Geri