Mevzuat yardım acil!

Kodla Büyü

welwet

Site Gezgini
Sevgili hocalarım öncelikle selamlar.

Sorunum oldukça ilginç. Şöyle ki; bulunduğum HEM'de idarecilerim malesef idari izinli sayıldığımız tatil günlerinde ek dersimi kesiyorlar. Anlattığım halde ısrarla "görev fiilen yapılmadı" diyorlar.

Bunun yanı sıra yine malesef; açtığım kurslarda devamsızlığa bağlı olarak kursiyerlerin kurstan çıkarılması dolayısıyla sayı azlığından kursu kapatmak istediğimde ise "kurs iptal olursa devamsızlık yapılan günlerden itibaren ek dersin kesilir" diyorlar.

İlk sorunum için hali hazırda yasal dayanağım var fakat 2. durum için "HEM'ler okullardan farklıdır" diyorlar. Benim bildiğim; ben görevime gelmişsem öğrenci gelmedi diye benim gelirim kesilemez yönünde. Zaten kursu bu devamsızlık yüzünden iptal etmek isteyen de benim.

Nasılsa öğrenci gelmiyor diyerek görevime gelmeyeyim o zaman dediğimde bana "sen gelmek zorundasın" diyorlar fakat devamsızlığı işlediğinde ek dersini keseriz diyorlar geriye dönük. Bunun mantığı nedir anlayamıyorum.

Lütfen yardımcı olun sayın hocalarım, beni delirttiler burada...

Şunu belirteyim; öğrenci izinli sayıldığı günlerde ek ders kesilmez. O tamam.

Hocam öncelikle sabırlar diliyorum. Memleketim Burdur'da bu şekilde sorunla hiç karşılaşmadım ama karşılaşanlar ile yaptığım görüşmede geriye dönük ek dersin kesilmediği söylendi ki zaten ben ortaokulda görev yapmaktayım. Hafta sonu da halk eğitim merkezinde kurs veriyorum.

welwet' Alıntı:
Sevgili hocalarım öncelikle selamlar.

Sorunum oldukça ilginç. Şöyle ki; bulunduğum HEM'de idarecilerim malesef idari izinli sayıldığımız tatil günlerinde ek dersimi kesiyorlar. Anlattığım halde ısrarla "görev fiilen yapılmadı" diyorlar.

Bunun yanı sıra yine malesef; açtığım kurslarda devamsızlığa bağlı olarak kursiyerlerin kurstan çıkarılması dolayısıyla sayı azlığından kursu kapatmak istediğimde ise "kurs iptal olursa devamsızlık yapılan günlerden itibaren ek dersin kesilir" diyorlar.

İlk sorunum için hali hazırda yasal dayanağım var fakat 2. durum için "HEM'ler okullardan farklıdır" diyorlar. Benim bildiğim; ben görevime gelmişsem öğrenci gelmedi diye benim gelirim kesilemez yönünde. Zaten kursu bu devamsızlık yüzünden iptal etmek isteyen de benim.

Nasılsa öğrenci gelmiyor diyerek görevime gelmeyeyim o zaman dediğimde bana "sen gelmek zorundasın" diyorlar fakat devamsızlığı işlediğinde ek dersini keseriz diyorlar geriye dönük. Bunun mantığı nedir anlayamıyorum.

Lütfen yardımcı olun sayın hocalarım, beni delirttiler burada...

Şunu belirteyim; öğrenci izinli sayıldığı günlerde ek ders kesilmez. O tamam.
Hocam sendikan ile görüş ve sendikan ile bu konuları görüştüğünü idareye bir şekilde bildir.
Gerisi çok kolay olacak göreceksin.

HEM de açılan kurslarda ücret alınabilmesi için fiilen derse girilmesi gerekmektedir. aksi durumda ücret alınamaz. bunda yanlış anlaşılacak bir durum yok. özel ders mantığıyla düşünmek gerek. vermediğiniz dersin ücretini alamazsınız özel derste. HEM de de aynı mantık var. okullarda ise durum yönetmelikçe şöyle açıklanır " idari izinlerde öğretmen ders görevini yerine getirmiş sayılır". fakat bu madde HEM'i içine kapsamaz. Sendikalar sadece HEM de açılan kursların idari izin kapsamına alınması yönünde baskı yaparak, yönetmelik değişikliğine gidilmesini sağlayabilir. aksi durumda ödeme olmaz.

Ek olarak şunu da söyleyeyim. bu durum okullarda açılan takviye kurslarında da geçerlidir. fiilen kursa girmemiş öğretmen idari izinli sayılma bile ücret alamaz. ödemeyi yapan idareci da hatalı ödeme yapmış olur.

Diyavol' Alıntı:
HEM de açılan kurslarda ücret alınabilmesi için fiilen derse girilmesi gerekmektedir. aksi durumda ücret alınamaz. bunda yanlış anlaşılacak bir durum yok. özel ders mantığıyla düşünmek gerek. vermediğiniz dersin ücretini alamazsınız özel derste. HEM de de aynı mantık var. okullarda ise durum yönetmelikçe şöyle açıklanır " idari izinlerde öğretmen ders görevini yerine getirmiş sayılır". fakat bu madde HEM'i içine kapsamaz. Sendikalar sadece HEM de açılan kursların idari izin kapsamına alınması yönünde baskı yaparak, yönetmelik değişikliğine gidilmesini sağlayabilir. aksi durumda ödeme olmaz.

Ek olarak şunu da söyleyeyim. bu durum okullarda açılan takviye kurslarında da geçerlidir. fiilen kursa girmemiş öğretmen idari izinli sayılma bile ücret alamaz. ödemeyi yapan idareci da hatalı ödeme yapmış olur.

Araştırdım ve öğrendiğim üzere...

Sayın hocalarım "Toplu Sözleşme" gereği idari izinli sayılan günlerde ve öğrencilerin izinli/raporlu olmasından kaynaklı toplu devamsızlıklarında ek ders kesilmez.

"Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller" başlığında Madde 2: Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve YAYGIN eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini FİİLEN YERİNE GETİREMEYEN yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini FİİLEN YERİNE GETİREMEYEN yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini YAPMIŞ SAYILIRLAR.

Öğrenmiş oldum. Saygılarımla.

Kursun onayı gelmeden nasıl ücret alamıyorsanız, kursun kapandığına dair onayın, yada yazının tarihinden itibaren ücret alamazsınız. Öğrencinin devamsızlığına göre değil. Siz işinizi yapıyorsunuz sonuçta. Bu konuyu açık açık BİMER üzerinden sorun bence. Gelen cevaba göre ileride benzer durumda nasıl davranacağınızı anlayabilirsiniz.

mevzuat' Alıntı:
Kursun onayı gelmeden nasıl ücret alamıyorsanız, kursun kapandığına dair onayın, yada yazının tarihinden itibaren ücret alamazsınız. Öğrencinin devamsızlığına göre değil. Siz işinizi yapıyorsunuz sonuçta. Bu konuyu açık açık BİMER üzerinden sorun bence. Gelen cevaba göre ileride benzer durumda nasıl davranacağınızı anlayabilirsiniz.

Sayın hocam mantıklı olanı sizin dediğiniz zaten.
Fakat malesef durum şu: öğrencilerin hepsi izinsiz/mazeretsiz bir şekilde derse/kursa gelmezlerse malesef ve malesef biz kurumda mesaimizi yapmak zorundayız, ayrıca bunun için ücret alamayacağımız da kesin. Toplu sözleşmede bu durum öğrencilerin izinli/mazeretli olduğu zamanlarda ek ders kesilmemesi olarak düzeltildi fakat mazeretsiz tüm sınıfın devamsızlığında ek ders kesiliyor.
Umarım bu da düzeltilir. Zira bu mantıkla hastası olmayan doktorun, davası olmayan hakimin ve savcının ve katibin, suçlusu olmayan polislerin vs vs ücretlerinin kesilmesi gerekir.
Nedense öğretmenle uğraşmak her zaman milletin hobisi olmuştur. Allah ıslah etsin diyorum.

Geri