Microsoft'un hizmetçisi miyiz?

Kodla Büyü

crysis

Üye
OKullarda tüm bilgisayarlar windows. verilen dersler word, exel, powerpoint. Verilen programlama dersleri c#, vb.net, asp. Nedir bu. Göstermelik 2 saatlik açık kaynak dersi, ucundan php.

Yazılım dünyası ikiye bölünmüş bir taraf açık kaynak kod, ücretsiz işletim sistemi, ücretsiz geliştirme araçları. Büyük bir kod paylaşımı, desteği. Ücretsiz programlar hatta kodları da açık. Diğer tarafta microsoft firması, onun kapalı kodları. Kar etmeyi amaçlayan bir şirket neticede. Tüm ürünleri paralı. Evet türkiyede şu anda telif hakları ödenmeden kullanılıyor işletim sistemleri ve onun üzerindeki yazılımlar. Ama bu yapılan en basit ifadeyle hırsızlık.

Biz hangi taraftayız.Kime hizmet ediyoruz. Microsoft'a. Onlara para kazandıracak herşeyi yapıyoruz. Bize ek maaş bağlasalar yeridir. Son olarak akıllı tahtalar geldi. Onlarda da göstermelik pardus yüklü. Akıllı tahtalarda harici klavye olmadığından süslük duruyor orda. İstesende seçip pardustan başlatamazın. Mecbur win7 ile açılıyor. Sıradan öğretmen cebinde klavyemi taşıyacak pardusa gözatabilmek için.

Seneye tüm laba linux kuruyorum. Programlamada ise java anlatıcam. Asp yerine php. silverlight yerinede android programalama. Varmı benimle aynı fikirde olan?

tamamen katılıyorum fakat ilkokuldayım(ilköğretimden ilkokula dönüştü okul) ne yapılabilir ki?
pardus u hiç bilmiyorlar, diğerlerini söylemeyeyim bile. ama ilerde liseye falan geçersem benimde aklımda var.

(tabi öncelikle pardus, java ve android alanında kendimi biraz geliştirmem gerek.)

crysis' Alıntı:
OKullarda tüm bilgisayarlar windows. verilen dersler word, exel, powerpoint. Verilen programlama dersleri c#, vb.net, asp. Nedir bu. Göstermelik 2 saatlik açık kaynak dersi, ucundan php.

Yazılım dünyası ikiye bölünmüş bir taraf açık kaynak kod, ücretsiz işletim sistemi, ücretsiz geliştirme araçları. Büyük bir kod paylaşımı, desteği. Ücretsiz programlar hatta kodları da açık. Diğer tarafta microsoft firması, onun kapalı kodları. Kar etmeyi amaçlayan bir şirket neticede. Tüm ürünleri paralı. Evet türkiyede şu anda telif hakları ödenmeden kullanılıyor işletim sistemleri ve onun üzerindeki yazılımlar. Ama bu yapılan en basit ifadeyle hırsızlık.

Biz hangi taraftayız.Kime hizmet ediyoruz. Microsoft'a. Onlara para kazandıracak herşeyi yapıyoruz. Bize ek maaş bağlasalar yeridir. Son olarak akıllı tahtalar geldi. Onlarda da göstermelik pardus yüklü. Akıllı tahtalarda harici klavye olmadığından süslük duruyor orda. İstesende seçip pardustan başlatamazın. Mecbur win7 ile açılıyor. Sıradan öğretmen cebinde klavyemi taşıyacak pardusa gözatabilmek için.

Seneye tüm laba linux kuruyorum. Programlamada ise java anlatıcam. Asp yerine php. silverlight yerinede android programalama. Varmı benimle aynı fikirde olan?

GÜNAYDIN...BUNU BU YAŞTA ANLAMIŞ OLMAN BİLE İYİ BİR GELİŞME BENCE...

Hocam bence bu iş ilkokuldan başlamalı. Linux_Mint diye bir linux dağıtımı var. Kullanımı ve kurulumu basit. Bir deneyin derim.

799px-Linuxmint11-katya-tr.png

haklsınız hocam her ne kadar yanlışta olsa çoğunluk her zaman haklıdır psikojisinden kaynaklanıyor bence... yoksa akıl mantık karı mıdır ücretsiz yazılım kullanmak varken 300 dolarlık yazılım kullanmak?! malum devlet bunların parasını verip alıyor... gerçi bende korsana sonuna kadar karşıyım.. marka bilgisayar alarak bu dertten kurtuluyorum..

narsist' Alıntı:
crysis' Alıntı:

GÜNAYDIN...BUNU BU YAŞTA ANLAMIŞ OLMAN BİLE İYİ BİR GELİŞME BENCE...

Zihin fukara olunca,fikir ukala olurmuş by narsist :oops:

Bence Linux ve Windows arasında devlet için maliyet farkı yok.Linux'u aktif olarak kullanmadığımız bu dönemde bile TUBİTAK gibi kurumlara Linux'u geliştirmeleri için milyon dolarlar veriliyor.Pek bir işe yaradığı da söylenemez.Onun yerine herşeyi hazır yazılımı microsoft'tan almak daha cazip bile olabilir.

hocam çok doğru söylüyorsunuz ben de aynı fikirdeyim fakat yukarıdakilerin kafası değişmedikçe biz ne yapsak boş. Önceki senelerde hiç alakası olmayan ilköğretimleri bile kutu kutu adobe cs3 lisanslarıyla doldurdular. kutuları bile açılmadan geçti gitti. ne oldu ne anladık bu işten? şimdi modüllerde cs5 gösteriyoruz. cidden yazık bu konuda harcanan milyon dolarlara..

soouuk' Alıntı:
Bence Linux ve Windows arasında devlet için maliyet farkı yok.Linux'u aktif olarak kullanmadığımız bu dönemde bile TUBİTAK gibi kurumlara Linux'u geliştirmeleri için milyon dolarlar veriliyor.Pek bir işe yaradığı da söylenemez.Onun yerine herşeyi hazır yazılımı microsoft'tan almak daha cazip bile olabilir.

Hocam biz 1930lu yıllarda havacılık alanında oldukça ilerlemiştik. Kendi uçağımızı yapmamız an meselesiydi. Tam bu sırada Amerika Marshall yardımı adı altında bize bedava uçak verdi. "Ne gerek var alın, kullanın, beleşe veririz" dedi. Tüm gelişmemiz durdu. Nasıl olsa bedavası var, ne çalışacan dimi? ama kazın ayağı öyle değildi işte. O yardımı kabul etmeyip , kendi ayaklarımızın üzerinde dursak şimdi bambaşka bir konumdaydık. Kendi uçağımızı üretmiştik.Buna paralel askeri sanayimiz de gelişecekti.

Yukarıdaki hikayeyi bugüne uyarlarsak şu sonuç çıkıyor: Bugün biz windows'u tercih ederek, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini bağlıyoruz. Esas tehlike budur.

hocam söylediğiniz şeyler gayet mantıklı ve doğru.
bizde böyle düşünüyoruz.
ama bunu müfredata yerleştirmemiz lazım.
bunlar ferdi olacak şeyler değil.
bu bir ülke politikası olmalı.
ben hiçbirşey bilmeyen bir öğrenciye windows anlatacağıma linux, ubuntu veya pardus anlatayım.
bunu bizim halletmemiz gerekecek.
yıllık müfredat plan hazırlayıp sunmamız icap edecek.
hatta des notları hazırlamak gerekecek.
bunun için ekip kurmalıyız.

crysis' Alıntı:

Sizinle aynı fikirdeyim ve gönülden destekliyorum. Akıllı tahtalardaki Pardus'lar tamamen göstermelik. Göz boyamak amaç. Güya çık kaynağı destekliyorlar. Alakası yok. Buna inanmam için sadece Pardus yüklemeleri lazımdı. Birçok insan Windows dururken Pardus kullanmaz. Ben elimden geldiği kadar öğrencilerimi Linux'tan haberdar etmeye çalışıyorum.

kaan2334' Alıntı:
hocam söylediğiniz şeyler gayet mantıklı ve doğru.
bizde böyle düşünüyoruz.
ama bunu müfredata yerleştirmemiz lazım.
bunlar ferdi olacak şeyler değil.
bu bir ülke politikası olmalı.
ben hiçbirşey bilmeyen bir öğrenciye windows anlatacağıma linux, ubuntu veya pardus anlatayım.
bunu bizim halletmemiz gerekecek.
yıllık müfredat plan hazırlayıp sunmamız icap edecek.
hatta des notları hazırlamak gerekecek.
bunun için ekip kurmalıyız.

Hocam aslında müfdedatta C# öğreteceksin veya word anlatacaksın diye bir kural yok. Derslerin adları bile görsel programlama, kelime işlemci programı v.s. Megepteki ders bilgi formlarında bildiğim kadarıyla sadece konular, kazandırılacak özellikler var. Bir firma adı geçmiyor. Tüm sorun modüllerde. Onlar Microsoft ürünleri baz alınarak hazırlanıyor. Yani bence bizi derste bağlayan bir kural yok.

Ülke politikası olması gerektiği konusunda haklısınız. Sanırım baştakiler bu konunun hassasiyetini tam anlamıyorlar. Bilinçli olanlar bu durumda susarlarsa meydan bilgi sahibi olmayanlara kalır. Onlar da genelde seçenekler arasından en kolay olanı seçerler.

Evet bunlar ferdi olacak şeyler değil ama gidişatta iyi değil. Birşeyler yapmalı geç olmadan. Bakın vakti zamanında bilgisayarlar ülkemize yeni girdiğinde q klavye kullandı herkes. Taa ne zaman sonra devlet uyandı. Dedi ki "bizim milli klavyemiz var. F klavye alın, kullanın" Okullarda hala f klavye dersi var. Kim takıyor. Herkesin evinde q klavye. F klavye piyasada bile yok. Aynı şey windows içinde geçerli. Aslında bağımlısı olduk bile ama zararın neresinden dönersek kardır. Akıllı tahta ve tabletlerin dağıtıldığı bu günler bence geçiş için en güzel zamanlar.

Benim de yeni ortaokul öğretmen kılavuz kitaplarında Excelde ortalamayı alırken, hücreleri toplayıp sayısına bölerek formül üretildiğini gördükten sonra ( =(A1+A2+A3+A4)/4 gibi ) müfredatın ve denetiminin kimlerin elinde olduğu konusunda iyice fikirlerim netleşti.

öğretmenler olarak yeni teknolojilere ayak uydurabilmeli, takio etmeliyiz. düşünceler güzel ama hadi seneye android programlama anlatın deseler kaçımız anlatabilecek? hala DOS kafası yaşayanlar var bilin!

karaltan' Alıntı:
öğretmenler olarak yeni teknolojilere ayak uydurabilmeli, takio etmeliyiz. düşünceler güzel ama hadi seneye android programlama anlatın deseler kaçımız anlatabilecek? hala DOS kafası yaşayanlar var bilin!

Hocam bu işi biz yapabiliriz. Edebiyat dünyasının yazarı, şairi varsa bilgisayar dünyasının da mühendisi, öğretmeni var. Önce kendi içimizde birlik olmalı ve bunun gerekliliğini Meb'e anlatabilmeyiz.

kişisel olarak çok güzel işler yapanlarımız var gerçekten. modüllere bağlı kalanlar öğrencilere verebilecekleri en büyük zararı veriyorlar zaten.

crysis hocam haklısınız.
bizim bu konuya daha fazla eğilip gündem yapmamız lazım.
bir örnek vereyim.
kullandığımız klavye
öğretmenler odasında f klavye var öğretmenler benden q klavye istiyorlar.
bende onlara kimse 10 parmak bilmiyor buna alışın diyiyyorum. hatta yeri geldimi ısrarcı oldularmı q klavye yok deyip geçiştiriyorum.
aslında öğretmenler odasındaki pcyi formatlayıp pardus yada ubuntu kursam alışacaklar.
yaptıkları sadece internete girmek ve yazılı soruları hazırlamak

BBNET
Geri