mikrodenetleyicileri akış diyagramlarıyla programlama

Kodla Büyü

mehmetersin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Teknik servis dalında bulunan veya bu dalda olmayıpta seçmeli olarak bu dersi veren arkadaşlara öğrencilerin genel seviyesini dşünerek 10. sınıfta programlama temelleri dersinde kullanılan flow programin tarzı bir program olan flowcode programını önermek istiyorum.Belki ilk defa derse girecek olan yada karşılaşmamış arkadaşlar vardır.

Ekli dosyalar

• flowcode.JPG
    flowcode.JPG
    180.4 KB · Görüntüleme: 652
Hocam ben de 2 yıldır bu programı kullanıyorum. Hatta, bitane de formula flowcode buggy aldım . Hem dersler keyifli geçiyor. Hemde konuları daha çabuk işliyorum. Arkadaşlara tavsiye ederim.

program paylasimi icin tesekkurler.ben atmel serisi kullsniyorum.c code ve avrsrudio.mcu lari sadece led yakmak icin kullanildigini dusunenlere aciyorum.wirosense.com adresindeki tum urunler 8 bit mcu ile yapilmistir.fikir vermesi acisindan site adi verdim.

Sayın Nadir hocam
o program avrstudio değil.led yakmaktan fazlasını yapabiliyorum.ledi örnek olsun diye koydum mevzu tek parça resimde olayın gözükmesiydi.burası ego tatmin yeri olmamalı.öyle olsa bende marka model bağımsız komut seti elimde olunca herhangi aynı anda bir veya daha fazla denetleyiciyi (spı-can v.s.) veya herhangi sensör-chip-g_lcd-e2 v.s. bir veya birkaçını aynı uygulamada asm,c ayırt etmeksizin tüm kesme kaynaklarını ve bir altprogramı birden fazla iş için kullanarak çalıştırabiliyorum.uzunca bir kod arşivim var kendi yaptığım.ctrl+c ctrl+v değil.Paylaşırmıyım hayır.Bu işten parada kazandım.o sitedeki uygulamaları yapmak çokta zor sayılmaz önceden nem ve ısı ölçmek için dht11'i kullanıyordum.alt rutini hala duruyordur.birkez çözünce hep elinin altında.gerçi yıllar geçtikçe çok uygulama yeterli donanım içeren tek chiple bile mümkün hale geldi bile.İsterseniz beni sınavada tabi tutabilirsiniz.Asıl mevzu çocuklara birşeyleri birazda olsa öğretebilmektir.azcık özgüvenleri oluşsun sonrasında keil kullanarak asm ve c ile anlatım yapacağım. derdim.Ama demeyeceğim. :p Yinede bana acıdığınız için teşekkür ederim. :)

Alper hocam yeni yoldan geldim inşAllah kısa vadede yardımcı olacağım.

Geri