Milletvekili:"Ehliyet Ruhsat Dedi Rencide Olduk"

Kodla Büyü

oyungezer

Süper Üye
Süper Üye
Milletvekili Özcan Yeniçeri, neden vekillere trafik cezası verilmemesini istediğini açıkladı.
MHP Milletvekili Fevzi Yeniçeri, trafik cezası kesilmemesi de dahil, milletvekillerine bir dizi yeni hak getiren 4 partinin ortak yasa teklifini savundu. Yeniçeri, "Hız yaptık polis durdurdu, ehliyet ruhsat dedi, rencide olduk" diyle konuştu.

Milletvekili ve yakınlarına bir dizi yeni hak getirecek yasa teklifinin gerekçeleri netleşiyor.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, neden vekillere trafik cezası verilmemesini istediğini açıkladı.

Milletvekillerinin farklı statüde olmaları dolayısıyla onlara bazı farklılıkların sağlanmasının doğal karşılanması gereken bir husus olduğunu anlatan Yeniçeri, bu görüşünü başından geçen bir olayla destekledi: “Kütahya’ya gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu ’radara yakalandınız’ dedi. Şoför ’araçta milletvekili var’ dedi. Polis, emir komuta içerisinde ’ruhsat, ehliyet’ dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi.”

Kaynak: http://www.kamudanhaber.com/guncel/ehli ... 79325.html

Re: Milletvekili:Ehliyet Ruhsat Dedi Rencide Olduk

utanmadan anlatabilmelerine şaşırıyorum

Re: Milletvekili:"Ehliyet Ruhsat Dendi Rencide Olduk"

zorla sövdürecekler, insanı günaha sokacaklar :-1:

Milletvekilleri çok hassas, çok kırılgan insanlar...Polis ağır konuşmuş rencide olmakta haklı!:)
Polisin bizlere takındığı tavrı görseler ağlarlar demek ki:)

Gel de ölme kardeşim. Vatandaş hız yapınca cart kesiyorlar 343 TL.

Özcan hoca liseden hocamdır. Şu satırları okuyuncaya kadar, böyle bir şey söyleyebileceği :verymad: aklımın ucundan bile geçmezdi... :cry:

Arkadaşlar milletvekilliğine adaylığımı koyuyorum. 1 dönem vekillik yap sülalen kurtulsun, oooh kaymaklı kadayıf...
Hem beni seçer, vekil yaparsanız bilgisayar dersini zorunlu yaparım birde BÜYÜK fatih projesini iptal eder yerine Muhteşem Yüzyıl Projesi getiririm.İhaleyi de vestele vermem. Valla bakın...

nedense milletvekilleri kendi çıkarlarına bir yasa çıkınca hemen uzlaşıyorlar hiçbir parti ayırt etmeden, vatandaş yararına bir şey olacaksa uzlaşma bir türlü sağlanamıyor ne enteresan :?:

camouflage' Alıntı:
Özcan hoca liseden hocamdır. Şu satırları okuyuncaya kadar, böyle bir şey söyleyebileceği :verymad: aklımın ucundan bile geçmezdi... :cry:

Aynen benimde hocam. Kendisine yakıştıramadım.. :(

Aldığınız onca maaştan , 2 yıl çalışmayla emeklilik kazanmaktan rencide olmalısınız. :tr:

Allah kendisini milletin üstünde gören herkesin hak ettiğini versin. sözüm meclisten içeri...

Özcan hoca niğde üniversitesinden tanırım hayret ettim 1 oda dolusu kitabı okumakla tanınırdı değişmiş

Bhutan Krallığının gözünü seveyim gidip orda yaşayacam.
Vekilin hiç mi değeri yok?Vay be 14 senedir eline sağlık diyen olmadı

Polis vekile kesemediği cezayı vatandaşa sudan bahanelerle ceza kesip telafi etmek zorunda kalır. Devlet bütçesine her dair para gerek.

ahmetismet' Alıntı:
Arkadaşlar milletvekilliğine adaylığımı koyuyorum. 1 dönem vekillik yap sülalen kurtulsun, oooh kaymaklı kadayıf...
Hem beni seçer, vekil yaparsanız bilgisayar dersini zorunlu yaparım birde BÜYÜK fatih projesini iptal eder yerine Muhteşem Yüzyıl Projesi getiririm.İhaleyi de vestele vermem. Valla bakın...
:++: :puhaha: :alkis: :mrgreen:

mnn' Alıntı:
ahmetismet' Alıntı:
:++: :alkis: :mrgreen:
Keşke aday olunacak il-ilin bölgesi gibi zorunluluklar olmasa, bağımsız adaya ülkenin her yerinde oy verilebilse hocamızı meclise gönderirdik. Bir vekillik için ortalama 100 bin oy gerekiyor. Kafadan 13 bin kişi biz varız ailelerimizi akrabalarımız ve güzel bir propaganda ile çevreyi ikna edebilirsek rahat 100 bin oy toplardık :)

Meclis’e 30 bin liralık benzin faturası getiren AKP’li vekil Zeynep Karahan Uslu’dan sonra, AKP Sivas Milletvekili Nursuna Memecan da bir rekor kırdı. Memecan tüm komisyon başkanlarını sollayıp 26 bin lira telefon masrafı çıkardı.
TBMM’deki komisyon başkanlarının benzin masraflarının ardından, Meclis’e fatura ettikleri telefon harcamaları da belli oldu. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı AKP Sivas milletvekili Nursuna Memecan tüm başkanları geçti ve bir yılda 26 bin 698 liralık telefon görüşmesi yaptı. Memecan, makam aracı ile bir yılda 10 bin 941 liralık da benzin kullanmıştı

Yeniden Aklıma geldi...

han-ı yağma

bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır
huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır;
bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!
fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...

yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...

bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say
haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,
bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...

büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar
gurur-ı ihtiıamı var, sürur-ı intikaamı var.
bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.
sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar...

verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

----------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada şu vekillik sonrası ekstra kıyakları ve bu tarz cezaların esnetilmesi dışında emekli olmalarında ve şuanki maaşlarının düzeltilmesinde sakınca görmüyorum... Belki yemezler, ihale peşinde koşmazlar...

“Milletvekilli olmak sosyal, hukuki ve bir takım haklar bakımından diğer yurttaşlardan ayrıcalık oluşturmamalı, Meclis düzenlemelerinde milletvekillerinin maaşları işçi ücretlerinin çok çok üstünde. Toplumda ayrı bir yer tutan emeklilik düzenlemesine başta olmak üzere yapılan haklı eleştiriler var. Toplumsal eşitsizliği değiştirmek buna müdahale etmekle görevli olan milletvekillerinin tam tersine ayrıcalıklarını kalıcı hale getirmeleri doğru bir tutum değildir. Buna karşıyız. Milletvekili seçilmiş birinin seçildiği dönem için hakları olmalı, bunun kalıcı bir hale getirilerek bir mesleğe dönüşmemesi gerekir. Toplumsal eşitsizlik ayyuka çıkmışken milletvekilleri statülerini düzenlerken ayrıcalık tanınması kabul edilemez."

A. Levent Tüzel
İstanbul Bağımsız Milletvekili

Geri