milli eğitimin Bakannın ne demek istediğini anlayan varmı???

Kodla Büyü
maaşına zam işine son işte

yada

nikahlı eşinin kaçtığı adamın nikahsız eşinin annesi işte :D

bu adam kudurmuş köpek gibi.öğretmene aldırmak için elinden geleni ardına koymayacağını hem ses tonuyla hem yüz ifadesiyle hemde sözleriyle söylüyor.hastalığınız aileniz çoculuğunuzdan çocuğunuzdan ayrılığınız beni bağlamaz bunları göze alarak öğretmenliğe başvuruyorsunuz zaten diyor.Allaha bile havale etmiyorum ben bu adamı! bu vicdansızlıkla çok yaşamaz bu söyliyeyim

sanırım şey demek istemiş şey işte hepimizin bildiği şey varya işte o şey . siz anladınız

ders saatını arttırıp ders suresını azaltıyor gırıs saatı aynı cıkıs saatı aynı calısma suresı aynı sorarsanda bız egıtımde yenılık yapmalıyız egıtım suremız cok az dıyor

mfacil' Alıntı:
ders saatını arttırıp ders suresını azaltıyor gırıs saatı aynı cıkıs saatı aynı calısma suresı aynı sorarsanda bız egıtımde yenılık yapmalıyız egıtım suremız cok az dıyor

buna ancak ah kih koh kohhh kohhh denir.

bildiğim tek şey bu moralle bu bir ton ek ödeme hayaliyle iyi bir başlangıç yapmayacağız.Millet tayin yüzünden herkes memlekete gidemedi.Ramazana yaklaşıyor moraller bozuk

Arkadaşlar pekçok hatalı uygulama var ama bakanın konuşması için ona destek olmanızı beklerdim sizler genç ve mantıklı düşünen adamlarsınız,

tamamını izlemedim o yüzden kaçırdığım birşey varsa söylerseniz sevinirim ama
4,30 ile 5,30 arasında adam diyorki,
öğretmen hakkariye atanıyor daha stajyerken 1 hafta içinde Ankara'ya, Muğla'ya, İzmir'e görevlendiriliyor ben buna müsade etmiyeceğim diyor bunun nesine kızdığını birisi bana da anlatsın.
Pekçok başlıkta Bakan'a defalarca kızmışımdır bu forumun neredeyse tamamı benim iktidar yanlısı bir kişi olmadığımı bilir
hatta mfk nickli bir arkadaş bir yorumum üzerine "ne yaptın hocam birde bana ağır konuşur derler" demişti ama bakanın söylediğine katılıyorum özellikle Ankara ve büyük illerde ortalık dersten kaçmak, doğudan kaçmak için görevlendirmeyi kullanan meslektaşlarımızla dolu bu doğru değil insanca bir hareket değil.

Bakanın başından beri görevlendirmelerden kastı bu ama malesf bazen Eğiticiler bazen okul formatörleri görevlendirme iptal deyince üstüne alınıyor vay nasıl iptal olacak diye bende defalarca analtmaya çalıştım adamın ne sizden ne benden haberi var bakanın derdi
* eş dost torpili ile okuldan kaçıp ilçede yıllardır takılanlarla,
* eş dost torpili ile kaymakamlılklarda, il ve ilçedeki müdürlüklerde mesai geçirenlerle(bu forumda defalarca beni zorla kaymakamlıkta görevlendirecekler ne yapayım dendiğini gördük Allah Hakkı için gidin ilçenizdeki öğretmenlere full ek ders okul yerine kaymakamlıkta 8-5 kim çalışır deyin bakın nasıl işkur sırası gibi sıra oluyor önünüzde)
* mardinde göreve başlayıp okulunu hiç görmeden çankayada öğretmenlik yapanlarla

bunlar doğru şeylerdir demeyin lütfen.

Ancak şunu da söylemek gerekir. Sayın Bakanın düşündüklerini ifade ederken sıkıntıları var genel olarak. Bazen bilgisizlikten bazen de yapısından sanırım.

Bu noktada bir BT öğretmeni arkadaşımın dediğine katılıyorum ,

göreve başlar başlamaz
personel reformu yapacağım(bütün üst düzey bürokratlar beşevler kampına kapatılmış),
eğitim sistemini değiştireceğim(4+4+4 bu da yanlış doğrusu 4*3 olmalı),
öğretim tekniklerini değiştireceğim(FATİH)

derseniz bu malesef ukalalıktır. Bak kimse yapamadı ben geldim hepsini değiştiriyorum demektir ki gayet normal olarak millette sizi anlamaz ve son moda tabirle size

OĞLUM BAK GİT der.

hocam benımde katıldıgım yonlerı var fakat denenler bırbıryle uyumsuzluk gosterıyor
gorevlendırme etık(5 hafta duyunca kullanmaya basladım bende) degil fakat okulları acık gostermezsen kısıler tanıdık sokup araya gorevlendırme yaptırıyor
bence gorevlendırme demek baskasına bagımlı kalmak demektır işi düşenin işini görmen gerekır

bakanın bazı dusuncelerı ıyı ama ya yanındakıler genel mudurlerle onun dedıklerı tutarsız oluyor

en basıdınden Volkan bey moderotor olucaksınız 868 kısısınız onemlısınız bısey olursa ıl mem ı arayın benı arayın sorunu halelderım dedı semınerde ucretını alıcaksınız dedı

bızı mudur ve ogretmenlerın önüne attı
sorumlu bızıız semınerden katılım belgesı alamıyoruz ucret alamıyoruz butun ogretmenler gozunde kotu adamız (sarı zarf aldı bır grup saat 10 da 5 ksıydık) sube muduru ben yonetıcı amırım ıstedıgım zaman gelırım dıyor (hıc gelmedı) eeee ben mod.um

ders saatı artacak dedı tek duze gıtmıcek dedı ders saatını artırdık sureden kıstık yanı artmıs oluyor yıl bazında sure degısmemıs oluyor

formatorlukte bıle ıl bazında farklılıklar var ıstanbulda var adanada yok (forumdan okuduklarım) yanı kısacası sozde ben geldım genelmudurluklerın bırbırınden farklı uygulamalarını kaldırdım sayılarını azalttım dıyor ama aslında degısen hıcbırsey yok sadece sayı azaldı o kadar

haber sıtelerını okuyormusnuz sadece ogretmene su yapıldı bu yapıldı haberlerı dısında haber yok ya tecavuz edıyoruz ya daga kız cıkarıyoruz yada zam alıyoruz özluk hakkımız duzeltılıyor ben ogretmen olmasam ben bıle yeter bunların ısteklerı bıtmıyor devlet her ıstedıgını yapıyor genede begenmıyorlar derım

babam dedem amcam bakkal kasap ev sahıbım haberde duyduguna ınanır sen benımle ılgılı asılsız haberlerı yalanlamazsan arkamda durmazsan ben nasıl sana guveneyım ve elımı tasın altına sokayım 7
Saçmaladımsa affola :verymad:

Hocam ben ilk yorumumda da pekçok hatalı uygulama var diye belirttim,
söylediklerinize de katılıyorum ama konu sağıtmasın bu başlıkta Bakan'ın görevlendirmelerin nasıl kullanıldığı ve buna müsade etmiyeceği tartışılıyor ve ben bu kısımda ona katılıyorum.

Bakan ve Bakanlık hakkında neler düşünüyorsunuz diye bir başlık açarsanız orada çok daha farklı konuları yorumlarız elbette.

Allaha bile havale etmiyorum ben bu adamı! bu vicdansızlıkla çok yaşamaz bu söyliyeyim
g.gif

BEnce çok vicdanlı ve adilane bir durum umarım bakan olarak siyasi bskıya dayanabilir

yukarida belirtilen torpilli isleri bakanlik haberi olmadan mi yapmislarki bakan boyle konusuyor

Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu ülkede torpili ve adam kayırmacılığı kimse engelleyemez.
Demokraside çare tükenmez. Bakan görevlendirmeyi iptal etse de torpil yaptırıp daha iyi bir okula şehre gelmek isteyen gider yine bakanın partisinden bir milletvekilini araya sokup istediği yere gelir.
Dünyanın başka hiç bir ülkesinin meclisi her gün sırf torpil için gelen , hediye getiren binlerce vatandaşla dolup taşmıyor . Bakanların milletvekillerinin telefonları milletin işinden çok sadece torpil olaylarında kullanılıyor.

Hocam yönetmelikler değişmesse öyle adam bulup gitmek kolay değil son 3 bakandır böyle o sbeple görevlendirmenin b.ku çıktı çünkü bu sistemdeki açık görevlendirmeydi bu bakanda çıktı böyle iş mi olur ben bu oyunu bozarım dedi.

Ömer Dinçer değil Tatar Ramazan :)

yaaa bırak yaaa..neresi haklı??? adam haklıyken haksız duruma kendisini kendisi düşürüyor zaten.bu ülkedeki kafa kol ilişkileri en yakınından başlıyor.hatta kendisinden.bakanlığı bile kafa kol ilişkisine bağlı.tutmuş bi de torpil yaptırmam deyip atıp tutuyor.lan torpilin Allahı bi kere sensin sen! öğretmenlerin 3 ay tatilini diline dolayıp meclisin 3 ay tatil yapmasını es geçen geri bi zihniyet olabilir mi yaaa? mardindeki okulunu hiç görmeyip ankarada görev yapıyosa bi adam kendisinin kodamanlığındandır! koltuk arkadaşlarına olan yandaşcılığındandır! Bu aynı ösym de ki üst düzey bürokratların kopya düzeneği kurup yakalandıktan sonrada faturayı zavallı salon görevlilerinden öğrencilerden çıkardıkları gibi!!!! Mesele tabanda değil tavanda!Bunu dile getirsede idrak edemiyor malesef! Bununda önüne öğretmeni ezerek değil yanında yöresinde çalışanları adam ederek düzenleyebilir!Eğitimin mına koydu zaten kafi derecede! sistemi hadım etti sıra çalışanlarda! Çok sürmez bunun bu zulmü.sürersede hükümeti yerinden eder.başbakanın ciddi halde buna bir dur demesi geldide geçiyor artık

Şimdi ben sizin dediklerinizden yukarıyı düzeltemiyorsa aşağıyıda ellemesin bırak kodamanı bulan işini sürdürsün mü anlıyayım.

sizin ne anlamak istediğiniz beni bağlamıyoda benim anlatmak istediğim kendiside dahil olmak üzere yanındakilere gıdım ayar veremiyosa ve bunu alttakilerden çıkarıyosa yuvası başına geçsin inşaAllaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.yuvamı alt üst edenin yuvası olmasın.özeti budur

.....bu ülkedeki kafa kol ilişkileri en yakınından başlıyor.hatta kendisinden.bakanlığı bile kafa kol ilişkisine bağlı.tutmuş bi de torpil yaptırmam deyip atıp tutuyor.lan torpilin Allahı bi kere sensin sen! öğretmenlerin 3 ay tatilini diline dolayıp meclisin 3 ay tatil yapmasını es geçen geri bi zihniyet olabilir mi yaaa? mardindeki okulunu hiç görmeyip ankarada görev yapıyosa bi adam kendisinin kodamanlığındandır! koltuk arkadaşlarına olan yandaşcılığındandır! Bu aynı ösym de ki üst düzey bürokratların kopya düzeneği kurup yakalandıktan sonrada faturayı zavallı salon görevlilerinden öğrencilerden çıkardıkları gibi!!!! Mesele tabanda değil tavanda!Bunu dile getirsede idrak edemiyor malesef! Bununda önüne öğretmeni ezerek değil yanında yöresinde çalışanları adam ederek düzenleyebilir!.....
Süper yorum. Söyleyecek başka söz yok. :alkis:

Bakan ne açıklama yaparsa yapsın, adil biçimde kimseye torpil geçilmeden dediklerini uygulamaya geçirebileceğine inanacak çok az öğretmen var. Tayinlerde, ilk atamalarda , okulların idareci öğretmen normları sisteme girilirken, ... bir sürü yerde usulsüzlük dönüyor. Görevlendirme yolu ile iyi bir okula geçmek bunlardan sadece biri. Diğerlerine nasıl çözüm bulacak.

2010 KPSS de önceden cevapları alıp kopya çeken ya da diğer ihtimal ÖSYM bilgi işleminden netleri puanları yükseltilenlere hiç bir işlem yapılmadı. Hiçbirinin ne cevap kağıdı ne de kitapçığı teşhir edilmedi. Bu kişiler öğretmen olarak göreve başladı. Diğer öğretmenler bu kadar olaydan sonra meb e nasıl güvensin.

Şimdi X ilçesinin Y parti temsilcisinin yengesinin kuzeninin bacanağının oğlu, bir milletvekiline Z il/içe milli eğitim müdürünü aratıp selam ve iyi niyet dileklerinin üstüne reddedemeyeceği bir teklif yaptırsa istediği okula gelemeyecek mi ?

Geri