Mini Bilgisayar Hangisi Oluyor?

Kodla Büyü

doganytu

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Yahya BALAMAN - Fırat Yayıncılık
"Mini Bilgisayar: Bu tür bilgisayarlar basit bilgisayar uygulamalarını üzerinde barındırabilen, kullanıcının kişisel işlemlerini yerine getirebilen kapasite ve hızları küçük bilgisayarlardır."

MEB
"Mini Bilgisayar: Yüksek işlemci hızlarına, yüksek RAM’e ve geniş sabit disk kapasitelerine sahip bilgisayarlardır. Okullarda, şirketlerde, fabrikalarda bulunabilir ve kendisine bağlı istemci bilgisayarlara hizmet verir"

Şimdi tam olarak ne demek oluyor bu mini bilgisayar arkadaşlar? Örnek verebilir misiniz...

Kulis' Alıntı:
MEB
"Mini Bilgisayar: Yüksek işlemci hızlarına, yüksek RAM’e ve geniş sabit disk kapasitelerine sahip bilgisayarlardır. Okullarda, şirketlerde, fabrikalarda bulunabilir ve kendisine bağlı istemci bilgisayarlara hizmet verir"

ana bilgisayar tanımı yapmış burda yanlışlık var :|

Mebin tanımı ana bilgisayarlara uyuyor. mini bilgisayar, kasası küçük bilgisayarlara deniyor. bir ara reklamları çok yapılıyordu. masaüstü bilgisayarlarla aynı kapasitesi olan fakat teknolojik olarak az yer kaplayan pcler.

biltek2007' Alıntı:
Mebin tanımı ana bilgisayarlara uyuyor. mini bilgisayar, kasası küçük bilgisayarlara deniyor. bir ara reklamları çok yapılıyordu. masaüstü bilgisayarlarla aynı kapasitesi olan fakat teknolojik olarak az yer kaplayan pcler.

Koskaca kurum bu dersle ilgili bir tek kitap çıkarıyor ve onu da yanlış yapıyor. Ben öğrencilere mini bilgisayar olarak tabletleri, akıllı telefonları örnek gösterdim; baya bir değişikmiş sanırım :)

tablet ler mini grubuna girmiyor. malum pc ile aynı işi yapmıyor. tabletleri ayrı kategorilemek lazım.

Hem bilgisayar kullanimi kursunda da bilgisayar turleri 5 baslik altinda toplanmis. 1. Ana, 2.mini, 3.ağ, 4.kisisel, 5. Dizustu diye ama birbirine giren sınıflamalar....

Hocam, işin gerçeği ben o kısma gelince sadece başlıkları söyleyerek geçiyorum. Çünkü; günümüzde bu tanımların çokta net yapılabildiğini, Ayrımların çok keskin çizgilere sahip olduğunu düşünmüyorum.

xp için mini bilg.

all-in-one-pc-font-b-mini-b-font-font-b-computer-b-font-with-3.jpg

zulfikar1985' Alıntı:
Hocam, işin gerçeği ben o kısma gelince sadece başlıkları söyleyerek geçiyorum. Çünkü; günümüzde bu tanımların çokta net yapılabildiğini, Ayrımların çok keskin çizgilere sahip olduğunu düşünmüyorum.

+1

Mini PC yani Apple mini gibi bilgisayarlar dedim ben. HDMI var ofise getirip monitöre bağlıyorsun. Youtube'den bakabilirsiniz. Gayet iyi donanımda olabiliyorlar.

Mini bilgisayar karmaşası bilgisayarların gruplama zamanından kaynaklanıyor.
Ana bilgisayar, mini bilgisayar, ağ bilgisayarı ve kişisel bilgisayar vs. devam
eden gruplama zamanında emin olun masaüstü pc den daha küçük bilgisayar yoktur.
Mini ismi küçük bir bilgisayarı çağrıştırsada o zaman için ana bilgisayara göre daha zayıf ama güçlü bir
makinadır ve kişisel bilgisayar da değildir.
Pc lerin ortaya çıkışı 1975 dir, mini bilgisayar ise pc den öncedir.
Şu an için mini dediğinizde tablet vs. çağrıştırsada durum bu şekildedir.
Meb tanımı yanlış değildir. Şu anki duruma göre özel yayınevinin tanımıda yanlış
sayılmayabilir, sıkıntı bu gruplamanın tarihinin eski olmasındandır.
Ayrıca masa üstü bilgisayar, laptop, netbook, tablet vs. sonuçta kişisel amaçlı
olduğu için personel computer yani pc dir.

Alınıtı: Açık öğretim fakültesi Temel Bilgi Teknolojisi ders kitabı Sayfa 5 http://eogrenme.anadolu.edu.tr/_layouts ... IL101U&s=1
Bilgisayar›n ikinci dönemi olarak adland›r›lan transistörlü evrede iki önemli
de¤ifliklik daha ortaya ç›kt›. Bilgisayar›n çal›flmas›n› sa¤layan komutlar› dolay›s›
ile programlar› daha rahat ve h›zl› gelifltirmeyi mümkün k›lan “üst düzey prog-
ramlama dilleri” ve de bilgisayar›n çal›flma ortam›n› ve kurallar›n› belirleyen “sis-
tem yaz›l›mlar›”. Bu dönemin önemli flirketlerinden DEC (Digital Equipment Cor-
poration) 1957’de kuruldu ve yine o y›l ilk bilgisayar› olan PDP-1’i sundu. Bu bil-
gisayar üçüncü nesil olarak adland›r›lan dönemin temelini teflkil eden ilk “mini
bilgisayar” idi.

Açık öğretim fakültesi Temel Bilgi Teknolojisi ders kitabı Sayfa 6
Kişlisel Bilgisayarlar ve Sonrası
Mikroişllemciler ile birlikte bilgisayarların uygun fiyat, boyut, işlem kapasitesine
ulaşlmaları belki de bilgisayarların tarihindeki en büyük devrim olan “kişisel bilgi-
sayarlar” dönemini başllatmıştır. Bir önceki dönemde mevcut olan mini bilgisayar-
lar, isimlerindeki mini ibaresine rağmen halen kişisel olarak kullanılamayacak fiyat
ve sistem gereklerine sahip idi.

Kulis' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:

Koskaca kurum bu dersle ilgili bir tek kitap çıkarıyor ve onu da yanlış yapıyor. Ben öğrencilere mini bilgisayar olarak tabletleri, akıllı telefonları örnek gösterdim; baya bir değişikmiş sanırım :)

Hocam konuyla ilgili açıklama yaptım tanımda yanlışlık yok. Bilgisayar tarihçesini incelerseniz durum bu şekildedir. Konuya kesin çözüm bilgisayar gruplamasının yeniden yapılmasıdır.

Geri