Missin User-Rom Hatası & Format Atma Sorunu

Kodla Büyü

elitalyano

Site Gezgini
Herkese mrblar.. Problemin açıklayıcı olması açısından biraz ayrıntılı yazdım, umarım sabırla okuyup bana yardımcı olursunuz..

1-Okulumuzun için başka bir okuldan 2.el bir laboratuvar bulduk.

2-Gelen bilgisayarların bir çoğu virüslü ve sistemi çökmüş halde olduğun tüm bilgisayarları sıfırdan kurmayı düşündüm..

3-Kurulum başlangıcın da söz konusu bilgisayarlarda Radix Instant Recovery PCI Card olduğunu fark ettim..

4-POST ekranından sonra Home tuşu aracılığıyla güvenlik kartı ayarlarına girip, bilgisayarı Serbest Çalışma Moduna aldım..

5-Güvenlik kartını ayarlarına bir sonraki girişimde ise Güvenlik Kartını Kaldır seçeneği ile kartı sistemden kaldırdım..

6-Sonraki aşamada kartı anakart üzerinden söktüm ve yeni bir sistem için format işlemine başladım.. Fakat yaklaşık 10 kurulum cd'si ile (4 farklı Xp kurulumu ve 1 adet win7 kurulumunun yer aldığı ) yapmaya çalıştığım yüklemelerin tamamında diski biçimlendirdikten sonraki kurulumun dosyaları aşamasında sistem hata vermekte ve kurulum işlemi iptal olmakta..

7-Daha önceden kurulu olan bilgisayarlardan birinden Acronis True Image aracılığıyla aldığım sistem yedeğini yüklemek istediğimde tekrar hata vermekte ve söz konusu hard disk bölümünün hasar gördüğü uyarısı almaktayım..

8-Tüm bu işlemlerden sonrada güvenlik kartını tekrar taktığımda, POST ekranı sonrası Missing User Rom hatası almaktayım..

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

hocam tüm pcler mi öyle oldu anlamadım ben saçma geldi bir tane olsa neysede hepsindeyse çok garip bir durum

Aynı hata benim başıma geldi hocam . Neredeyse eksizkisz aynı sorun desem yeridir :) benim sıkıntı cdlerde çıktı. başka bir cd ile denedim hepsinede kurulum yaptı. yalnız xp ile formatlama esnasında hızlı format yerine yavaş formatı seçtim. bununda etkisinin olduğunu düşünüyorum. önce kurulum cdlerini değiştirip deneyin hocam. benim sorunum bu şekilde halletmiştim ve yaklaşık 10 makinaya bu şekilde hata alırken hepsinede bu şekilde kurulum yaptım tekrar. belki sizin sorun c ile olmayabilir ama denemekte fayda var. ben elimdkei cdlerden kopya yapmıştım meğer elimdeki c bozukmuş ve bozuk cd çoğaltmışım hepsi hatalı olmuş. arkadaştan sağlam çalışan bir cd kopyalayıp deneyince oldu . kolay gelsin hocam

ergin_tastan: hocam şuan disk klonlama işlemini denemekteyim, fikir için teşekkürler..

elzonur: hocam garip bir durum evet, ama ne yazik ki beni buldu :)

metehan: hocam cdlerin bozuk olma olasılığı yok. Nerden derseniz XP kurulum doslarının yer aldığı 4 farklı iso dosyası aracılığı ile yaklaşık 9 yeni çekilmiş cd bu kurulum işlemlerinde işe yaramadı.. ayrıca bir adette win 7 kurulum cd si denedim. Tabi oda yeni yazılmışıtı :)

Sonuç olarak şimdilik gözüm şuan dewam eden Disk Klonlama işlminde :) Ayrıca ilginç bir format yöntemide deniyorum, birazdan sonuçları yazarım wesselam :)

Evet arkadaşlar sorun çözüldü.. Çözüm için kullanılacak iki yol buldum :)

1.Yol: Çalışmayan bilgisayardaki hard diski söküp daha önceden kurulmuş olan ve düzgün çalışan bir bilgisayara bağlıyoruz. Ardından Acronis Bootable Media ile (USB yada CD olabilir) boot edilebilir olan ortamdan bilgisayarımızı açıyoruz.. Açılan Acronis program penceresinde yer alan Tools & Utilities bölümünden Clone Disk seçeneği ile diski klonlayıp işlemi tamamlıyoruz..

2.Yol: Eğer elinizde çalışan bir yedek yok ise ve Format işlemi ile yeni bir sistem kurmak zorunda iseniz..!
Sisteme güvenlik kartı takılı iken POST Missing User Rom hatası gelmekte.. Ben sistemi cd den boot ettikten sonra çalışan bilgisayara güvenlik kartını monte ettim. (Çaresiz duruma düşünce herşeyi yapıyor insan:) ) Ardından cd den yükleme yapılan sürücü biçimlendirmesi ve kurulum dosyalarını yükledim.. Tabi malumunuz xp kurulumunda pc kendini resetleyip geri kalan kurulum işlemini hard diskten kendi dewam ediyor.. İşte o esnada makina reset yedikten hemen sonra güvenlik kartını tekrar çıkardım ve hard diskten yükleme başlayınca tekrardan kartı taktım.. (Aksiyon dolu bir format süreci anlayacağınız :) ) Sonuç itibariyle kusursuz bir XP işletim sistemi kurulumu gerçekleştirdim..

Umarım bu sorun ile karşılaşacak arkadaşlara bir yardımım dokunur.. Yardımcı olan arkadaşlara da tekrar teşekkürler..

Geri