Mobbing davama soruşturma izni vermediler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar biliyorsunuz bir kaç ay önce kurum müdürüne mobbing için suç duyurusunda bulundum ve ön inceleme sonunda soruşturma izni VERİLMEMESİNE diye tebligat geldi.

Gerekçeler akıllara ziyan. Resmen 3 maymunu oynamışlar. Ben şikayet dilekçemde diyorum ki formatörlüğümün iptali için il-MEM'e yazı gönderdi, gerekçede ise hakkınızda ilçe-MEM'e gönderilen yazı maaş karşılığını doldurup doldurmamaya ilişkindir diyor. Halbuki İlçe-MEM'e öyle bir yazı gitmiş olması, İl-MEM'e formatörlüğümün iptali yazısı gitmediği anlamına gelmezki. İddiamda diyorumki tehdit üzerine açık bulma amaçlı (şahitler de tehdidi biliyor ve ifadeyi bu yönde verdiler) kurs dosyalarımda inceleme yapıldı. O diyorki dosya inceleme yetkisi kapsamında. Halbuki ben şahitlere de dayanarak tehdit üzerine açık bulup sicil bozma amaçlı olduğunu iddia ediyorum ama gerekçelerde bilmezden gelinme rolüne yatılarak ön-inceleme sonunda soruşturma izni verdirtilmemiş. Direk olarak namussuz, şerefsiz vs. dememesine rağmen namus, şeref gibi kelimeleri laf ebeliği ile ağır yakıştırmalar için kullandı diyorum. Şahitlere sordukları şey direk olarak namussuz şerefsiz dedi mi? şeklinde. Haliyle direk olarak öyle demedi deyince tutanağa sadece o kısmı geçirip beni haksız çıkarttılar.

Gerekçeyi görseniz şu latifeyi hatırlarsınız: Çocuk babasından 5 lira istemiş. Babası demişki: Ne yapacaksın 4 lirayı, 3 lira neyine yetmiyor, al şu 2 lirayı deyip 1 lira vermiş o da sahte çıkmış zaten. Gerekçe akıl ve mantık garabeti.

Şu halde 10 gün içinde bölge idare mahkemesine itiraz dilekçesi vermem gerekiyormuş. Aynı zamanda kaymakamlığa bir şekilde lafı geçecek bir makama da başvuru yaptırsam nasıl olur? Mesela cumhurbaşkanlığı bünyesindeki kamu denetçiliği kurumu, ya da BİMER ya da içişleri bakanlığı vs.

Tekrar red cevabı gelirse savcılığa suç duyurusu değil, direk dava açsam olur mu?

Yani yargıya konu intikal etse aslında yargıya güveniyorum ama konu oraya intikal edemiyor. Tam bürokrasi devletiyiz. Ne diyeyim? Olayları arka planda çevirip yönlendiren ilçe-MEM'den de öteki tarafta hakkımı alacağım zerresine kadar.

Yargıya güvenmeni tavsiye etmem yargı aleyhinizde karar çıkarabilir. Yargı gerçek anlamda işlemiyor kim kurnazsa o kazanıyor.

Hocam ben de buna çok üzüldüm. bu MEM'ler varya hepsi de aynı. Ne yaptıkları işten haberleri var, ne kanundan kuraldan. Sizin maaş karşılığını doldurup doldurmadığınıza bakmışlar, ulen formatörün maaş karşılığı mı olur. Haberleri yok formatörlüğün veya BTR'nin ne olduğundan nasıl çalıştığından. Yıllardan beri öğretmene nasıl muamele ediyorlar "maaş karşılığına bakalım doluyor mu, ona göre görev alabilir veya alamaz" Bunlar bizi de aynı kefeye koyup sizin de dediğiniz gibi laf ebeliği yaparak işi üçkağıta getirmişler. Peki sizin avukat bunların üçkağıtını ortaya çıkaramıyor mu. Yani söylenecekleri bazen açık açık söylemek kâr etmiyor, sizin avukat bunu onların (mahkemenin) anladığı dilden söyleyebilir diye düşünüyorum. Bir de bu sendika vukatı mıydı? Sendika ne diyor bu sonuca? :verymad:

Ama sizi hakkınızı hukuk yoluyla aradığınız için tebrik ederim. :alkis:

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam ben de buna çok üzüldüm. bu MEM'ler varya hepsi de aynı. Ne yaptıkları işten haberleri var, ne kanundan kuraldan. Sizin maaş karşılığını doldurup doldurmadığınıza bakmışlar, ulen formatörün maaş karşılığı mı olur. Haberleri yok formatörlüğün veya BTR'nin ne olduğundan nasıl çalıştığından. Yıllardan beri öğretmene nasıl muamele ediyorlar "maaş karşılığına bakalım doluyor mu, ona göre görev alabilir veya alamaz" Bunlar bizi de aynı kefeye koyup sizin de dediğiniz gibi laf ebeliği yaparak işi üçkağıta getirmişler. Peki sizin avukat bunların üçkağıtını ortaya çıkaramıyor mu. Yani söylenecekleri bazen açık açık söylemek kâr etmiyor, sizin avukat bunu onların (mahkemenin) anladığı dilden söyleyebilir diye düşünüyorum. Bir de bu sendika vukatı mıydı? Sendika ne diyor bu sonuca? :verymad:

Sendikaya daha bildirmedim durumu.

Avukat durumu ortaya çıkaramıyor mu demişsin de durum zaten açıkça ortada. Dilekçeyi sendikanın avukatı ile yazdık. Adamlar dediğim gibi resmen 3 maymunu oynamışlar. Kimi kime şikayet edeceksin?

müdürün bağlantısı çok sanırım
üzüldüm hocam adınıza
sanırım çok uğraştıracaklar ama yılmayın bence

eemree' Alıntı:
müdürün bağlantısı çok sanırım
üzüldüm hocam adınıza
sanırım çok uğraştıracaklar ama yılmayın bence

Şimdi itiraz dilekçesi yazıyorum. Her şey kesin ve net ortada iken kaymakam yine de izin vermez ise kaymakam hakkında da görevini kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağım. İş büyüyecekmiş. Büyürse büyüsün. Neyden korkacağım ki?

Hocam bence önce EBS'ye üye ol dilekçeyi tekrar ver. Sonra her şey çözülecek konu kapanacaktır. Müdür size karşı çok sevecen olacaktır. Eline net deliller geçirinceye kadar EBS'de dur sonra İstifa eder belgelerini basına verirsin.

hamur07' Alıntı:
Hocam bence önce EBS'ye üye ol dilekçeyi tekrar ver. Sonra her şey çözülecek konu kapanacaktır. Müdür size karşı çok sevecen olacaktır. Eline net deliller geçirinceye kadar EBS'de dur sonra İstifa eder belgelerini basına verirsin.

Zaten EBS'de idim ve EBS bana dediki karşı tarafta bizim sendikaya üye. O yüzden sana yardımcı olamayız.

Türk-eğitim-sen ise kendisine üye bile olmadığım halde avukat tahsis etti ve yardımcı oldular.

Hala EBS üyesiyim. Sırf mahkemenin başlamasını bekliyorum ve avukatı ona tahsis ettiklerinde başkanın karşısına çıkıp diyeceğim ki: Hani karşı taraf da bize üye deyip avukat tahsis edemeyiz demiştiniz. Niçin ona avukat tahsis ediyorsunuz madem?

Sonra TES'e geçerim zaten. Zor günümde yardımcı olanın yanında olurum. Zor günümde sırtımdan vuranın değil.

hoacm anlattığınıza göre somut art niyet delilleri yok.Üstü kapalı laf göndermeleri var ayrıca da sizin dosyalarınızı kontrol etmesi görevleri arasında olan bir kimsenin dosyalarınızı kontrol etmesini art niyetli olarak inceledi diye şikayet etmeniz aleyhinize olur çünkü siz kendinizi ele veriyorsunuz yani benim eksiklerim var beni bu yüzden kontrol ediyor demiş gibi oluyorsunuz. Olayı uzatmayın çünkü somut deliliniz yok ve yargı somut delillere göre bakar. Kendi pencerenizden baktığınız gibi onların da o pencereden bakmasını beklemeyin siz 3.bir şahıs olarak siz bu olayda nasıl bir delil arasınız onu düşünün ve öyle hareket edin.Bu sizi eleştirmek için değil objektif bakmanız gerektiği için söylüyorum. Hakim arkadaşlarım var onların bakış açısını az çok bildiğim için söylüyorum.

halk' Alıntı:
hamur07' Alıntı:

Zaten EBS'de idim ve EBS bana dediki karşı tarafta bizim sendikaya üye. O yüzden sana yardımcı olamayız.

Türk-eğitim-sen ise kendisine üye bile olmadığım halde avukat tahsis etti ve yardımcı oldular.

Hala EBS üyesiyim. Sırf mahkemenin başlamasını bekliyorum ve avukatı ona tahsis ettiklerinde başkanın karşısına çıkıp diyeceğim ki: Hani karşı taraf da bize üye deyip avukat tahsis edemeyiz demiştiniz. Niçin ona avukat tahsis ediyorsunuz madem?

Sonra TES'e geçerim zaten. Zor günümde yardımcı olanın yanında olurum. Zor günümde sırtımdan vuranın değil.
işler bu aşamaya geldikten sonra geri dönmek olmaz...
yolunuz açık olsun.
ayrıca,
sendikanızın bu tutumunu çok yanlış buluyorum.

halk' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:

Sendikaya daha bildirmedim durumu.

Avukat durumu ortaya çıkaramıyor mu demişsin de durum zaten açıkça ortada. Dilekçeyi sendikanın avukatı ile yazdık. Adamlar dediğim gibi resmen 3 maymunu oynamışlar. Kimi kime şikayet edeceksin?

Geçmiş olsun hocam ama kusura bakma ama sende de hata var... Hala orada durduğun hata. Sen söylemesen de zaten sendikanın haberi vardır sonuçta sen onların üyesi bir Müdürü şikayet ettin... Adamlar için öğretmen sadece piyon önemli olan idareciler. İdarecileri kullanarak öğretmenleri üye yapıyorlar ve öğretmenlerin sırtından yetki kazanıyorlar, olan bu... Biran önce sendikanı değiştir sonra tekrar harekete geç. Yoksa dediğin gibi "Kimi kime şikayet edeceksin!"

Şimdi bölge idare mahkemesine başvurmam gerekiyormuş.

1. Bölge idare mahkemesinin böyle durumlarda tavrı genelde kaymakamla paralel mi olur? Yoksa bir ümit soruşturma izni verebilir mi?

2. Bölge idare mahkemesi soruşturma izni verirse kaymakamın o izni tekrar bozmaya selahiyeti var mı?

hocam açık ve net söylüüyorum mahkemedeki hakim kaymakamın cemaatine bağlı bi elemansa ordan hayır bekleme.ülkemizdeki adalet yapısı malesef şu anda bu halde

kararlı tutumunuzu tebrik ediyorum.ben sizin kadar olmasada ciddi bi savaş verdim ilçe mem ve il mem ile.sonunda ben kazandım.o yüzden yılmayın.banada baskı yapıldı mobing uygulandı fakat yinede yılmadım.Yılmayın Allah haklının yanındadır

bahhele' Alıntı:
hocam açık ve net söylüüyorum mahkemedeki hakim kaymakamın cemaatine bağlı bi elemansa ordan hayır bekleme.ülkemizdeki adalet yapısı malesef şu anda bu halde

kararlı tutumunuzu tebrik ediyorum.ben sizin kadar olmasada ciddi bi savaş verdim ilçe mem ve il mem ile.sonunda ben kazandım.o yüzden yılmayın.banada baskı yapıldı mobing uygulandı fakat yinede yılmadım.Yılmayın Allah haklının yanındadır

bahhele hocam acaba sizin tam olarak nasıl bir sorununuz vardı ve nasıl çözdünüz, hangi yolları takip ettiniz, yani mahkeme yoluyla mı yoksa İle vesaire dilekçe vererek mi? Bizlere yol göstermesi açısından soruyorum. Biraz açıklayabilir misiniz?

Hocam siyasi görüşünden dolayı senden pek hazetmiyorum ama umarım hakkında hayırlısı olur. Hepimizin başına gelebilecek bir olay ve sizi tebrik ediyorum hakkınızı aradığınız için.

AKADEMİA' Alıntı:
bahhele' Alıntı:

bahhele hocam acaba sizin tam olarak nasıl bir sorununuz vardı ve nasıl çözdünüz, hangi yolları takip ettiniz, yani mahkeme yoluyla mı yoksa İle vesaire dilekçe vererek mi? Bizlere yol göstermesi açısından soruyorum. Biraz açıklayabilir misiniz?

hocam benim meselem forumda an be an mevcut ..konularımdan bakabilirsiniz.başlık "Bakanlığa sorulmak üzere dilekçe yazmak istiyorum" ...dilekçeyle hallettim baktılar gördüler ciddiyim iş mahkemeye gidecek halloldu

Sonuç: Mobbing soruşturmasına kaymakamlık izin vermedi. Bölge idare mahkemesine başvurdum onlar da soruşturmaya yer olmadığına diye hüküm verip red ettiler. Bakalım sonraki aşama neresi. Anayasa mahkemesi diyen var, danıştay diyen var, yargıtay diyen var, avrupa insan hakları diyen var. Araştırmam lazım biraz.

Arkadaşlar üst mahkeme olan ağır ceza mahkemesinden de soruşturma izni çıkmadı. Tebliğatta kendisinin daha üstü olan herhangi bir mahkemeye de işaret edilmemiş. Yani iç hukuk yolları bitti mi acaba?

Bundan sonra nereye başvurmam gerekir, danıştay, yargıtay ya da anayasa mahkemesi?

Bildiğim kadarı ile bir davada iç hukuk yolları bitince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru da bulunabiliyorsunuz fakat benim mesele dava bile olamadan daha soruşturma izni verilme aşamasında akamete uğradı. AİHM bu dosyayı kabul eder mi acaba? Çünkü dava değil, soruştuma izni verilmeme aşamasında kalmış bir durum.

Geri