Mobbing davasını kazanırsam...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir süredir forumda bu konuda yazıyorum, meşgul ve rahatsız ediyorsam kusura bakmayın. Ama forumda bu konuda da bir bilgi ve yazı birikiminin olması açısından da bu yazılanlar faydalı olacaktır.

Tarafıma yapılan usülsüz çifte BTR görevlendirmesini kabul etmediğim için evrak incelemelerinden uyarma cezası verildi ve mahkemeye başvurmak için 60 günüm var. Mahkemede "uyarmayı kaldırma" için yada "hem uyarmayı kaldırma hem de mobbing" için dava açabilirim.

Bu konudaki niyetim müdürün kulağına gitmiş ve bugün yaklaşık bir buçuk saat oda da görüştük. Söylediği şey senin de tespit ettiğimiz eksiklerin var demek oldu. temel de 8 nokta var sıraladığı. Her biri geçmişe yönelik ve uyarı-kınama veya biraz daha ağırını netice verebilecek cinsten.

Şimdi 1 tl tazminatlı mobbing davası açsam olayı belgelerle ve şahitlerle delillendirip kazanabilirim gibi duruyor. Ama dava sonrası onu başka kuruma vermezlerse hala başımda amir olarak kalırsa o zaman gör sen mobbing'in alasını. Bugün söyledi zaten şu andan itibaren tamamen takipte ve kayıt altındasın diye. Geri adım at, uğraşma diyenleriniz olabilir ama bir kere kılıçlar çekildi ve tarafıma haksız yere verilen cezayı dava açarak kaldırtmak istiyorum. Emsal dava ülkemizde pek olmamış sanırım. Ya da genelde özel sektör davaları var. Diyeceğim o ki: Davayı kazanırsam rahata erer miyim, daha büyük bir iş mi almış olurum? Ya da davayı kazanamaz isem?

Hocam işini yap, zamanında gel zamanında git, işin dışında hiç bir şey ama hiç bir şey yapma. İşleride slow modda yap.

Hocam Allah sabır versin inşallah.... mahkeme ile hakkını alrısın alamazsın bilemem, ama sana şöyle bir önerim var;
Alttan alma, dik dur ama dikleşme, haklarını ve görevlerini bildiğini göster, onların elinde kozlar varsa senin de muhakkak kozların var, sen de onları takip et, açıklarını not al sakın olaki bulduğun açıkları söyleme ya da güvensen bile birilerine anlatma, dik dur ama onlara karşı da bir plan hazırlığında olduğunu belli etme hatta ve hatta bazı ufak geri çekilmeler yap hatta çekinmiş tırsmış gibi görün ve onları rahatlat.Onlar kendilerine güvensin ve seni korkuttuklarını düşünsünler ve daha rahat hareket etsinler ve onları sıkı sıkıya belli etmeden takip et ve eline en büyük fırsatı verdiklerinde artık canlarını burunlarına getirme fırsatı gelmiştir.

görevin bellii onun dışında hiç birşey yapma..bazı şeyleri kendi lehinde delil olarak kullan...mesela sen formatör ya da btr ike sana nöbet verilmiş ise onu belgelendir..buna benzer bir çok şeyde onların açığını bulabilirsin

Arkadaşlar mesele açık arama işi değil. Açık zaten ortada delili ile var. Ben aslen açık arayan birisi değilim ve idarecilerin de öğretmenlerin de her türlü işi aksatması, açığı illaki bir şekilde olacaktır. Ama haksız görevlendirmeyi kabul etmediğim için diğer taraftan açık bularak sicilime işlemeleri hoş olmadı. Bununla ilgili şahidim de var evrak delilim de. Normalde hep affetme ve hoşgörü taraftarıyımdır ama tüm uyarılarıma, savunmamda bunları belirtmeme rağmen sicilime işleme kararlarından vazgeçmemeleri ve gözümün içine baka baka bunu yapmış olmaları, bir de "kusura bakma" moduna girme değil de zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışmasını sanırım gururum için değil ama izzet-i nefsimi (Allah'ın bahşettiği insaniyet onurumu) korumak adına affetmemem gerekiyor. Bu durumda hakkımı aramamak sanırım hakka karşı bir haksızlık olacaktır.

Mahkemeyi kazanamaz isem neler olur? Ya da kazanmam durumunda onu başka yere verirler mi? Ya da komple idarecilikten mi olur?

Hocam sedikaların web siteleri üzerinden derdini anlat belki ordan bir yol gösterilir.

hocam delimisin mobbing davası baya var açılan ilk ve tek diyon,adam sana takiptesin demiş uyarıyı vermiş kınama verebilse onuda verecek en az kılıçları çekki onu onun bir tarafına girebilecek bişey olduğunu anlasın yoksa bir bakmıssın bir açık daha ondan sonra uğraş,yalvarma yakarma,hocam adam sana tavrını net olarak ortaya koymuş zaten anlaşmak istese hocam gel otrup konuşalım derdi ama tatlılıkla halletmeye bak.

Mobbing davasının içeriği ile tazminat davasının içerikleri farklıdır.
Mobbing konusundaki şikayetlere idare mahkemesi, tazminat konusundaki şikayetlere hukuk mahkemeleri bakar.
İdare mahkemeleri davaya dosya üzerinden bakar duruşmalı değildir dolayısıyla sunacağınız belgeler önemlidir.İdarenin her yaptığı yanlış eylemi de mahkemeler mobbing olarak değerlendirmeyip kusur olarak da karara bağalaybilirler.
Belgeleriniz sağlam ise sonuç alabileceğinize inanıyorsanız dava açın dava sonucuna göre tazminat davası da açabilirsiniz.
Ancak dava sonucunun aleyhinize olması durumunda mahkeme masrafları tarfınıza kalır; karşı tarafın size tazminat davası açma hakkı doğar.
Dava açıldıktan sonra müfettiş incelemesi sonucu siz veya idarecinizin tedbiren görev yeri değiştirilebilir.(dava sonuçlanıncaya kadar)

Bu konuda bütün sendikaların hukukcuları gayet başarılı öncelikle onlardan görüş almalısınız

melih444' Alıntı:
Mobbing konusundaki şikayetlere idare mahkemesi, tazminat konusundaki şikayetlere hukuk mahkemeleri bakar.
İdare mahkemeleri davaya dosya üzerinden bakar duruşmalı değildir dolayısıyla sunacağınız belgeler önemlidir.İdarenin her yaptığı yanlış eylemi de mahkemeler mobbing olarak değerlendirmeyip kusur olarak da karara bağalaybilirler.
Belgeleriniz sağlam ise sonuç alabileceğinize inanıyorsanız dava açın dava sonucuna göre tazminat davası da açabilirsiniz.
Ancak dava sonucunun aleyhinize olması durumunda mahkeme masrafları tarfınıza kalır; karşı tarafın size tazminat davası açma hakkı doğar.
Dava açıldıktan sonra müfettiş incelemesi sonucu siz veya idarecinizin tedbiren görev yeri değiştirilebilir.(dava sonuçlanıncaya kadar)

Bu konuda bütün sendikaların hukukcuları gayet başarılı öncelikle onlardan görüş almalısınız

Melih bey;
Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum. Her bir kelimesi cevher. Davalı kişi ile aynı sendikadanız ve sendika avukatı mobbing davası masrafının sendika tarafından karşılanamayabileceğini söylüyor.

1. Dava sonucu eğer aleyhime olursa masraflar yaklaşık ne kadar olur?
2. Dava sonucu müfettiş incelemesi idare mahkemesi bünyesinde mi meb bünyesinde mi yapılır? Meb bünyesinde olursa yeterince adil olunabileceğini sanmıyorum. Yalnız mahkeme bünyesinde olursa daha adil olur.
3. Dava yaklaşık ne kadar zamanda sonuçlanır?
4. Dava sonucu kazanırsam ve davalı başka kuruma verilmez ise halim ni'colur? :lol:

hocam,
ne mahkemesi,
ne davası!...
boşverin siz,
en iyisi,
aldığınız cezanın uyarı ile kaldığına şükredin.

baksanıza,
yok "kaybedersem masraflar ne olur, ne kadar olur",
"kazanırsam onu başka kuruma vermezlerse ne olur!",
yok "dava ne kadar sürer!"...

hiç uğraşmayın en iyisi,
dertsiz başınıza da dert almayın.

keza,
baksanıza kendiniz bile emin değilsiniz haklı olduğunuza ve hesap kitap derdindesiniz,
hakkınızı savunmak, (sizin ifadelerinzle:"izzet-i nefsimi (Allah'ın bahşettiği insaniyet onurumu)") korumak için her şeye değmez mi sizce!...

ismailt' Alıntı:
Hocam Allah sabır versin inşallah.... mahkeme ile hakkını alrısın alamazsın bilemem, ama sana şöyle bir önerim var;
Alttan alma, dik dur ama dikleşme, haklarını ve görevlerini bildiğini göster, onların elinde kozlar varsa senin de muhakkak kozların var, sen de onları takip et, açıklarını not al sakın olaki bulduğun açıkları söyleme ya da güvensen bile birilerine anlatma, dik dur ama onlara karşı da bir plan hazırlığında olduğunu belli etme hatta ve hatta bazı ufak geri çekilmeler yap hatta çekinmiş tırsmış gibi görün ve onları rahatlat.Onlar kendilerine güvensin ve seni korkuttuklarını düşünsünler ve daha rahat hareket etsinler ve onları sıkı sıkıya belli etmeden takip et ve eline en büyük fırsatı verdiklerinde artık canlarını burunlarına getirme fırsatı gelmiştir.
entrika, komplo, kumpas,...
iki yüzlülük, riyakarlık, sinsilik, içten pazarlıklılık,...

hukuk yolları dururken arkadaşın verdiği akla bakar mısınız!...
nerde dürüstlük, nerde doğruluk, nerde delikanlılık...

hocam,
affınıza sığınarak sormak istiyorum:
cemaatten misiniz!...

ayrıca,
bütün önerilerinizi yerine getiren kişi, "dik dur ama dikleşme" tavsiyenize uymuş mu oluyor!...

oyungezer' Alıntı:
teksen' Alıntı:
hocam,
cemaatten misiniz!...
Bu ne çirkin bir laf hocam. Ayıptır. Cemattense ne olur, değilse ne olur. Basitleşmeye gerek yok.
niye öyle olsun ki.
hata yapmak, ya da saydığım yollara başvurmak,
sadece, cemaatten olmayanlara mahsus şeyler mi?
yanlış yapmak herkese mahsus.
cemaattekiler böyle şeyler yapmaz mı demek istiyorsunuz!

ayrıca şuraya takıldım:
teksen' Alıntı:
ayrıca,
bütün önerilerinizi yerine getiren kişi, "dik dur ama dikleşme" tavsiyenize uymuş mu oluyor!...

teksen' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
teksen' Alıntı:
hocam,
cemaatten misiniz!...
Bu ne çirkin bir laf hocam. Ayıptır. Cemattense ne olur, değilse ne olur. Basitleşmeye gerek yok.
niye öyle olsun ki.

ayrıca şuraya takıldım:
teksen' Alıntı:
ayrıca,
Tabi hocam. Cemaatekiler hata yapmaz? Tövbe et bence. Yoksa zinhar lanetlenirsin. Günah, siz normal insanlara özgü bir şey. :? (Kavram karmaşası yaratmaya çalışma. Ne dediğini, söyledğinden ne anlaşılması gerektiğini çok iyi biliyorsun bence.)

Hocam durumunuzun ne olacağı tamamen sizin yapınıza bağlı, benim sinirlerim sağlam hayrımı koruyacak kadar şerrim var sonucu olumsuz olsa da denemiş olurum hiç değilse vicdanım rahatlar diyorsanız hiç durmayın çünkü
1: Şahitlerim var diyorsunuz ama ne kadarı müdürle kötü olmayı göze alabilir asla şahitlere güvenip yola çıkmayın emsal bir davada şahitin en yakın arkadaşının aleyhine şahitlik yaptırtıldığı da olmuştur
2:Müdür arkası sağlam olabilir yarın birgün soruşturma için gelen müfettişlerle müdürünü aynı restourantta yemek yerken görebilirsin hatta müfettiş savcı hakim herneyse adamının köylüsü akrabası çıkabilir böyle bir durumda kendi kalene gol atmış olursun
3:Müdür çirkefin önde gideni olabilir başka okula gönderilse dahi(ki zor bir ihtimal) gelen müdürü doldurur senin her gittiğin okulun müdürünü idaresini doldurur idareciler çok yapar bunu rehber öğretmeninin tayini çıkar canım gidiyomusun vah tüh deyip peşinden sana sorunlu bir tip yolluyorum ben baş edemedim bir de seni görelim sözünü geçirebilecekmisin diyenlerini gördüm.
4:Böyle bir süreçte okuldaki öğretmenleri sana karşı dolduracaktır, düne kadar sana müdürü kötüleyen hocam senin psikolojin bozukmuş hocam sen geçimsizmisin gibi söylemlerde bulunacaklar yüzüne karşı öğretmenler odasında ben olsam şunu yapardım bunu yapardım diyenler sen de amma problemlisin müdürümüz dört dörtlük diyeceklerdir müdürün yanında bu dördünü de görmüş yaşamış biriyim zira.
Tüm bunlarla beraber hiçbirşey yapmazsan da hep ezik güçsüz hissedeceksin kendini, vicdanın hiç rahat olmayacak aynı sıkıntıyı bir başkasına daha yaşatırsa bu müdür, keşke şansımı deneseydim diyebileceksin. Aynı zamanda öbür dünyada soracaklar sana bir hadisde olduğu gibi "Ey kulum orada niçin sustun, Ya Rab korktum , Korkman gereken kişi ben değilmiydim ki" diyecekler sana. O yüzden oturup saatlerce düşünüp doğru hareketi sen kendin belirleyeceksin, bu adama gıcık olan bu süreçte sen fark etmeden senin adınla seni maşa gibi kullanacak adamlar da olacak. "Şube müdürüne gibip müdürün bütün açıklarını fitleyip de sizin müdür şube müdürü nerden biliyo diye düşünürken valla şuan tek düşmanınız BT öğretmeni olsa olsa o fitlemiştir deyip boğaya kırmızıyı gösterenler de olacak. Olacak da olacak...

oyungezer' Alıntı:
teksen' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
teksen' Alıntı:
hocam,
cemaatten misiniz!...
niye öyle olsun ki.

ayrıca şuraya takıldım:
teksen' Alıntı:
ayrıca,
Tabi hocam. Cemaatekiler hata yapmaz? Tövbe et bence. Yoksa zinhar lanetlenirsin. Günah, siz normal insanlara özgü bir şey. :? (Kavram karmaşası yaratmaya çalışma. Ne dediğini, söyledğinden ne anlaşılması gerektiğini çok iyi biliyorsun bence.)
anladığınıZA sevindim hocam,
anlaşılmak çok güzel.
saygılar...

teksen' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
teksen' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
teksen' Alıntı:
hocam,
cemaatten misiniz!...
niye öyle olsun ki.

ayrıca şuraya takıldım:
teksen' Alıntı:
ayrıca,
anladığınıZA sevindim hocam,
anlaşılmak çok güzel.
saygılar...
Ah sizin şu anlaşılma takıntınız yok mu..?
Benden size gelsin @teksen hocam. (art niyet yok. sadece müzik)
http://www.youtube.com/watch?v=Jxi6-W0Chlk

teksen' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

hocam,
cemaatten misiniz!...

ayrıca,

İki yüzlülük-sinsilik-içten pazarlık;
düşman olarak tanımladığının yüzüne gülmek onunla iyi geçinmek ve arkasından da onu hataya sürükleyip kazdığın kuyuya düşürmeye çalışmaktır.

Ben ise, işine devam et onların da kusurlarını takip et.. Her hareketlerini her yanlışlarını kayıt altına al dedim.

Maalesef iki mısra, iki yazı paylaşmakla alim-bilgin olunsaydı................. :)

ekleme:
beni iki yüzlülükle itham edip kelimeleri manipule ederek, itham ettiğin kelimeleri bana yapıştırıp sonra da bana cemaatçimisin diye sorup bunu kabul ettirerek kamu oyuna işte cemaatçiler böyle demeye çalışmak.....

Hocam az bilen çok yanılır...İdeolojiyi bırak, Allah'tan gerçekleri öğretmesini Murat et...İdeolojini pekiştirecek dezenformasyon öğrenmeyi talep etme Mevla'dan (c.c)

Sana kardeş tavsiyesi.....

açın davanızı hocam , hiç bir şey sizin kişiliğinizden önemli değil. siz açın kazanın müdür düşünsün.. sicilinize işlenecekler işlensin sicilin bir işe yaradığımı var bu ortamda.

ismailt' Alıntı:
teksen' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

hocam,
cemaatten misiniz!...

ayrıca,

düşman olarak tanımladığının yüzüne gülmek onunla iyi geçinmek ve arkasından da onu hataya sürükleyip kazdığın kuyuya düşürmeye çalışmaktır.

Ben ise, işine devam et onların da kusurlarını takip et.. Her hareketlerini her yanlışlarını kayıt altına al dedim.

Maalesef iki mısra, iki yazı paylaşmakla alim-bilgin olunsaydı................. :)

ekleme:
beni iki yüzlülükle itham edip kelimeleri manipule ederek, itham ettiğin kelimeleri bana yapıştırıp sonra da bana cemaatçimisin diye sorup bunu kabul ettirerek kamu oyuna işte cemaatçiler böyle demeye çalışmak.....

Hocam az bilen çok yanılır...İdeolojiyi bırak, Allah'tan gerçekleri öğretmesini Murat et...İdeolojini pekiştirecek dezenformasyon öğrenmeyi talep etme Mevla'dan (c.c)

tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam,
sağolun...

Bence haklıysan sonuna kadar git, belki sıkıntı yaşarsın ama haklıysan mutlaka birileri seni anlar ve kazanan sen olursun.

teksen' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
teksen' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

hocam,
cemaatten misiniz!...

ayrıca,

ekleme:

tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam,
sağolun...

Allah senden razı olsun hocam ne demek birbirimiz uyarmalıyız sen de beni uyardığın için sağol. Belirginleştiğin kelimeleri şimdi dışarıdan tekrar okudum da düşündüklerimi yazarken farklı anlaşılacak seviyede sert olmuş.Sanırım arkadaşa yapılanlar karşısında biraz hiddetlenmiş ve kendime yapılanlarla karşılaştırıp aşırı öfkeyle yazmışım.Ama yazdıklarımda kastım çivi çiviye söker aklını kullanırsan daha iyi söker diye düşünerek yazmıştım.Düşündüklerimi biraz sert ifade etmişim haklısın ama senin kelimelerin çok ağır olmuş bir de bunu benim şahsıma yöneltmen gerekirken bir topluluğa maal etmeye çalışman hoş olmamış... :wink:

Adalet peşinde

Genç bir hâkim, bir Anadolu kasabasına atanır, mahkemedeki en çok dosya “arazi” davalarındadır, hemen her yerde olduğu gibi...
Herkes birbirinden şikâyetçidir.
“O benim arazime tecavüz etti”
“Asıl o benim tarlamdan çaldı!”
Kadastro olmadığı için kimin arazisi kimindir, belli değil, bir avuç toprak için insanlar bile öldürülür.
Anlaşmazlıklar mutlaka mahkemeye gider, hâkimlere görev düşer.
Genç hâkim de o gün “keşfe” gidecektir, yani görecek, bakacak, “kavak ağacının sağında, derenin üçüncü kıvrımının solunda” diye başlayan ve dedesinden duyduklarını anlatan şahitleri dinleyecektir.
* * *
Hava, sıcak boğucu, ter içinde kalmışlardır.
Hayır hayır araçları arıza yapmamıştır, çünkü fedakar “katırların” öyle kötü huyları yoktur!
Sonunda ihtilaflı araziye varırlar, hâkim, kâtip, mübaşir...
Hâkim ceketini çıkarıp terini silerken, davacıya sitem eder:
“Bir karış toprak için bizi buralara getirdin, bari zararını biz karşılasaydık.”
Davacı dinlenir:
Hâkim bey ben parasında, pulunda değilim, hak, hukuk, adalet peşindeyim!

Genç hâkim mesleğinin ilk dersini alır!
Bu ders hayatın içindendir, hayatın ta kendisidir.
http://gundem.milliyet.com.tr/adalet-pe ... efault.htm

halk' Alıntı:
melih444' Alıntı:

Melih bey;
Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum. Her bir kelimesi cevher. Davalı kişi ile aynı sendikadanız ve sendika avukatı mobbing davası masrafının sendika tarafından karşılanamayabileceğini söylüyor.

1. Dava sonucu eğer aleyhime olursa masraflar yaklaşık ne kadar olur?
2. Dava sonucu müfettiş incelemesi idare mahkemesi bünyesinde mi meb bünyesinde mi yapılır? Meb bünyesinde olursa yeterince adil olunabileceğini sanmıyorum. Yalnız mahkeme bünyesinde olursa daha adil olur.
3. Dava yaklaşık ne kadar zamanda sonuçlanır?
4. Dava sonucu kazanırsam ve davalı başka kuruma verilmez ise halim ni'colur? :lol:
1.Dava sonucu masraflar 500 tl ile 1500 tl arasında değişiyor yanılmıyorsam
2.Müfettiş incelemesi dava sonucunda , davayı öğrendikten sonra idare tarafından başlatılır ve bağlayıcı bir karar almazlar genellikle , tedbir kararı önerebilirler (kurumlarınızın geçici olarak değiştirilmesi gibi)
3.Bir yılın üzerinde bir zamanda sonuçlanacağını ancak tahmin edebilirim , burası Türkiye
4.Davayı kazanmanız halinde idari soruşturma zaten açılır ve bitirilir ve kuvvetle muhetemel ceza verilir (idarecilik görevlerinin üzerinden alınması , başka bir kuruma verme , maaş kesintisi, kademe durdurulması..... )
Olsılıklara göre halinizin nice olacağına siz karar verin
Bir de davayı kaybettiğiniz durumda olasılıkları değerlendirin

Siz bu konuda herhangi bir şikayette bulundunuz mu? Kurumunuza veya bir üst kurumunuza.

hocam daha geçenlerde bir müdür arkadaşa mobbing den maaş kesim cezası verildi....müdür bayan öğretmen arkadaşa bağırıyor bayan arkadaşta bimere yazıyor müfettişler gelip olayı inceliyor ki olay doğru çıkıyor ve maaş kesim cezası veriliyor.

sen de eğer kanıtlayabilirsen ceza aldırırsın valla dik dur ama kozun sağlam olsun.

Geri