mobbing

Kodla Büyü

melissa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okul müdürüm çok fazla mobing uyguluyor.yemk saatlerime bile angarya koydu.öğlen tüm okul öğretmen ve öğrencilerin yemek yediği saattte ben yemek yiyemiyorum.benim bt sınıfında beklememi istiyor.bt sınıfı öğlen 12.35 ve 13.20 saatleri arasında açık tutulacakmış.Görev tanımımızda bu uygulama varmı acaba.,???Akıllı tahtaların anahtarla kapatmayan öğretmenlere kızmamı istiyor ve sorumlu tutuyor.tecrübeli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.
Saygılarımla,

hocam ne yapabilirim ki.;?üstüme düşen bütün görevlerimi yapıyorum gene yaranamıyorum malesef.öğle tatilinde açmak zorundamıyız bt sınıfını bana resmi yazı verdi dayanağım olursa itiraz ediceğim bu konuda yardım rica ediyorum

yardım rica ediyorum.bt sınıfını öğle tatilinde açma zorunluluğumuz varmı.?çalışma saatlerimiz nedir.??

okulunuzda ne zaman ders varsa o zaman senin görevin başlar öğlen sabahki ders ne zaman bitiyosa senin vazifen de biter. öğleden sonra ne zaman başlıyosa o zaman başlar ...

Re: Ynt: mobbing

Hocam öğle tatili yemek ve dinlenmek için var. Sizden bu saatlerde kimse çalısmanızı isteyemez. Kapatın labı ögle arasi keyfinize bakın. Müdür israr ederse verin eline anahtarı açsin labi beklesin ögle arasi. Hocam bt il ya da ilce kordinatörünüzle iletisime gecin durumu anlatin

hocam mesai saatleri içerisinde bt sınıflarını açık tutmak yönergesini kendi istediği biçimde algılayıp,çirkin biçimde tüm okulun yemek saatinde kaldıki kütüphane bile kapalıyken bt sınıfının kapısına yazı yazdırıyor.12.35 ile 13:20 öğle saatlerinde öğrenciler bt sınıfını kullanacaktır diye altına da mühür basıp kapıya yapıştırıyor.bu durumda ben ne yapabilirim açık tutmazsam beni için bir cezai yaptırım uygulanabilirmi.?bt rehber öğretmenler müdürlerin keyfi uygulamaları arasında gerçekten yapacakları işleri bile yapamıyorlar malesef.hele ki bir bayan öğretmensen istediği gibi mobbingini uyguluyor.

Hocam ne yazısı Allah aşkına kapat sınıfı çık git bişey derse kendin gel bekle dersin

hocam bana resmi yazı verdi.öğle saatlerinde açık tutulacak diye kapıya yazılar astırdı. :verymad:

bizim yönetmelikte böyle bir şey varmı.?çünkü bende resmi olarak cevap vermek istiyorum.

hocam yukarıda dedim söyledim acilen il merkezinde misiniz ilçe yada köyde misiniz bilmiyorum ama acilen Bt il kordinatörünüzle irtibata geçin.

Hem olmayan birşeyin resmi yazısı olmaz. Kendi göstersin resmi yazıyı nerede yazıyormuş öğle arası labın açık olduğu. İllede açık tutulacaksa gelsin kendi beklesin. Bırakın inceldiği yerden kopsun bırakın soruşturma açsın açabiliyorsa. Açsın ki rezil olsun. Çünkü siz %100 haklısınız.

Hocam Doğru Derse girmediğiniz zaman Bt sınıfını açık tutarsınız ama Normal Ders Saatleri içerisinde.Zaten o yüzden ekeders alıyoruz.Görevlendirmelerimizde de böyle yazıyordu.Ama Öğle arası buna dahil değil.Zaten öğle arası böyle bir zorunluk olması akla mantığa aykırı.Siz nasıl yemek yiyeceksiniz.İhtiyaçlarınızı gidereceksiniz.Dinleneceksiniz.

Nerde olursanız olun arayın İL EBİTEFOYU Durum böyle böyle diye anlatın.Zorunlu olup olmadığını öğrenin.Ben takıldığım yerde ikileme düşünce ilçeyide değil direk ili arıyıp soruyorum.bence sizde öyle yapın

adama bak ya, bu idareciler korktuğunu görmesinler hemen ego tatminine başlıyorlar, hocam hiçbirşey yapamıyorsan btr yi bırak her işine teknik servis çağırıp para verince kuzulaşır.

Sevgili arkadaşlarım ego tatminini daha çok bayan öğretmenler üzerinde mobbing yaparak uyguluyor malesef.her gelen öğretmen en fazla 2 yıl çalışıp baskılara dayanamayıp kaçıyor malesef.bu çok üzücü.Bu arada İstanbul merkezde görev yapıyorum.2 yıldan uzun kalan 1 tane öğretmenimiz var oda 35 yıllık öğretmen,benim raporlu olduğum gün idarecileri toplayıp göya toplantı yapmış,eksikler tespit edildi diye elime yazı verdi.akıllı tahtalar öğretmenler tarafından kilitlenmiyormuş bnun sorumlusu benmiş.her sınıftan 2 muhbir öğrenci görevlendirip,tahtayı kilitlemeyen öğretmenleri muhbir öğrenciler vasıtasıyla tesbit edip o öğretmenlere yaptırım uygulayacakmışım bunu yapmadığım içinde suçlu benim.öğle tatilinde bt sınıfı açık olacak.boş ders saatinde yemek yiyecekmişim.yani erken saatte tek başına yemek yemeye ve arkadaşlarımla irtibatımında koparılmaya çalışıyorum.Akıllı tahtaların kupları kırılmış,sorumlusu benmişim.bunun gibi bir sürü madde anlıyacağınız.4 yılını dolduran müdürlerin yerleri değişecek diye duyuyoruz.?bütün 4 yılını dolduran müdürler mi değişecek yoksa çalışmayan müdürlermi.?öğretmenlere kan kusturan müdürler ne olacak.bütün bu mobbinglere magdur kalmamı ana sebebi kendi çocuğunun dersine girmem ve düşük not alması:)))

melissa' Alıntı:
yardım rica ediyorum.bt sınıfını öğle tatilinde açma zorunluluğumuz varmı.?çalışma saatlerimiz nedir.??
hocam yazdıklarınızı görünce müstehaksınız diyorum. görev tanımlarınızı, çalışma saatlerinizi bilmiyorsanız bu sizin eksikliğiniz.
bt rehber öğretmen çalışma esaslarını ve tereddüte düşülen hususları okursanız aradığınız tüm soruların cevapları mevcut.

Ya arkadaşımız yardım istemiş paniklemiş sizde kendisini yargılıyorsunuz ya da gaza getirip efeleniyorsunuz Allah aşkına yapmayın yaa. Kendisini yargılayan ya da asın kesin diyen arkadaşlar bence daha önce müdürleriyle sıkıntı yaşamamış insanlar.
Hocam birincisi bence bir söz vardır "itle dalaşacağına çalıyı dolaş " diye. LAb.ı birkaç gün aç ama münferit birkaç olayı tutanak altına al, bu birkaç gün bırak yapabilecekleri en üst sınıra çıksın çocuklar sonra müdüre bir dilekçeyle şu şu nedenlerden lab.ın öğle saatlerinde açılması uygun görülmemiştir diye yaz. Çocuğu düşük mü aldı ver sınıfa bir proje ya da zor bir ödev yaparsa yükseltirsin kurtulursun yapamazsa Müdürün durum böyleyken böyle sizin çocuk size hiç çekmemiş anasına çekmiş dersiniz :P :P
Anladığım kadarıyla bayansınız o yüzden didişme sizi yıpratır ilçe koordinatörünü ararsanız duyar şikayet sanar ve iyice çıldırır, atarlanırsanız da aynı şekilde. Eğer pisliğin teki zaten banane diyorsanız çalıyı dolaşın gitsin.

Enterprise' Alıntı:
Ya arkadaşımız yardım istemiş paniklemiş sizde kendisini yargılıyorsunuz ya da gaza getirip efeleniyorsunuz Allah aşkına yapmayın yaa. Kendisini yargılayan ya da asın kesin diyen arkadaşlar bence daha önce müdürleriyle sıkıntı yaşamamış insanlar.
Hocam birincisi bence bir söz vardır "itle dalaşacağına çalıyı dolaş " diye. LAb.ı birkaç gün aç ama münferit birkaç olayı tutanak altına al, bu birkaç gün bırak yapabilecekleri en üst sınıra çıksın çocuklar sonra müdüre bir dilekçeyle şu şu nedenlerden lab.ın öğle saatlerinde açılması uygun görülmemiştir diye yaz. Çocuğu düşük mü aldı ver sınıfa bir proje ya da zor bir ödev yaparsa yükseltirsin kurtulursun yapamazsa Müdürün durum böyleyken böyle sizin çocuk size hiç çekmemiş anasına çekmiş dersiniz :P :P
Anladığım kadarıyla bayansınız o yüzden didişme sizi yıpratır ilçe koordinatörünü ararsanız duyar şikayet sanar ve iyice çıldırır, atarlanırsanız da aynı şekilde. Eğer pisliğin teki zaten banane diyorsanız çalıyı dolaşın gitsin.
değerli hocam çok güzel yazmışsınız dilinize ve yüreğinize sağlık.

ysartemur' Alıntı:
melissa' Alıntı:
hocam yazdıklarınızı görünce müstehaksınız diyorum. görev tanımlarınızı, çalışma saatlerinizi bilmiyorsanız bu sizin eksikliğiniz.
bt rehber öğretmen çalışma esaslarını ve tereddüte düşülen hususları okursanız aradığınız tüm soruların cevapları mevcut.
değerli hocam,görev tanımı mı ve çalışma saatlerini yönetmelikleri,yönergeleri mevzuatı çok iyi biliyorum.bizim bilmemiz bir şey ifade etmiyor malesef.siz haklarınız korudukça tepenizdekiler daha çok sinirlenip tepenize çöküyor.yaptırım güçlerini sonuna kadar zorluyorlar.bizim hiç bir yaptırım gücümüz yok.hep mağdur durumda kalıyoruz.mobbing uygulaması bize yapılıyor.iş verimini düşürtüyor,moraliniz bozulyor,sinirleriniz yıpranıyor,huzurlu çalışamıyorsunuz.adam elinize haklı yada haksız resmi yazı veriyor kenara çekiliyor.siz kendinizi savunacağım ben haklılığımı ispat edicem diye yıpranıp duruyorsunuz.malesef bt rehber öğretmenliği ile ilgili o kadar ucu açık nokta varki her yönden istedikleri gibi çekip kullanıyorlar.çalışma saatlerimiz net olarak 30 ders saati yani günde 5 ders saati gibi net bir şekilde konulsa ve uygulansa bunlar olmıyacak.her müdür işine geldiği gibi yorumluyor ve kullanıyor.biz birbirimize destek olacağımıza( destek olanlara sonsuz teşekkürler bu arada )
size müstehak gibi ağır ithamlarla karşılaşmamız henüz birlik ve beraberlik içerisinde üzülerek olmadığımızı ne yazıkki gösteriyor.biz birbirimize yol göstermezsek,maymun gibi oynatmaya çalışırlar siz ise hep ispat yoluna gitmek zorunda bırakılırsınız.durum bu

http://www.ankaraegitici.net/wp-content ... 55_web.pdf
yapmanız gereken görevler burada var.
ayrıca tereddüte düşülen hususlar 11. madde

11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil),
ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar
doğrultusunda verilebilecektir.

öğlen arası öğretim saati dışındadır. bundan ötürü o saatte görev veremezler.
size resmi yazı verdiler ise zaten elinize düştüler demektir sendikanız ile görüşün angarya iş yaptıramazlar size davacı olun.

ysartemur' Alıntı:
http://www.ankaraegitici.net/wp-content/uploads/belgeler/74155_web.pdf

11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil),
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar

size resmi yazı verdiler ise zaten elinize düştüler demektir sendikanız ile görüşün angarya iş yaptıramazlar size davacı olun.
değerli hocam çok teşekkür ederim.

ysartemur' Alıntı:
http://www.ankaraegitici.net/wp-content/uploads/belgeler/74155_web.pdf

saatleri de dahil),

:idea: :+1:

Konu başlığının açılmasından bu yana 1 haftadan fazla süre geçmiş. Son durum ne acaba :?:

bu nedense bayan öğretmenlere özellikle yapılıyor gibi.Ben de daha bu sene yeni geldiğim okulumda ilk bir ayı çok sıkıntılı geçirdim.Her zaman aynısı oluyor.Benden tamir falan da yapmamı beklediler.Ben de teknik konulardan anlamıyorum servis çağırın dedim.Arkası kesildi isteklerin.Bilmiyorum demek ayıp değil bence, veya görevim değil bu saatte izinliyim diğer öğretmenler gibi demek de gerekir.Yoksa cidden çok üstümüze geliyorlar :((

Geri