Mobil Programlama

Kodla Büyü

hlsgzl

Site Gezgini
s.a arkadaşlar. ben akıllı telefonlarda kullanabileceğimiz bir program yazmak istiyorum. program şu; çoktan seçmeli test yapmak istiyorum. yanlışları, doğruları, sonuçları gösteren bir program. lakin mobil programlama hakkında en ufak bir bilgim yok. bana yardımcı olabilirmisiniz? özellikle nerden başlamalıyım...hepinizin değerli bilgileri ve fikirlerinizi bekliyorum...

hocam aynı fikri düşünmüşüz, ben başladım, java öğreneceksiniz, eclipse veya anroid studio kullanacaksınız.

Hocam android studio kurun öncelikle. Genelde java kullanılır. Programlama bilginiz varsa kolay olur. Hiç yoksa işiniz çok zor. Studionun bileşenlerine aşina olun önce. Sonra türkçe örneklerle uygulama yapın. Mantık oturduktan sonra amacınız için ne lazımsa onu uygulayın. Mesela veritabanı kullanacaksınız zaten. Sqlite...
Bende bilmiyordum ama programlama bilgim vardı. Basit bir program yapıp play store attım 2 sene önce.

Hocalarım eclipse yada netbeans da ben çok uğraştım. Kurması bile ızdırap vallahi. Android studio iyidir. google nin developer platformunda örnek çok. Şunu da belirteyim emulator çok kasar. Telefonunuzu kullanın çalışmalarda.

App inventor Scratch gibi blok yapıını kullanır Android Studio da java bilmeniz lazım. O yüzden App İnventor ile yapın derim.

Geri