Modül değerlendirme Sınavları?

Kodla Büyü

Kayra_Bilal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar modül değerlendirme sınvalarını yaptınız mı?Yaptı iseniz bunları da sene sonu idareye teslim edecekmiyiz..?

modül sınavları ile ilgili bilgi edinmeye yaklaşık 1 ay önce yazmış olduğum mesaj :
"2007/2008 yıllarında tüm illerde meslek lisesi idarecilerinin katılmış olduğu modüler eğitim seminerlerinde modül sınavı değerlendirmeleri yapılmasına istinaden idarecilerimizden sözlü istek/emir gelmiştir. modül geçmeye dayalı olmayan sınıf geçmeye dayalı olan mevcut sistemimizde modül sınavı yapma zorunluluğumuz var ise buna istinaden yönetmelik, genelge vb. var ise tarafıma bilgi göndermenizi istiyorum"

yeni gelen cevap :
"sınıf geçme ile ilgili esaslar Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz."

ya sabır dedikten sonra yazmış olduğum mesaj :
"Önceki mesajımda "modül sınavı yapma zorunluluğumuz var mıdır? eğer varsa genelge, yönetmelik vb varsa göndermenizi istiyorum" şeklindeydi. Sizden gelen cevap "sınıf geçme ile ilgili esaslar Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz." şeklinde oldu...modüler eğitimin modül sınavlarının sınıf geçme ilgili bir esası bulunmamakta olup yönetmelikte MODÜL kelimesi dahi geçmemektedir. Soruları daha dikkatli inceleyip alakalı cümleler yazabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar..."

şeklinde olmuştur. Yanlışım eksiğim varsa siz düzeltin arkadaşlar. Bizim gibi modül sınavı yapmaya devam eden kaç okul var acaba paylaşabilirsek sevinirim.

ben yeni geçtim meslek lisesine ama derslerini aldığım hiçbir hoca şef dahil böyle bi sınavdan bahsetmedi

teşekkürler hocam cevap için bende alan şefiyim her şeyi bırakıp modül sınavları ile uğraşmaktan bıkmış bir durumdayız zümrece...

modül sınavları ile ilgili bilgi edinmeye yaklaşık 1 ay önce yazmış olduğum mesaj :
"2007/2008 yıllarında tüm illerde meslek lisesi idarecilerinin katılmış olduğu modüler eğitim seminerlerinde modül sınavı değerlendirmeleri yapılmasına istinaden idarecilerimizden sözlü istek/emir gelmiştir. modül geçmeye dayalı olmayan sınıf geçmeye dayalı olan mevcut sistemimizde modül sınavı yapma zorunluluğumuz var ise buna istinaden yönetmelik, genelge vb. var ise tarafıma bilgi göndermenizi istiyorum"

yeni gelen cevap :
"sınıf geçme ile ilgili esaslar Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz."

ya sabır dedikten sonra yazmış olduğum mesaj :
"Önceki mesajımda "modül sınavı yapma zorunluluğumuz var mıdır? eğer varsa genelge, yönetmelik vb varsa göndermenizi istiyorum" şeklindeydi. Sizden gelen cevap "sınıf geçme ile ilgili esaslar Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz." şeklinde oldu...modüler eğitimin modül sınavlarının sınıf geçme ilgili bir esası bulunmamakta olup yönetmelikte MODÜL kelimesi dahi geçmemektedir. Soruları daha dikkatli inceleyip alakalı cümleler yazabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar..."

09.07.2013 TARİHLİ GELEN CEVAP :

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Başvuru No : 759552
Cevap Metni : Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin amacı , Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel orta öğretim kurumlarında sınıf geçme ve sınavlarla ilgili usul ve esasları düzenlemektir.
Derslere ait her bir modül için ayrı sınav yapılması zorunlu olmayıp, belirtilen mevzuat çerçevesinde değerlendirmenin yapılması gerekmektedir.
Bu konuda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu müdürlüklerinden de bilgi almanız mümkündür.
Bilgilerinize.
Nejmi SAKAOĞLU
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Eğitim Uzmanı
İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

Geri