Modüller??

Kodla Büyü

badsector

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Modül yazan arkadaşlar acaba modüllerin durumu hakkında bilgi verebilir mi? Özellikle web tasarım modülleri bu sene yayınlanır mı?

önümüzdeki haftalarda yapılacak modül inceleme toplantısından sonra yayınlanacak mı acaba?

mygold' Alıntı:
önümüzdeki haftalarda yapılacak modül inceleme toplantısından sonra yayınlanacak mı acaba?
modül yazan arkadaşların bu konuda bilgisi varsa ve paylaşırlarsa daha güzel olur. umarım yaparlar öyle bir şey.

modül YAZMIYORUM ama az çok bildiğim kadarını söyleyeyim
..
mesleki gelişim YAZILMIYOR eski modüllerle idare edicez. diğer dersler içinde benzer şeyler geçerli. modül yazımında görev alanlara 18 saat ekders verilince ve modülleri okulda yazmaları istenince yazmaya gönüllü kişi kalmadı...

Bizim okula örnek mesleki gelişim kitabı gelmiş. Yeni sisteme göre diye yazısı vardı, içerik geçen senenin aynısı o zaman...

DaMieN' Alıntı:
Bizim okula örnek mesleki gelişim kitabı gelmiş. Yeni sisteme göre diye yazısı vardı, içerik geçen senenin aynısı o zaman...
..
hocam yazılmayan modüllerle yenisini nasıl gönderecekler :)

DaMieN' Alıntı:
..
hocam yazılmayan modüllerle yenisini nasıl gönderecekler :)

ben bir arkadaştan açık kaynk işl sis dersinin 1. modülünü aldım. şu an galiba kontrol aşamasındaymış. İsterseniz göndereyim.

hocam çok makbule geçer walla.web tasarım modülleri güncel zaten hocam geçen yıl yayınlanmış.2011-2012 yenı rezerve edılen modüllere bakın.

2011bilgisayar' Alıntı:
hocam çok makbule geçer walla.web tasarım modülleri güncel zaten hocam geçen yıl yayınlanmış.2011-2012 yenı rezerve edılen modüllere bakın.
...
hocam onlar ESKİ :) çoktan değişti o modüller...

MEGEPTEN DERS BİLGİ FORMLARINA DA BAKTIM HATA YOK BENCE YAYIN TARİHİ OLARAK DA 2011 GÖRÜNÜYOR.YENI EKLENEN MODÜLLERE BAKTINIZ MI

megep sisteminde çalışan görevli arkadaşlar bu forumu takip ediyorlar bildiğim kadarıyla ama yayınlanmayan modüllerle ilgili sorulara pek cevap vermiyorlar. web programcılığı dalı ve diğer dalların eksik modülleri bu yıl tamamlanacak mı acaba?

Bir dersin(Web tasarımı ve Programlama) modüllerinin iki senede tamamlanamaması rezalet değil de nedir? Biz okula 10 dakika geç gitsek hesabı sorulurken, bu rezaletin sorumlularına hiç mi hesap sorulmaz?

mygold' Alıntı:
megep sisteminde çalışan görevli arkadaşlar bu forumu takip ediyorlar bildiğim kadarıyla ama yayınlanmayan modüllerle ilgili sorulara pek cevap vermiyorlar. web programcılığı dalı ve diğer dalların eksik modülleri bu yıl tamamlanacak mı acaba?
:+1: :+1:

kazuo' Alıntı:
Bir dersin(Web tasarımı ve Programlama) modüllerinin iki senede tamamlanamaması rezalet değil de nedir? Biz okula 10 dakika geç gitsek hesabı sorulurken, bu rezaletin sorumlularına hiç mi hesap sorulmaz?
..
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/
..
hocam çok istiyorsanız buyrun modülü siz yazın. sorun da ortadan kalkar.
..
modül yazımı için verilen ücret haftada 18 saat ekders ile sınırlandırılınca
modül yazımını evde değil okulda yazılması istenince

kimse modül yazmaya yanaşmıyor...

BaRBaRYaN' Alıntı:
..
..
..
Bunu kim yazacak diye bekliyordum ama sizin yazacağınızı hiç tahmin etmezdim, @BaRBaRYaN. Zaten anılan derse girdiğim için modül yazacak kadar doküman hazırladım. Ama binbir zahmetle hazırladığım belgeleri yok pahasına herkese açacak kadar saf değilim. Anlaşılan öğetmenlerin çoğu uyanmaya başlamışlar ki bu durumdayız.

Bakanlık merkez teşkilatında çalışıp kurstan kursa koşan kim varsa bir zahmet modülleri de onlar yazsınlar. Ama o muhteremler ancak yapılan işleri kontrol ederler değil mi? Onu da o kadar iyi yaparlar ki, onaydan geçmiş modüllerde bir tek hata bile bulunmaz!

kazuo' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
..
..
Bunu kim yazacak diye bekliyordum ama sizin yazacağınızı hiç tahmin etmezdim, @BaRBaRYaN. Zaten anılan derse girdiğim için modül yazacak kadar doküman hazırladım. Ama binbir zahmetle hazırladığım belgeleri yok pahasına herkese açacak kadar saf değilim. Anlaşılan öğetmenlerin çoğu uyanmaya başlamışlar ki bu durumdayız.

Bakanlık merkez teşkilatında çalışıp kurstan kursa koşan kim varsa bir zahmet modülleri de onlar yazsınlar. Ama o muhteremler ancak yapılan işleri kontrol ederler değil mi? Onu da o kadar iyi yaparlar ki, onaydan geçmiş modüllerde bir tek hata bile bulunmaz!
..
neden benden beklemiyordum merak ettim şimdi ;)

bu arada tenkit etmek için yazmadım yada tepki vermek için yazmadım o mesajı hocam bunu da belirteyim. sadece gönüllü kimse olmadığını söylemek istedim.

BaRBaRYaN' Alıntı:
..
neden benden beklemiyordum merak ettim şimdi ;)
Hocam siz eğitimin içinde yer alan birisiniz, modüllerin yazımında da sorumluluğunuz yok bildiğim kadarıyla. Ben bu işi eline yüzüne bulaştıranlardan bu cevabı bekliyordum.

Bu tip durumlarda genel görünüm şudur. Biri yapması gereken işi yapmaz, işini yapmadığı için de eleştiri aldığında "Gel de sen yap" der. Kusura bakmasın kimse ama ben de modüllerin yazılmaması işini çok rahat yaparım, sokaktan birini çevirsek o da yapar. Zaten yaptığın bir iş yoksa, "Gel de sen yap" deme hakkında yoktur.

Derse giren bir öğretmen olarak beni ilgilendiren, eğitim öğretim yılı başladığında, elimde modüllerin olup olmadığıdır. Modül yazım sistemindeki sorunlar beni ilgilendirmez. Bu sorunları düşünmesi ve çözmesi gereken kişi ben değilim.

BaRBaRYaN' Alıntı:
kazuo' Alıntı:
..
..
..
modül yazımı için verilen ücret haftada 18 saat ekders ile sınırlandırılınca
modül yazımını evde değil okulda yazılması istenince

kimse modül yazmaya yanaşmıyor...

O bizim sorunumuz değil hocam. Neticede modüler sistemi getiren kurum belli, modülleri hazırlaması gerekenler de. Dolayısıyla öyle ya da böyle bu kadar uzun süre geçtiği halde hala modüllerin olmaması kibar tabirle rezalettir...

gazili' Alıntı:
ben bir arkadaştan açık kaynk işl sis dersinin 1. modülünü aldım. şu an galiba kontrol aşamasındaymış. İsterseniz göndereyim.

Hocam modülü göndereyim demişsiniz bunun üzerine göndermenizi istemiştim ancak cvp yazmamışsınız eğer yeni modül elinizde varsa ve yüklerseniz çok sevinirim.

AsurBanipal' Alıntı:
gazili' Alıntı:

Hocam modülü göndereyim demişsiniz bunun üzerine göndermenizi istemiştim ancak cvp yazmamışsınız eğer yeni modül elinizde varsa ve yüklerseniz çok sevinirim.
megep sitesine eklendi o modüller...

kazuo' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..
..
..

valla yazacak tek kelime bile bulamadım. Geldiğimiz noktaya bakın...

BaRBaRYaN' Alıntı:
AsurBanipal' Alıntı:
gazili' Alıntı:

megep sitesine eklendi o modüller...

Açık kaynak ile ilgili sadece eski modüller var yenisi yok, ancak hocam arkadaşından yeni modülü edindiğini belirtmiş siteye eklerse bizde faydalanırız.

Arkadaşlar size modül yazma sürecini anlatayım. Bakanlık görev verdikten sonra öğretmenin o modülü yazması için 1 ay verilir. Modül yazıldıktan sonra kontrol için her ay toplanan modül inceleme çalışmalarında ilgili branş öğretmenleri tarafından gözden geçirilir. Gözden geçirme telif, anlatım seviyesi,doğruluk gibi kriterler gözetilerek yapılır.5 günlük bir çalıştayda bilgisayar alanında örnek kontrolü vs. yapılır ve ortalama 3-5 modül geçer. Eğer modül bunları geçerse bir sonraki çalıştayda dil bilgisi bakımından incelenir. Bu düzeltmelerde yapıldığında Grafik düzenlemeye girer ve modül standartlarına getirilir. Tüm bu aşamalardan başarıyla geçen modül son kontrolü yapılarak yayına verilir. Şöyle bir mesaj yazılmış ders saati 18 e düşünce insanlar modül yazmaktan vazgeçti diye. Ben 5 modül yazdım geçen sene bende 18 saat ücret aldım koordinatörlük vs. ek derslerim kesilmiş her ay 250-400 arası zararım olmuştu. Bu işi oradaki insanlar para için yada takdir teşekkür için yapmıyor. Bu işin hazzını yaşamak ve kendini gerçekleştirmek için yapıyor. Şu sıra modül yazımı için bir sıkıntı var. eskiden derslere girmeden yazılıyordu şimdi derslere girip arta kalan vakitte yazılması isteniyor. Ve hatta norm fazlası öğretmenlerin bu işleri yapması isteniliyor. Fakat bildiğim kadarıyla bizim yazılmayan çok az (Teknik servis) modülümüz var. bir çok modül yazıldı ve onaydan geçmeyi bekliyor. Bu sürece dahil olmak isteyen varsa megep sayfasında başvuru yapabilir ve aramıza katılabilir. Son olarak onaydan geçmeyen ve yayınlanmayan bir modülü sakın ola paylaşmayın (Telif hakları ).

Hepinize iyi çalışmalar

yayınlanmamış olan modüllerle ilgili geçtiğimiz günlerde modül inceleme toplantıları yapıldı ama henüz yeni yayınlanan modül yok. bu incelemelerin sonuçları ne zaman tamamlanıp eksik modüller yayınlanacak acaba bilgisi olan var mı? bir an önce yayınlanmasında sonsuz fayda var.

modüllerin eksik olması kimseyi ilgilendirmiyor herhalde. aynı zamanda bu işlerin içinde olan arkadaşlar da zahmet edip olumlu yada olumsuz bir cevap yazmamışlar. herkese teşekkürler konuya olan ilgisi için.

Sevgili Hocam daha önceki mesajımda insanların zaten her çalıştayda 3-4 modül inceleyebildiklerini söylemiştim. eminim kısa sürede modüller onaylanacaktır. Fakat bu kadarda modül bağımlısı olmamak gerekli diye düşünüyorum. Kişisel bilgi ve birikimlerimiz bize yeterli olacaktır. Unutmayın modüller öğrenciler içindir. Şahsen ben modüllerin eksikliklerini hiç umursamıyorum. Ders bilgi formlarında zaten konularımız verilmiş. Modülleri de yazanlar sizler gibi öğretmen :)

hocam biz elbette kendi bilgi birikimi, deneyim ve araştırmalarımızla dersi gerektiği gibi işliyoruz. bundan yana sıkıntı yok. ancak modüler öğretim sistemine geçiyorsak da modüller hazır olmalı. o zaman modülün olmasına ne gerek var. yazılmasın olsun bitsin. zaten soruma kimsenin yorum yapmamasından herkesin modüllerden umudunu kestiği belli. neyse ben yine de umutluyum ve modüllerin tam olarak öğrenciye de öğretmene de destek ve rehber olmasını bekliyorum. modül yazımında görev alan tüm arkadaşların emeğine de sonsuz saygım var. hepsine de fedakarlıklarından dolayı teşekkür ederim.
tttnttt' Alıntı:
Arkadaşlar size modül yazma sürecini anlatayım. Bakanlık görev verdikten sonra öğretmenin o modülü yazması için 1 ay verilir. Modül yazıldıktan sonra kontrol için her ay toplanan modül inceleme çalışmalarında ilgili branş öğretmenleri tarafından gözden geçirilir. Gözden geçirme telif, anlatım seviyesi,doğruluk gibi kriterler gözetilerek yapılır.5 günlük bir çalıştayda bilgisayar alanında örnek kontrolü vs. yapılır ve ortalama 3-5 modül geçer. Eğer modül bunları geçerse bir sonraki çalıştayda dil bilgisi bakımından incelenir. Bu düzeltmelerde yapıldığında Grafik düzenlemeye girer ve modül standartlarına getirilir. Tüm bu aşamalardan başarıyla geçen modül son kontrolü yapılarak yayına verilir. Şöyle bir mesaj yazılmış ders saati 18 e düşünce insanlar modül yazmaktan vazgeçti diye. Ben 5 modül yazdım geçen sene bende 18 saat ücret aldım koordinatörlük vs. ek derslerim kesilmiş her ay 250-400 arası zararım olmuştu. Bu işi oradaki insanlar para için yada takdir teşekkür için yapmıyor. Bu işin hazzını yaşamak ve kendini gerçekleştirmek için yapıyor. Şu sıra modül yazımı için bir sıkıntı var. eskiden derslere girmeden yazılıyordu şimdi derslere girip arta kalan vakitte yazılması isteniyor. Ve hatta norm fazlası öğretmenlerin bu işleri yapması isteniliyor. Fakat bildiğim kadarıyla bizim yazılmayan çok az (Teknik servis) modülümüz var. bir çok modül yazıldı ve onaydan geçmeyi bekliyor. Bu sürece dahil olmak isteyen varsa megep sayfasında başvuru yapabilir ve aramıza katılabilir. Son olarak onaydan geçmeyen ve yayınlanmayan bir modülü sakın ola paylaşmayın (Telif hakları ).

Hepinize iyi çalışmalar
bir önceki mesajınızdaki görüşlerinizi de paylaşıyorum.

Geri