modül yazan arkadaşların bu konuda bilgisi varsa ve paylaşırlarsa daha güzel olur. umarım yaparlar öyle bir şey.mygold' Alıntı:önümüzdeki haftalarda yapılacak modül inceleme toplantısından sonra yayınlanacak mı acaba?
..DaMieN' Alıntı:Bizim okula örnek mesleki gelişim kitabı gelmiş. Yeni sisteme göre diye yazısı vardı, içerik geçen senenin aynısı o zaman...
..DaMieN' Alıntı:Bizim okula örnek mesleki gelişim kitabı gelmiş. Yeni sisteme göre diye yazısı vardı, içerik geçen senenin aynısı o zaman...
...2011bilgisayar' Alıntı:hocam çok makbule geçer walla.web tasarım modülleri güncel zaten hocam geçen yıl yayınlanmış.2011-2012 yenı rezerve edılen modüllere bakın.
:+1: :+1:mygold' Alıntı:megep sisteminde çalışan görevli arkadaşlar bu forumu takip ediyorlar bildiğim kadarıyla ama yayınlanmayan modüllerle ilgili sorulara pek cevap vermiyorlar. web programcılığı dalı ve diğer dalların eksik modülleri bu yıl tamamlanacak mı acaba?
gazili' Alıntı:ben bir arkadaştan açık kaynk işl sis dersinin 1. modülünü aldım. şu an galiba kontrol aşamasındaymış. İsterseniz göndereyim.
..kazuo' Alıntı:Bir dersin(Web tasarımı ve Programlama) modüllerinin iki senede tamamlanamaması rezalet değil de nedir? Biz okula 10 dakika geç gitsek hesabı sorulurken, bu rezaletin sorumlularına hiç mi hesap sorulmaz?
Bunu kim yazacak diye bekliyordum ama sizin yazacağınızı hiç tahmin etmezdim, @BaRBaRYaN. Zaten anılan derse girdiğim için modül yazacak kadar doküman hazırladım. Ama binbir zahmetle hazırladığım belgeleri yok pahasına herkese açacak kadar saf değilim. Anlaşılan öğetmenlerin çoğu uyanmaya başlamışlar ki bu durumdayız.BaRBaRYaN' Alıntı:..
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/
..
hocam çok istiyorsanız buyrun modülü siz yazın. sorun da ortadan kalkar.
..
..kazuo' Alıntı:Bunu kim yazacak diye bekliyordum ama sizin yazacağınızı hiç tahmin etmezdim, @BaRBaRYaN. Zaten anılan derse girdiğim için modül yazacak kadar doküman hazırladım. Ama binbir zahmetle hazırladığım belgeleri yok pahasına herkese açacak kadar saf değilim. Anlaşılan öğetmenlerin çoğu uyanmaya başlamışlar ki bu durumdayız.BaRBaRYaN' Alıntı:..
..
..
Bakanlık merkez teşkilatında çalışıp kurstan kursa koşan kim varsa bir zahmet modülleri de onlar yazsınlar. Ama o muhteremler ancak yapılan işleri kontrol ederler değil mi? Onu da o kadar iyi yaparlar ki, onaydan geçmiş modüllerde bir tek hata bile bulunmaz!
Hocam siz eğitimin içinde yer alan birisiniz, modüllerin yazımında da sorumluluğunuz yok bildiğim kadarıyla. Ben bu işi eline yüzüne bulaştıranlardan bu cevabı bekliyordum.BaRBaRYaN' Alıntı:..
neden benden beklemiyordum merak ettim şimdi
BaRBaRYaN' Alıntı:..kazuo' Alıntı:Bir dersin(Web tasarımı ve Programlama) modüllerinin iki senede tamamlanamaması rezalet değil de nedir? Biz okula 10 dakika geç gitsek hesabı sorulurken, bu rezaletin sorumlularına hiç mi hesap sorulmaz?
..
..
modül yazımı için verilen ücret haftada 18 saat ekders ile sınırlandırılınca
modül yazımını evde değil okulda yazılması istenince
kimse modül yazmaya yanaşmıyor...
gazili' Alıntı:ben bir arkadaştan açık kaynk işl sis dersinin 1. modülünü aldım. şu an galiba kontrol aşamasındaymış. İsterseniz göndereyim.
megep sitesine eklendi o modüller...AsurBanipal' Alıntı:gazili' Alıntı:ben bir arkadaştan açık kaynk işl sis dersinin 1. modülünü aldım. şu an galiba kontrol aşamasındaymış. İsterseniz göndereyim.
Hocam modülü göndereyim demişsiniz bunun üzerine göndermenizi istemiştim ancak cvp yazmamışsınız eğer yeni modül elinizde varsa ve yüklerseniz çok sevinirim.
kazuo' Alıntı:Bunu kim yazacak diye bekliyordum ama sizin yazacağınızı hiç tahmin etmezdim, @BaRBaRYaN. Zaten anılan derse girdiğim için modül yazacak kadar doküman hazırladım. Ama binbir zahmetle hazırladığım belgeleri yok pahasına herkese açacak kadar saf değilim. Anlaşılan öğetmenlerin çoğu uyanmaya başlamışlar ki bu durumdayız.BaRBaRYaN' Alıntı:..
..
..
Bakanlık merkez teşkilatında çalışıp kurstan kursa koşan kim varsa bir zahmet modülleri de onlar yazsınlar. Ama o muhteremler ancak yapılan işleri kontrol ederler değil mi? Onu da o kadar iyi yaparlar ki, onaydan geçmiş modüllerde bir tek hata bile bulunmaz!
BaRBaRYaN' Alıntı:megep sitesine eklendi o modüller...AsurBanipal' Alıntı:gazili' Alıntı:ben bir arkadaştan açık kaynk işl sis dersinin 1. modülünü aldım. şu an galiba kontrol aşamasındaymış. İsterseniz göndereyim.
Hocam modülü göndereyim demişsiniz bunun üzerine göndermenizi istemiştim ancak cvp yazmamışsınız eğer yeni modül elinizde varsa ve yüklerseniz çok sevinirim.
bir önceki mesajınızdaki görüşlerinizi de paylaşıyorum.tttnttt' Alıntı:Arkadaşlar size modül yazma sürecini anlatayım. Bakanlık görev verdikten sonra öğretmenin o modülü yazması için 1 ay verilir. Modül yazıldıktan sonra kontrol için her ay toplanan modül inceleme çalışmalarında ilgili branş öğretmenleri tarafından gözden geçirilir. Gözden geçirme telif, anlatım seviyesi,doğruluk gibi kriterler gözetilerek yapılır.5 günlük bir çalıştayda bilgisayar alanında örnek kontrolü vs. yapılır ve ortalama 3-5 modül geçer. Eğer modül bunları geçerse bir sonraki çalıştayda dil bilgisi bakımından incelenir. Bu düzeltmelerde yapıldığında Grafik düzenlemeye girer ve modül standartlarına getirilir. Tüm bu aşamalardan başarıyla geçen modül son kontrolü yapılarak yayına verilir. Şöyle bir mesaj yazılmış ders saati 18 e düşünce insanlar modül yazmaktan vazgeçti diye. Ben 5 modül yazdım geçen sene bende 18 saat ücret aldım koordinatörlük vs. ek derslerim kesilmiş her ay 250-400 arası zararım olmuştu. Bu işi oradaki insanlar para için yada takdir teşekkür için yapmıyor. Bu işin hazzını yaşamak ve kendini gerçekleştirmek için yapıyor. Şu sıra modül yazımı için bir sıkıntı var. eskiden derslere girmeden yazılıyordu şimdi derslere girip arta kalan vakitte yazılması isteniyor. Ve hatta norm fazlası öğretmenlerin bu işleri yapması isteniliyor. Fakat bildiğim kadarıyla bizim yazılmayan çok az (Teknik servis) modülümüz var. bir çok modül yazıldı ve onaydan geçmeyi bekliyor. Bu sürece dahil olmak isteyen varsa megep sayfasında başvuru yapabilir ve aramıza katılabilir. Son olarak onaydan geçmeyen ve yayınlanmayan bir modülü sakın ola paylaşmayın (Telif hakları ).
Hepinize iyi çalışmalar