MODEMİ KÖPRÜ MODUNDA KULLANABİLME

Kodla Büyü

osakraker

Üye
Kıymetli arkadaşlar merhabalar;
Elimde TTNET'in verdiği ZYXEL VMG3312-B10B modem var. Bu modem şu anda kullanılmıyor. Ben bu modemi köprü modunda kullanmak istiyorum.

Malumunuz bu sıralar AIRWIFI internet sağlayıcılar moda. Bende de bir servis sağlayıcıdan airwifi teknolojisi kullanılarak çatıya yerleştirilmiş bir alıcı vasıtası ile eve internet bağlattım. İnternet kablo ile bilgisayara geliyor fakat ben VDSL modemin WAN girişini kullanarak hem kablolu hemde kablosuz intereti kullanmak istiyorum.

İnternetteki araştırmalarım sonucu ve ZYXEL Türkiye ile telefon görüşmem sonucu Modemi Bridge mod'a çevirdim. DHCP özelliği ve Güvenlik kısmını kapattım.Firma böyle yapınca çalışacağını söyledi.(Onlar söylemeden de ben zaten bunları bildiğimden uyguladım ama çalışmayınca firmayı aradım) Böyle yaptığımda modemi açıp kapatarak ilk 30 saniye internet geliyor daha sonra bağlantı gidiyor.

Modemi bridge modunda kullanan arkadaşlar var mı? Varsa bana yardımcı olur musunuz? 2 gündür uğraşıyorum beceremedim :)
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

hocam siz doğru olarak yapmışsınız sıkıntı yok zaten de, sizin internet servis sağlayıcı sizi engelliyor sanırım. ben olsam engellerdim yani komşularla paylaşmayın diye.

ADSL modunda ve VDSL modunda her ikisindede deneyin. Birde wana değilde normal porta bağlayın. bazı modellerde wan/port bazı modellerde sadece wan oluyor. Şirket mac adresinizi vb alımış olmasın. eğer mac isterlerse modemin mac adresini verin. doğrudan bilgisayarınıza bağladığınızda hangi ağ geçitini kullanıyor. yani şirketin ağ geçiti ip nosunu alın. subnetmask ne? wan portuna bağlayın dhcp yi açın. şirket size sadece bir ip tanımlaması yapmışsa diğer iplerin internetine çıkışına izin vermemişse mecburen kendi lanınızı oluşturmanız gerek. En iyisi hizmet satıcınıza danışın siz.

geç okudum ama
anladığım kadarı ile ikinci bir modemin var onun wifi özelliğini kullanacaksın o zaman
1 dhcp kapat 2 ip elle vereceksin. senin alacağın modem ip si 192.168.1.1 ise sen köprü kullanacağın ip ye 192.168.1.200 ver mesala o zaman kullanabilirsin. ben geçenlerde öyle yapmıştım başka bi özelliklerle hatırladığım kadarı değişiklik yapmana gerek yok.

sorunu çözdün mü idi. bu arada

Arkadaşlar yeni konu açmadan ben de burdan devam edeyim.

İnterneti komşunun Zyxel Modeminden wireless olarak kullanıyorum. Ama sinyal bazı odalarda çok zayıf. Elimde Airties Kablosuz Modem var. Bu Airties kablosuz modemi Zyxele kablosuz şekilde bağlayıp evde kullanmak istiyorum. Nasıl yapmalıyım?

internete kablosuz modemi wifi adaptör olarak baktım da. yapılabiliyor sanırsam ama bilgim yok denemedim istersen wifi adaptör yapma olarak araştır.

ben bu konuda baya denemeler yaparak modemler arasında bir iletişim kurmayı başardım buda wds (veya airties lerde mesh diye geçer) varsa olyor... onun dışında elinizde bir ap varsa ve bağlanacağınız noktanın şifre mac ve şifreleme bilgileri mevcutsa reapeter olarak ayarayarak kablo (ethernet) üzerinden bağlanabiliyorsunuz.

tp link modemlerde kendi cd sinde bi proğram var onunla kablosuz adaptör olarak kullanabiliyorsun ama pc ile bağlantıyı kablo ile yapman lazım kablosuz olarak modemden alması için ...

Geri