Modem ısınıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan COBOL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

COBOL

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Modem bu yaz çok ısınıyordu.
Elimde sessiz minik bir fan var.Yandaki ızgara gibi olan tarafına tutturacağım.Maksat sıcak hava dağılsın.
Gereken 3v civarı voltajı kullanılmayan Lan portlarından alsam,
Çekilen akımın modeme zararı olurmu?

Re: Ynt: Modem ısınıyor.

Çok az amper lazım da.
Motor işi bu ,,, zıt emk voltajı modemi bozarmı diye sordum.

Re: Modem ısınıyor.

Hocam 3 volt ile büyük ihtimalle çalışmayacaktır. Ekran kartlarına takılan fanlar gibiyse 12 Volt ile çalışır ki bunu da modemin adaptöründen alırsanız herhangi bir zararı olmaz.

Kolay gelsin.

Re: Ynt: Modem ısınıyor.

Voltmetre ile lan çıkışı ölçümü yaptım.Bir yerde 5 v var.Ama bu çıkıştan alabileceğim akım takatını bilmem gerek.
Zıt emk voltajı (modem içine zarar verir) oluşmaması için 1n4001 diyot ters bağlantıda fan üzerine taktım.

Fan ın çekeceği akım, lan (5v) takat akımının % 70 civarında ise uygularım. Lakin;
Lan çıkışı akım değerleri hk. bir veri bulamadım.

hocam aradığın değeri bulmak zor gibi görünüyor. anca deneme yanılma ile kullanarak görülür gibime geliyor.

diyot bağlayarak ta sorunu çözerim demişsiniz bu çok mantıklı. :+1:

COBOL' Alıntı:
Modem bu yaz çok ısınıyordu.
Elimde sessiz minik bir fan var.Yandaki ızgara gibi olan tarafına tutturacağım.Maksat sıcak hava dağılsın.
Gereken 3v civarı voltajı kullanılmayan Lan portlarından alsam,
Çekilen akımın modeme zararı olurmu?
Lan portlarından alana kadar orada baba gibi duran modem adaptöründen almak daha mantıklı olmaz mı?
1N4001 bağladım diyorsun. Elektronik hakkında bilgin var gibi. Modem adaptörü 9V veya 12V ise bağlarsın 7805 veya 7803 gibi bir voltaj regülatörü (fiyatı zaten 50 Krş) hiç bir şeye zararı olmadan alırsın voltajını. Zaten dediğiniz gibi bir fansa onun çekeceği akımdan ne olur?

önümüz kış, hiç gereği yok yaza kadar dirençleri diyotları ısınsın. :D

Geri