modem-ap-ap bağlantı sorunu

Kodla Büyü

iskorbit_x

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar. Huvai modemden kabloyla ap(airties ap-302) ye bağlantı çektim ve bu ap yi erişim noktası olarak ayarladım, modemden zaten direk kabloyla interneti çekip kablosuz dağıtıyor. Sıkıntım ikinci bir ap (airties ap-302) var onu da ilk ap ye kablosuz olarak repeater yapıp internet kapsama alanını genişletiyorum. ikinci ap yi repeater yapınca yani iki ap yi birbirine tanıtınca ikisinde de internet kesiliyor anlayamadım gitti.var mıdır bunu incelikleri anlayamadım nerede hata yapıyorum.
1. her iki ap ninde şifreleri aynı isimleri farklı sadece.(ki repeater yaparken öyle olması lazım diye uyarı veriyor )
2. modemden herhangi bir ayar yapmadım bu bağlantılar için yapmam mı lazım ?
3.Son olarak ilk ap yi erişim noktası olarak ayarladım çalışma modunu başka bir ayar yapmadım yapmam lazım mı ?

Teşekkür ederim şimdiden...

her iki ap yi de repeater modunda çalıştırın. kablosuz ağ adı ve şifreler tüm cihazlarda aynı olsun. 2. ap de kurulum yaparken ortamdaki cihazları taratın ve 1.ap yi seçin modemi değil.( ben apartmanda 3 ap yi bu şekilde kurulum yaptım( tarama komutunu tam hatırlayamadım şu an "survey" gibi birşey olası lazım herhalde( bendeki ap ler tplink marka)

Ama daha önce ilk ap repeater değildi, kabloyla modem bağlıydı ve modem ile ilk ap nin kablosuz şifreleri de farklı idi. ap leri fabrika ayarlarına çevirdim(ap giriş şifresini bilen yok)wifi şifrelerini değiştirmek için şimdide böyle oldu.

Geri