MODEM ARAYÜZÜNE GİREMEME VE ŞİFRE DEĞİŞTİREMEME ÇÖZÜLDÜ.

Kodla Büyü

m.arslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar direk internet tarayıcısına modem ıp yazıp arayüzüne girmeye çalıştığımda giremiyordum.
modem arayüzüne ulaşamadığımdan ağ şifresini değiştiremiyordum şunu bugün öğrendim.paylaşmak istedim
önce modemi kapatma düğmesine basarak kapatıyoruz.
daha sonra telefon kablosunu modemden çıkarıyoruz.
daha sonra modeme bağlı internet kablosunu direk bilgisayara bağlıyoruz. (arada switch olmaksızın)
bir 30 saniye bekliyoruz(modem kendine gelene kadar)
sonra modemin bağlı olduğu bilgisayarda herhangi bir internet tarayıcısını açıp adres satırına modem ıp sini yazıyoruz.(genelde:192.168.2.1 veya 192.168.1.1 oluyor)
modem arayüzü ekrana gelince kullanıcı:admin şifre:admin veya kullanıcı:admin şifre:ttnet yazıyoruz.
karşımıza gelen ekranda üst tarafta arayüz ayarları sekmesine giriyoruz.
daha sonra kablosuz ağ sekmesine tıklıyoruz.
açılan pencerede ağ adı ve bir altında şifresi gözüküyor.
eski şifreyi silip yeni şifreyi yazıyoruz ve aşağıdaki kaydet butonuna basıyoruz.
sonra çıkardığımız telefon kablosunu modeme, bilgisayara bağlı internet kablosunu çıkarıp switche takıyoruz. switcden başka bir internet kablosunuda kullandığımız bilgisayara takıp internete giriyoruz.
artık yeni şifrenizle internete bağlanabilirsiniz.

Hep böyle idi zaten.Direkt ana hattan baglanan kişi zaten yönetici olduğundan şifre de gerekmez
Birde resetlersen kürdan yada iğne ile
Şifre vs varsayılan olur
kendi şifreni yeniden yazarsin
İşte kestirme yol

COBOL' Alıntı:
Hep böyle idi zaten.Direkt ana hattan baglanan kişi zaten yönetici olduğundan şifre de gerekmez
Şifre vs varsayılan olur
İşte kestirme yol
hocam resetlemeyi tekrar ayarlarını yapmakla uğraşmamak için denemedim.birde şifre gerekmediğine eminmisiniz?
sadece öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın.

daha sonra modeme bağlı internet kablosunu direk bilgisayara bağlıyoruz. (arada switch olmaksızın)

Hocam bunu nasıl yapıyoruz, çünkü internet kablosu RJ-11 ama bilgisayardaki ethernet girişi RJ-45. :?:

m.arslan' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Şifre vs varsayılan olur
İşte kestirme yol
hocam resetlemeyi tekrar ayarlarını yapmakla uğraşmamak için denemedim.birde şifre gerekmediğine eminmisiniz?
sadece öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın.
Bendeki modem wifi dan şifre istiyor ama kablodan giriste (sanırım yönetim için özel bir port)
teslim olup sifre istemiyor

Geri