Modem Konusunda Yardım Lazım

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Okulda internet sorunsuz çalışıyor ve ZyXEL marka bir Home Router öğretmen odasında duruyor. Arkasında 4 adet LAN girişi var ve kablosuz yayın yapıyor. LAN girişlerinden bir tanesi ana modemimizden gelen bir LAN kablosuyla bağlı. Diğer LAN girişleri de interneti bu sayede alabiliyor. Öğretmenler odasına yayın yapan kablosuz şifresi unutulmuş ve modemin arkasında reset düğmesini kullanmam gerekecek fakat benim sormak istediğim şey; resetlersem LAN'ların da interneti gider mi? Mantık olarak gitmemesi gerekir ama tecrübesi olanlardan faydalanmak istedim :)

Buyrun cihaz bu;
61kJ1OZ4dIL._SL1500_.jpg

Resetlersen bu routera bağlı tüm bilgisayarda internet gider ayarlarını yaparsan geri gelir. :)

kalelibilişim' Alıntı:
resetlerseniz lan ların da interneti gider de niye resetleyesiniz ki ip den arayüze erişin bakın wifi şifresine.
Hocam maalesef arayüz şifresini de unutmuşlar, ZyXEL'in varsayılan arayüz şifresini denedim olmadı. Zaten arayüze girer girmez sizden varsayılan şifreyi değiştirmenizi istiyor ekran. Artık kim değiştirdiyse öyle kalmış.

hasari' Alıntı:
Resetlersen bu routera bağlı tüm bilgisayarda internet gider ayarlarını yaparsan geri gelir. :)
Router LAN'ları switch göreviyle dağıtıyor diye düşünüp resetlesem bile LAN'ların interneti gitmez sanıyordum ama sayenizde yeni birşey daha öğrendim hocam :)

Cihazda WPS var diğer bağlanacak cihazlarda da varsa aynı özellik şifreye gerek yok :)
WPS tuşuna basarak bağlantı kurulabilir.

wifi ile bu modeme bağlı cihazlardan şifreyi görebilirsiniz. ya da wps ile bağlanabileceğin cihazlardan da şifreyi görebilirsin.
Daha olmadı wifi şifre bulma yöntemleri... ama bence hiç uğraşma bas reseti.

Geri