modem loglarına nasıl ulaşabilirim

Kodla Büyü

papakaa

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
resimdeki arayüze sahip modemimdeki logları incelemek istiyorum. nereden ulaşabilirim

Ekli dosyalar

• log.jpg
    log.jpg
    179.1 KB · Görüntüleme: 4,571
  • log2.JPG
    log2.JPG
    101.2 KB · Görüntüleme: 4,549
Modem loglarından kastınız nedir? Eğer hangi MAC adresli bilgisayar hangi siteye girmiş şeklinde bir log'a ulaşmayı düşünüyorsanız, modemler bu tarz log tutmazslar.
1. resimden de anlaşılacağı üzere tuttukları log, modem ile ISS (internet servis sağlayıcı) arasındaki işlemleri kapsar.

hocam aynı dediğiniz gibi hangi mac adresi hangi siteye girmiş diye bakmak istiyorduk okuldaki bilgisayarlara. bunu ancak ttnetten mi öğrenebiliriz

Ttnet'in size vereceğini sanmıyorum. Eğer bir suçu araştırıyorsanız ancak savcılık kanalıyla bu tür bilgilere ulaşabileceğinizi düşünüyorum.
Eğer bundan sonra bu tür bir loglama sistemi kurmak istiyorsanız, piyasada satılan bir firewall alarak ya da eski de olsa bir bilgisayar pfsense firewall sistemini kurup, modem ile switch arasına koyarak istediğiniz gibi log'lama filtreleme vs. yapabilirsiniz. Google'da arama yaparak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Modemin kablosuzunu iptal edecek kablosuz için switch'e bağlı bir access point kullanmanız gerekecek.

Geri