Modem mi, TTnet mi?

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler arkadaşlar.Son birkaç haftadır evimdeki internet ile ilgili sorunlar yaşıyorum.Durup duruken PPP ve ADSL ışığı sönüyor ve bağlantım kopuyor.Modemi kapatıp açıyorum yada bağlantıyı bilgisayardan koparıp yeniden bağlanıyorum geçici olarak işlem tamam ama bir kaç dakika sonra yine aynı.TTnet sorunun modem kaynaklı olduğunu söyledi.Yeni bir modemle yeniden kurulum yaptım dün akşam.sorun hala devam ediyor.Az önce ttnet'i aradım hala modemden diyorlar :verymad: durumu anlatıyorum arıza kaydı oluşturduk diyorlar.Şimdi de 4440375'ten arıyorlar bant kaydı "sorun çözüldü ise 1 devam ediyorsa 2'ye basın diyor :) kardeşim ben ancak akşam evde olurum diyorum aramaya devam ediyorlar :) Sizce ne yapayım? (Aradığım da telefona çıkan bayana en yakınındaki bir beye telefonu ver de iyice söveyim dedim kabul etmedi :)

odabasalparslan' Alıntı:
İyi günler arkadaşlar.Son birkaç haftadır evimdeki internet ile ilgili sorunlar yaşıyorum.Durup duruken PPP ve ADSL ışığı sönüyor ve bağlantım kopuyor.Modemi kapatıp açıyorum yada bağlantıyı bilgisayardan koparıp yeniden bağlanıyorum geçici olarak işlem tamam ama bir kaç dakika sonra yine aynı.TTnet sorunun modem kaynaklı olduğunu söyledi.Yeni bir modemle yeniden kurulum yaptım dün akşam.sorun hala devam ediyor.Az önce ttnet'i aradım hala modemden diyorlar :verymad: durumu anlatıyorum arıza kaydı oluşturduk diyorlar.Şimdi de 4440375'ten arıyorlar bant kaydı "sorun çözüldü ise 1 devam ediyorsa 2'ye basın diyor :) kardeşim ben ancak akşam evde olurum diyorum aramaya devam ediyorlar :) Sizce ne yapayım? (Aradığım da telefona çıkan bayana en yakınındaki bir beye telefonu ver de iyice söveyim dedim kabul etmedi :)
demiş.

Modemle ilgili değil hocam, bana ve öğretmen arkadaşıma da öyle oldu. Modemi sürekli internetten düşüyordu. TTNET'i aradığında sorunun kendilerinde olduğunu ve düzelttiklerini söylemişler ve düzelmiş de. Hat ile ilgili bir sorundan kaynaklanıyor sanıırm. Telekomdaki cihazlardan oluyor muhtemelen.

o zaman bant genişliği ve çok fazla bir değere ulaşmış telekomu arayıp hızı nominal değerlere çekilmesi gerektiğini söyleyin....

arkadaş hattan kaynaklanabilir demiş. ben de aynı fikirdeyim. kablolar ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. telefon kablonuz da veya modem kablonuz da ek varsa bunları kontrol edin derim. veya telekomdan kabloların yenilenmesini isteyin. başıma geldiği için söylüyorum.

pcdeki ağ ayarları ile ilgili gibi geldi bana. başka bir bilgisyarla deneyin internete girmeyi.

bu sıralar bitliste de aynı problem var bağlantı sürekli gidiyor bağlantı olduğunda da çok yavaş..
Ben ttnetten kaynaklandığını düşünüyorum çünkü genel bir problem..

Öncelikle yazdığınız tüm mesajlar için teşekkürler arkadaşlar.
1- Modemi başka yere alma şansım yok maalesef çünkü tek odada telefon kablosu var :(
2- Evde bilgisayar var + adet android telefon var hepsinde de sorun aynı :)
3- En önemlisi de ttnet sorunun kendilerinde olduğunu kabul etmiyor.

bende de aynı sorun vardı 1mb internet kullanıyordum kavga dövüş getirttirdm adamları meğer hatta sorun varmış 4 mb e çıktı banada modem arızalı dediler ama alakası yok

Hocam aradığınız müşteri hizmetlerine kendinizi iyi tanıtın. Bilgisayar öğretmeni olduğunuzu bu işlerden anladığınızı belirtin ki size acemi kullanıcılara önerdikleri çözüm yollarını önermesinler. Çünkü bazı arızalar için fix çözüm yolları belirlemişler. Kopma sorununda hata modemde deyip işin içinden sıyrılıyorlar.
Birde üst üste bi kaç defa arayın. Arama kayıtları artınca daha fazla ilgileniyorlar. Ben okuldaki kopma sorununu bu şekilde çözdüm.
Müşteri hizmetlerini arayınca anket isteyip istemediğimizi soruyorlar. Onu mutlaka isteyin. O anket için robotik ses sizi arayıp sorununuz çözüldü mü diye sorunca hayır ı seçin. Daha etkili oluyor.

benzer bir sorun bende de oldu yaklaşık 2 ay önce internet sürekli kopuyordu 10dk sürekli bağlantı yapamıyordum.
aradım müşteri hizmetlerini değerleriniz normal görünüyor sizi modem yetkili firmasına aktarıyorum falan dedi ben istemedim çünkü biliyorum modemden değil çünkü başka modemde denedim ttnet hatları muhtemelen kaldırmıyor sonra suçu modeme buluyorlar sonrasında 2 defa daha aradım farklı günlerde müşteri hizmetlerini 3.de çıkan bayan güncelleme yapacağım beklerseniz dedi 3-5 dakika güncelleme yaptı artık ,naptıysa bir daha da internetim kopmadı.

2 hafta önce okuldada oldu benzer bir durum, "sorun modemde arıza kaydı oluşturalım" falan diye zırvaladı birşeyler ,dedim modemden değil.neyse orada da 2-3 defa daha aradım sonunda birisi güncelleme yapıyorum dedi okulda da düzeldi internet.

diyeceğim boşuna modemle uğraşma.

hocam bence de hız ile ilgili olabilir. daha önce yaşamıştım. sürekli kopuyordu bağlantı. aradım sizin orada 8mbit desteklenmiyor dediler. hızı düşürdüler düzeldi. ama tabii 8 ilk para aldılar.

Geri