modem-telefon-fax Aynı Hatta Nasıl Bağlanır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan teksen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
aynı telefon hattına hem telefon,
hem modem,
hem de fax bağlamak istiyorum.

3ünün de çalışabilmesi için hub gibi bi cihaza mı bağlamam gerekli?
yoksa,
nasıl yapılabilir?

Merhaba;

telefon, fax ve internet hattı aynı kablo üzerinden gelebiliyor. Bu üçünüde kullanacaksanız;

Bir tane adsl splitter, bir tane de telefon splitter alın.
Adsl splitter kısmı
Line kısmına ana hat gişirine , Dsl (internet , adsl vb) kısmını modeme, diğer ucuda, telefon splitter in Line ine takın
Diğer uçlara da fax cihazı ve telefonu bağlayın. Olay bu kadar. ancak unutmayın ki Gelen bakır kablo üzerindeki ekler, kablo kalitesi, uzunluğu, aktarım noktasına uzaklığı vb sebepler gürültü oluşumuna sebebiyet verir. Şunu demeye çalışıyorum; dsl de kopmalar, fax için belki datası üzerinde kesilmeler, telefonda parazit gibi sorunlar. Yukarıdaki gibi dediklerimi yapın olmazsa Telekom arıza ekibine haber verin onlar kablo ile ilgili kısmı zaten hallederler.

teşekkür ederim hocam,
deneyecem hemen!....

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

telefon, fax ve internet hattı aynı kablo üzerinden gelebiliyor. Bu üçünüde kullanacaksanız;

Bir tane adsl splitter, bir tane de telefon splitter alın.
Adsl splitter kısmı
Line kısmına ana hat gişirine , Dsl (internet , adsl vb) kısmını modeme, diğer ucuda, telefon splitter in Line ine takın
Diğer uçlara da fax cihazı ve telefonu bağlayın. Olay bu kadar. ancak unutmayın ki Gelen bakır kablo üzerindeki ekler, kablo kalitesi, uzunluğu, aktarım noktasına uzaklığı vb sebepler gürültü oluşumuna sebebiyet verir. Şunu demeye çalışıyorum; dsl de kopmalar, fax için belki datası üzerinde kesilmeler, telefonda parazit gibi sorunlar. Yukarıdaki gibi dediklerimi yapın olmazsa Telekom arıza ekibine haber verin onlar kablo ile ilgili kısmı zaten hallederler.

hocam,
adsl splitter ile telefon splitter arasındaki kablo,
normal telefon kablosu mu olacak peki?

tekrar teşekkür ederim hocam,
sağolun!...

Geri