Modemdeki tek cikisi cogaltma yardim

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
arkadaslar benim ttnet internetim ve kablosuz ve tek portlub zyxsel modemim var bilgisayarin haricibde 3 tane post cihazi var acaba ne yapmam lazim hepsini aktif calistirmak icin?

hocam basit bildiğim kadarı ile Bir adet router (hub ) alacaksınız. modemden ethernet bağlantısını huba takın oradanda hub (kaçlı ise) istediğiniz kadar makineye takabilirsiniz.

ama hocam unutmadan önce modemi bilgisayara bağlayıp bütün ayarlarını yapıp ondan sonra dediğim gibi yapmalısınız :!:

HUB için ayara gerek yok bildiğim kadarıyla, sadece modem DHCP yani modemden otomatik IP atayan sistemin IP aralığı çok dar ise onu artırabilirsiniz. Onun dışında modemden gelen kabloyu HUB veya SWITCH'e takıp oradan interneti dağıtmanız mümkün.

postlar rj45 le mi bağlanıyor rj11'lemi?. alışveriş yaparken dikkat etmedim ama rj11 le bağlanıyorsa telefon hattına bölücü almanız gerekebilir hub kullanmanıza gerek kalmaz. 1'e 4 spliter alıp 3 çıkışını postlara 1 çıkışınıda modeme bağlarsınız. ama postlar normal bildiğimiz rj45 soketleriyle bağlanıyorsa hubla veya yeni 4 çıkışlı bir modemle halledebilirsiniz.

aslında cihazların şöyle bir arkasına önüne giriş çıkışına vb bakınca anlayabilmeniz lazım.

arslan_1905' Alıntı:
(öncelikle belirteyim bu sistemi kurmadım.)
hocam ayarlardan kastım şudur,
önce modemi sadece bilgisayara bağlayıp kablo ile ads şirketi tarafından size verilen şifre ve kullanıcı adı ile modemin kurulumunu yaptık ya
ondan sonra ise modeme takılı olan ethernet kablosunu pc den çıkarıp hub cihazına takıyoruz .
daha sonra ise hub dan net vermek istediğimiz cihazlara ( bilgisayar, tv, pos makinesi vs..) ethernet kartı ile bağlantı sağlıyoruz.
kolay gelsin

Geri