Modemden url engelleme

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
şimdiye kadar yan okulla ortak internet kullanılıyordu, ama müdür yeni internet bağlantısı aldı meb bağlantısı olmadığı için bütün sitelere giriliyor. Çocuklar şu an farkında değiller ama elbet fark edicekler. Modem arayüzünde firewall kısmından url filitrelemeye girdim facebook youtube filan engelliyim dedim ama engellemedi..üstüne üstlük vitamin sitesini filan da engelliyor, ne yapıcağımı bilemedim. Modem airties 5650..nasıl bir yöntem uygulayabilirim bilgisi olan var mı?
sosyal paylaşım siteleri, video siteleri, ahlaksız kelimeleri aratma vs bunları nasıl engelleyebilirim?

hocam bazı modemlerde var(zyxel), güvenlik menüsünde ebeveyn kontrolü var orada site bazlı engelleme yapabiliyorsun, ben yapıyorum.

Uzun zaman modem access point işiyle uğraşmak durumunda kaldım.Ben diyorum ki bu iş modemle çok zor

URL filtreleme özelliğini etkinleştirmek için URL Filtresi Aktif kutucuğunu işaretleyiniz.
İstemci Seçiniz bölümüne tanımlayacağınız URL filtreleme kuralı ile internet erişimini sınırlamak istediğiniz bilgisayar(lar)ın IP ya da MAC adreslerini Ekle butonuna basarak giriniz.
Engellemek istediğiniz web URL’lerini Engellenen Kelimeler listesine yazınız.
Kaydet tuşuna basarak ayarlarınızı kaydediniz.

Kılavuzunda bu şekilde anlatmış. Eksik yapmış olabilir misiniz?

yuzde yüz çözüm olmasa da güvenli internet profilerini kullanabilirsiniz.Sosyal medya engelleme de mumkun.

gokhan0635' Alıntı:
URL filtreleme özelliğini etkinleştirmek için URL Filtresi Aktif kutucuğunu işaretleyiniz.
İstemci Seçiniz bölümüne tanımlayacağınız URL filtreleme kuralı ile internet erişimini sınırlamak istediğiniz bilgisayar(lar)ın IP ya da MAC adreslerini Ekle butonuna basarak giriniz.

Hocamın bahsettiği gibi gayet açık belirtilmiş.
http://www.airties.com/usermanuals/Air5650TR_UM.pdf
Modeminizde hem kelime bazlı hemde url bazlı engelle mevcut. Sadece mac veya ip eklerken hata yapmış olabileceğinizi düşünüyorum.

zulfikar1985' Alıntı:
gokhan0635' Alıntı:

Hocamın bahsettiği gibi gayet açık belirtilmiş.
http://www.airties.com/usermanuals/Air5650TR_UM.pdf
Modeminizde hem kelime bazlı hemde url bazlı engelle mevcut. Sadece mac veya ip eklerken hata yapmış olabileceğinizi düşünüyorum.

modem arayüzünden az çok anlıyorum, kılavuza da baktım..url engelleme bölümünden öğrenci bilgisayarlarının ip numaralarını ekledim sonra da engellemek istediğim sitelerin adreslerini yazdım. youtube engelleniyor ama mesela facebook, twitter, tumblr gibi siteler engellenmiyor..neyse halledicem artık bi şekilde

Geri